Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Hoe hoger, hoe mooier vind ik bij een omhaal'

26 november 2018 07:45

In gesprek met De Telegraaf gaf Luuk de Jong aan dat de omhaal tegen sc Heerenveen direct de mooiste goal was die hij ooit had gemaakt. "Ik heb met FC Twente tegen FC Utrecht eens gescoord uit een mooie solo. Die was ook wel aardig. En vorig seizoen heb ik natuurlijk tegen FC Utrecht ook met een omhaal gescoord", aldus De Jong. "Ook een moeilijke bal, maar die was iets lager. Deze pak ik hoog uit de lucht. Hoe hoger, hoe mooier vind ik bij een omhaal."

Een jaar geleden was de aanvaller niet eens zeker van een basisplek, maar knokte hij zichzelf weer helemaal terug. "Elke speler heeft ups en downs in zijn carrière. Het is maar hoe sterk je daarvan terugkomt. Ik ben blijven knokken en ervoor blijven gaan", zo gaf hij aan. De Jong verlengde afgelopen zomer zelfs zijn contract ondanks interesse vanuit onder andere Mexico. "k ben blij dat ik dat heb gedaan. Het was een moeilijke situatie. Maar John de Jong en Mark van Bommel hebben veel vertrouwen in me uitgesproken en dat was fijn."

De Jong is met twaalf goals nu topscorer van de Eredivisie. Vorig seizoen had hij na dertien speelrondes pas één treffer gemaakt. "Het heeft er wel een beetje mee te maken, dat je lekker in je vel zit. Dan vliegen dit soort ballen erin", zei hij daarover. "Ik heb ook periodes gehad, dat het net allemaal buitenkant paal is. Dat is ook voetbal. Maar ook al speel je niet lekker, toch kun je altijd je taken voor het team uitvoeren. Daar kun je altijd op terugvallen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong utrecht bommel eredivisie heerenveen knokte lucht mexico solo telegraaf terugkomt topscorer twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage