Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Luuk de Jong is gewoon op en top teamspeler'

25 november 2018 00:50

Ook Mark van Bommel had genoten van de goal van Luuk de Jong. Dat was op beeld ook duidelijk te zien bij Fox Sports. "Ik zag het al op het scherm, dat ik mijn handen op mijn hoofd hield. Op zo'n moment, het was een mooie aanval en als die bal dan komt, is er maar één manier waarop die bal er in kan. Als Luuk het dan doet en hij gaat er in, dat is gewoon mooi. Dat is genieten", aldus Van Bommel. "Het is misschien wel mooier dat je aan het publiek hoort dat hij heel erg mooi is."

Van Bommel is dan ook lovend over wat De Jong brengt bij PSV. "Ik heb het al eerder geprobeerd uit te leggen. Luuk is ontzettend belangrijk voor het elftal. Hij kan in de spits spelen. Hij kan een bal vast houden. Je kan hem door de lucht aan spelen", zo gaf hij aan. "Hij heeft gewoon een hele functionele techniek. Het ziet er niet altijd even mooi uit."

De trainer van PSV ging verder: "Het is ook een echte teamspeler. Die nog tachtig meter terug sprint om een bal voor de achterlijn weg te schieten. Dat is zijn karakter. Dat is ook heel erg goed voor de ploeg. Het mooie is dan eigenlijk nog dat hij die bal op Chucky neerlegt. Hij is onze topscorer. Kan volgens mij zijn veertiende maken, maar legt de bal dan breed op Chucky. Dat is dan mooi dat hij dan niet zelfzuchtig is. Van de andere kant kun je zeggen dat een echte topscorer die bal moet maken, maar Luuk is gewoon op en top teamspeler. Daarom heb ik hem aan het begin van het seizoen ook meerdere complimenten geven, omdat wij dat ook gewoon zien."

Van Bommel was ook redelijk tevreden over het spel van zijn gehele ploeg. "Na de rode kaart waren we slordig. Tot aan de rust was het niet goed, maar na de rust was het goed met heel snelle passes, dat je de bal laat lopen en de tegenstander kapot speelt", zei hij daarover. "De eerste vijf minuten na rust vond ik heel erg goed. Dat waren misschien wel de beste vijf minuten. Dan maak je de 2-0 en na de derde goal is het jammer met die bal van Steven op de paal en de goal van Luuk die wordt afgekeurd. Dat zijn dan net die momenten dat je nog een keer kan gaan. Als je 4-0 maakt, wordt het misschien ook nog wel 5-0. Maar je moet gewoon tevreden zijn als je zo van Heerenveen wint."




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel jong teamspeler chucky topscorer achterlijn fox heerenveen lucht scherm sprint zelfzuchtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage