Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Kampioen worden zou een onbeschrijflijk gevoel zijn'

22 november 2018 08:01 - Eindhovens Dagblad

In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt Nick Viergever terug op zijn eerste maanden bij PSV. Zo krijgt hij de vraag of hij al eens eerder zo veel wedstrijden achter elkaar in de competitie gewonnen heeft. "Ik kan het me niet herinneren, maar het mag van mij nog heel lang duren. We willen de serie nog veel verder uitbreiden. Het werkt verslavend, al kunnen we er ook niet te veel mee bezig zijn. Zolang je in zo'n periode zit, voel je veel vertrouwen", aldus Viergever. "In onze thuiswedstrijden is de steun van onze supporters ook goed merkbaar. De tribunes staan hier dicht op het veld en je kijkt de mensen recht in de ogen. Misschien dat dat ons helpt en de tegenstander juist niet."

Kampioen werd de verdediger nog nooit. "Het zou een onbeschrijflijk gevoel zijn. Ik vind het een prachtige prijs omdat je daar een heel seizoen lang mee bezig bent", zo geeft hij aan. "In ons team zitten nogal wat spelers die het al vaker meegemaakt hebben, weten wat gevraagd wordt en wat er bij komt kijken. Dat is een voordeel. Zelf ben ik natuurlijk ook al een tijdje bezig en daardoor kan ik de jonge collega's in het veld soms coachen."

Viergever heeft al drie interlands achter zijn naam staan, maar is momenteel niet in beeld voor het Nederlands elftal. "Ik was door de blessure van vorig jaar een tijdje uitgeschakeld, maar zeg nooit nooit", zegt hij daarover. "Misschien komt er in de toekomst ooit weer een kans, maar nu telt alleen presteren met PSV."

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

viergever onbeschrijflijk merkbaar verslavend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Dat is inderdaad een heerlijk gevoel Nick! Eind van het seizoen hoop ik het weer te hebben dat gevoel.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Tja Virgil van Dijk en die jongen van Ajax die zoveel geld zou moeten kosten, zijn inderdaad beter als centrale verdedigers van het Nederlands elftal, dus dat gaat hem niet worden voor Viergever.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage