Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'De tweede helft hadden we wel helemaal onder controle'

10 november 2018 23:55

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan een dubbel gevoel over de wedstrijd te hebben. "Over de eerste helft ben ik niet tevreden, de tweede helft hadden we wel helemaal onder controle. In de eerste helft laten we het te veel een wedstrijd zijn. Daar moeten we ook gelukkig zijn dat we na die 1-1 de 1-2 maken", aldus Van Bommel. "Het klinkt gek, maar we moesten gewoon de 1-2 verdedigen tot aan de rust. Dat je met een voorsprong de rust in gaat. Dan kun je alles weer opnieuw neer zetten."

Dat Van Bommel nu het record heeft verbroken van meeste overwinningen op rij als beginnend trainer deed hem niet veel. "Dat zijn statistieken. Ik hou zelf veel bij. Dit is leuk, maar het gaat er om dat je de wedstrijd wint", zo gaf hij aan. "Dat het er nu twaalf op rij zijn is wel uniek. Dat blijkt ook wel, omdat niemand dat nog ooit gedaan heeft."

Van Bommel was wel erg te spreken over de ontwikkeling van Donyell Malen. "We hebben met Steven en Chucky veel snelheid aan de zijkant. Donyell heeft datzelfde. Hij zit daar achter. Het is altijd prettig voor een trainer om hem in te kunnen brengen. Dan kun je gaan schuiven met een paar spelers, maar dan heb je wel dezelfde snelheid aan de linkerkant en de rechterkant. Dat is wel heel fijn", zei hij daarover. "Hij maakt stappen, hij moet ook nog wel stappen maken. In het elftal, maar ook voor zichzelf. Dat hij beter herkent wanneer hij druk moet zetten, wanneer hij lijnen moet afschermen en wanneer hij de ruimtes echt op moet zoeken. Dat deed hij tegen Tottenham heel erg goed. Dat zijn de momenten dat je er moet zijn. Dat je die bal dan niet binnen schiet, oké. Maar hij is er wel."




Tags

bommel afschermen beginnend chucky fox herkent malen tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage