Transparent
Inloggen
Sluiten

ADO Den Haag - PSV naar de middag [update]

7 januari 2003 14:44

Verslaggever: RvN

De 1/8 finale Amstel Cup-wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV, die gepland stond op woensdagavond 5 februari aanstaande, zal ondanks dat het een normale doordeweekse werkdag is, op woensdagmiddag afgewerkt moeten worden. Het besluit om de wedstrijd ?s middags te spelen is totstandgekomen na intensief overleg tussen ADO Den Haag en de lokale driehoek. Het duel tussen beide herfstkampioenen kan volgens de lokale overheid in Den Haag om veiligheidsredenen niet zonder daglicht worden gespeeld. Supporters van de Eindhovense club zijn vanwege de vervroeging welkom bij de wedstrijd. Diverse media maken melding van een aanvangstijdstip van 14.00 uur (o.a. ANP, HC). ADO Den Haag zelf, PSV en de KNVB spreken over een aanvangstijdstip van 14.30 uur.

Wat in ieder geval duidelijk is dat er de door de vervroeging van de wedstrijd geen live flitsen te zien zijn. SBS 6, dat de TV rechten van het bekervoetbal in Nederland heeft, had het avondduel in het Zuiderpark gepland in een schakelwedstrijd met een aantal andere Amstel Cup-wedstrijden. Wie het duel live wil zien, zal dus naar het stadion moeten.

Een zondagmiddag bleek niet meer vrij voor dit duel. De openbare aanklager van de KNVB zal de zaak verder in handen krijgen voor eventuele sancties tegen ADO Den Haag.

De thuisclub betreurt het feit dat de wedstrijd niet ?s avonds doorgang kan vinden, maar respecteert het standpunt van de lokale instanties. Algemeen directeur A.J. Langenbach: ?Wij vinden het erg jammer voor onze supporters dat er op een werkdag in de middag gespeeld zal worden. Tegelijkertijd weten ook wij dat het moeilijk is om ?s avonds de veiligheid te garanderen in de omgeving rondom het Zuiderpark.? Op de offici?le website van PSV maakt PSV bekend de zaak ook te betreuren maar verder niets tegen de vervroeging van de wedstrijd te ondernemen.

Meer op




Tags

ado vervroeging amstel knvb werkdag zuiderpark aanklager anp avondduel bekervoetbal betreurt daglicht driehoek flitsen garanderen herfstkampioenen langenbach nederland ondernemen overheid respecteert sancties schakelwedstrijd thuisclub totstandgekomen veiligheidsredenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage