Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Sam Lammers kan een heel goede spits worden'

24 november 2018 08:18 - De Telegraaf

Mark van Bommel houdt zich niet bezig met huurling Sam Lammers, die zaterdag zijn oorspronkelijke werkgever de voet dwars kan zetten. "Je hoort weleens dat ze in Engeland in het contract hebben staan dat huurlingen niet mogen spelen tegen de club die ze verhuurt. Maar het zou raar zijn, als je een speler verhuurt, dat hij twee keer niet mee mag doen", aldus Van Bommel in gesprek met De Telegraaf.

Van Bommel ziet in Lammers een 'interessante speler voor de toekomst', al durft hij nog niet te zeggen of hij ook een toekomstige basisspeler voor PSV gaat worden. "Het is vroeg om daarover te oordelen. In potentie is hij een speler die ons sterker kan maken. Hij kan een heel goede spits worden, maar dat moet zich nog wel ontwikkelen", zo geeft hij aan. "Sam is tweebenig, kan goed schieten en is technisch super vaardig. Van een moeilijke bal maakt hij een gemakkelijke bal, doordat hij een goede controle heeft. Hij heeft kortom veel voorwaarden die een goede spits moet hebben."

Jan Olde Riekerink, trainer van sc Heerenveen, is tevreden over de ontwikkeling die Lammers doormaakt. "Hij is naar ons gekomen om eerst en vooral een Eredivisie-spits te worden en daarin heeft hij prima stappen gezet", zegt hij daarover. "Ik vind dat hij het heel snel heeft opgepikt, terwijl we als team toch een wisselvallig seizoen beleven."

De trainer van de Friezen gaat verder: "Sam heeft exceptionele kwaliteiten. Allereerst zijn tweebenigheid, maar daarnaast heeft hij ook een hoog rendement. Wat ik mooi vind, is dat hij niet elke bal hard op doel knalt, maar dat hij heel goed weet wat hij doet en de ballen bewust plaatst. Hij neemt voor het doel opvallend vaak de juiste beslissing en dat is echt talent."

Ook voormalig aanvaller Kees Kist is enthousiast over de van PSV gehuurde aanvaller. "Die Lammers bevalt me wel. Dat is een zeker een jongen die potentie heeft. Die tweebenigheid van hem is een groot wapen. Als verdediger kun je je daar bijna niet op instellen", aldus Kist. "Daarnaast is het ook een spits die je kunt betrekken in het spel. Hij biedt zichzelf goed aan en wil hard werken. Het enige minpunt is wat mij betreft dat hij wat sneller zou kunnen zijn. Maar verder zie ik veel goede dingen in zijn spel. Hij doet me wel een beetje denken aan Huntelaar."




Tags

lammers bommel kist tweebenigheid engeland eredivisie exceptionele heerenveen huntelaar huurlingen knalt minpunt olde plaatst riekerink telegraaf tweebenig vaardig wapen werkgever wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage