Transparent
Inloggen
Sluiten

Johan Derksen: 'Ik begin een bloedhekel aan die kleine Mexicaan te krijgen'

27 november 2018 08:56 - Veronica Inside

Maandagavond werd in Veronica Inside opnieuw hard uitgehaald naar Hirving Lozano. Volgens de meeste heren aan tafel was er absoluut geen sprake van rood voor Morten Thorsby toen hij de doorgebroken Lozano onderuit haalde. "Ik ben niet objectief, maar ik begin een bloedhekel aan die kleine Mexicaan te krijgen en wij allemaal van onze partij", begon Johan Derksen zijn tirade. "Als je nu ziet, als hij weer duikelt, dan moet je als scheidsrechter toch twee keer nadenken? Van 'ik heb ook in het AD gelezen zoveel rode en gele kaarten heeft hij zijn collega's aangenaaid'. Dit is toch geen rode kaart? Maximaal een gele."

Volgens de mannen aan tafel is het iedere keer hetzelfde verhaal. Een verdediger zet een sliding in, maar Lozano tikt de bal dan net weg en dan is rood of geel het gevolg. "Je kunt toch niet door de manier van fluiten in Nederland de sliding uit het spel halen? Want dadelijk gaan trainers zeggen dat ze geen slidings meer mogen maken", ging Derksen verder. "Dit is de charme van het voetbal. De een is wel eens wat sneller dan de ander. Maar je haalt nu het duelleren er uit."

Alleen Wilfred Genee leek begrip te hebben voor de beslissing van Pol van Boekel. "Het is en blijft een overtreding wat hij daar doet", zei hij daarover, waarna Derksen counterde dat het 'een heel correcte sliding' was. "Maar hij loopt op een heel incorrecte wijze af, want hij raakte de speler gewoon", kopte Genee terug.

Ook René van der Gijp wilde nog een duit in het zakje doen. "Het gaat dat kleine Mexicaantje niet om die bal te veroveren en op de keeper af te gaan", zo gaf hij aan. "Het gaat er hem om om als eerste bij de bal te zijn en dan te rollebollen. Daar gaat het hem om." Een opmerking waar Derksen het volledig mee eens was. "Dat is heel verderfelijk. En hij realiseert zich niet dat hij heel veel jongens daarmee dupeert en ook tegenstanders."

Meer op Veronica Inside




Discussieer mee op de forums


Tags

derksen bloedhekel lozano sliding genee aangenaaid boekel counterde dadelijk duelleren duikelt duit dupeert gijp incorrecte mexicaantje morten nederland pol rollebollen slidings thorsby tikt tirade verderfelijk veronica wilfred zakje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Chucky heeft helemaal niemand een rode kaart aangenaaid afgelopen zaterdag. De scheids en de VAR hebben de overtreding tientallen keren bekeken (het duurde bijna vijf minuten). En vervolgens is er na bestudering van de beelden een rode kaart gegegen. Dat heeft niets met aansmeren van een kaart te maken. Gaat Lozano te makkelijk liggen? Ja! Wordt hij in bescherming genomen door de scheids zoals bij Ajax een Frenkie de Jong of Ziyech? Nee! Je moet eens opletten hoeveel tikken die jongen per wedstrijd krijgt. Maar goed, ik ben dan ook niet objectief ;-)
+14/-1

5 jaar geleden
Ik 'heb' al een bloedhekel aan die pratende snor. En hoezo is dit bericht te kort? Elk woord wat over die Derksen wordt geschreven is er eigenlijk al 1 teveel...
+7/-0

5 jaar geleden
Iedereen heeft het op Lozano gemunt zo kan je het ook bekijken..die overtredingen op hem zijn gewoon niet normaal ????
+5/-1

5 jaar geleden
Johan Derksen zoekt aan het begin naar populair opinions en blijft dat altijd herhalen. Daarom is het voor de meeste kijkers altijd prettig om te kijken. Veel herkenbaarheid. Het script is elke week hetzelfde met elke week dezelfde meningen alleen het wedstrijdaffiche veranderd. Volgende week horen we zijn mening weer over Lozano maar dan over zijn vermeend spelbederf tegen Feyenoord. Ik kijk er gelukkig al jaren niet meer naar.
+9/-0

5 jaar geleden
Krijg bij Derksen hetzelfde gevoel als bij Trump (hey, ook zo'n oude blanke man die bang is z'n grip op de wereld te verliezen?): geef die mensen een spiegel, want ongeveer alles waarvan ze anderen beschuldigen, is vaak veel meer van toepassing op zichzelf dan op degene waarop ze kritiek hebben. In dit geval van Chucky een wat lastige vergelijking natuurlijk, maar let maar eens op hoe hij reageert op mensen die een mening uitdragen die niet de zijne is.
Zelfbewustzijn, of in elk geval jezelf af en toe van een afstandje bekijken, dat is natuurlijk ook best lastig. En hoe ouder je wordt, hoe 'vaster' mensen vaak zitten in hun opvattingen, lijkt wel...
+5/-0

5 jaar geleden
Johan Derksen spreekt zichzelf niet of nauwelijks tegen, maar wat hij nu zegt is onzin. Lozano wordt gewoon geraakt, is sneller dan de tegenstander die het niet bij kan benen, en dus is het een overtreding. Er wordt rood gegeven, omdat hij anders alleen op de keeper af kon lopen, want de andere verdediger van Heerenveen kon dat nooit meer belopen. Dit is gewoon de regel, kan je niet zoveel aan doen. Als je 150 rijdt waar je 120 mag word je ook geflitst, simpel zat. Het mag niet, dus staat daar de straf voor die de regel voorschrijft. Neemt niet weg dat Derksen een punt heeft dat Lozano de neiging gaat hebben van een zeurpiet, daar moet PSV iets aan doen. Maar nogmaals: in deze uitleg spreekt Derksen zichzelf tegen en ook nog onzin.
+3/-2

5 jaar geleden
Nou snorremans, dat gevoel is dan geheel wederzijds! Reden om al heel lang die "show" niet meer te kijken.
+3/-0

5 jaar geleden
Wordt tijd dat de SNOR in drente blijf wat een gek...En niet meer kijken helpt ook..
+3/-0

5 jaar geleden
* Manolev bash
* immitatie feestende PSV supporters neerzettend als "mongolen"
* Lozano bash

Wie helpt me herinneren aan de rest?
Ik ben afgehaakt bij fie idioten. Enkel Genee is fair in wat ze zeggen, de rest is populistisch gelul.
+5/-0

 
5 jaar geleden
Vergeet niet dat Toivonen destijds ook weggezet is als NSB'er, je moet je realiseren dat de mening van Derksen geen feiten zijn. Dat hij een andere mening toebedeeld is, is prima. Het spijtige is dat een te groot deel van VI-volgend Nederland die mening blindelings volgt.

Bij elke kaart die een tegenstander krijgt - en zeker rode - weet je zeker dat Derksen weer los gaat.
+4/-0

5 jaar geleden
Een incorrecte tackle op de man van Derksen. Een tackle is niet correct ingezet als ie fout afloopt; het is de verantwoordelijkheid van de verdediger om een aanvaller niet neer te halen.

Dit is absoluut geen 'dive' van Lozano. Het is niet de verdediger die beschermt moet worden tegen rode kaarten, maar de vlugge aanvaller tegen incorrecte tackles. Doe je dat niet, dan is ieder vlugge aanvaller vogelvrij verklaard.

Next
+5/-0

5 jaar geleden
Huilie, huilie zeg. Lozano was gewoon eerder bij de bal en Thorsby tikt hem gewoon aan. Dat is een overtreding. Wat de scheids daarmee doet is aan hem, dat kan je Lozano niet aanrekenen. Ze moeten hun pijlen richten op de scheidsrechters en niet op Lozano.
+3/-0

 
Dat doet hij ook, dit is bedoelt om scheidsrechters te beïnvloeden, en niet voor jouw. Ik heb het niet gezien, gelukkig.
+5/-0

5 jaar geleden
Hebben ze het niet gehad over die keeper, die die bal natuurlijk nooit zo in mag spelen? Laten ze het daar eens over hebben. Altijd maar die opbouw van achteruit. Bij "De tafel van Kees" ging het daar over zondagochtend. Met Kraaij en Guus Hiddink. Altijd maar die opbouw van achteruit. Alleen een club als Barcelona kan dat...en als je daar naar zit te kijken, wacht je ook op het moment dat het een keer mis gaat.
Lozano is gewoon eerder, tikt de bal weg en Torsby tikt Lozano aan. Doorgebroken speler.
Waar Lozano eens van af moet, is dat doorrollen en aanstellen. Maar dat niet niks af aan het feit dat het een overtreding is.
De VAR wordt ingeschakeld, telkens teruggespoeld en daar komt een beslissing uit.
Anders kunnen we net zo goed die VAR weer afschaffen!
+2/-0

5 jaar geleden
In dit geval onterechte kritiek, maar Lozano heeft natuurlijk wel vervelende trekjes. Hij dreigt de Suárez van PSV te worden. Maar als dat, i.t.t. die Luis bij Ajax, bij PSV wel tot (nóg) een kampioenschap leidt, hoor je me niet klagen hoor. Mooie wraak op vorig seizoen: een doelpunt per rode kaart tegen Heerenveen en en passant nog een rode kaart terug.
+2/-1

5 jaar geleden
Sorry Johan dat Lozano niet meewerkt aan het correct uitvoeren van een sliding van een verdediger. Ze zijn gewoon te laat ! Maar ja dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus Lozano volgende keer niet meer zo snel en attent naar een bal toe gaan want dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Wel een beetje meewerken met de verdedigers hier ja !begrepen. Anders wordt Johan boos.
Wat een sneue demagogen daar.
+7/-0

5 jaar geleden
Mensen, het wordt gezegd door een dorpsgek uit Drenthe!! en een mislukte voetballer.. Het is gewoon ANGST dat PSV weeeeeeer kampioen wordt :)
+3/-0

Johan hoort in de zeehondenopvang, Lekker balletje hooghouden op de neus, wanne mafkees, dat de media nog in zee gaat met dat mens, gewoon negeren.
+3/-0

5 jaar geleden
Wordt tijd dat snor met pensioen gaat,V.d. Gijp heeft ook ,n dunk van z,n eigen,was ook maar ,n matige voetballer,Genee zit de zaak maar op te jutten,gr,Dre.
+2/-0

5 jaar geleden
Wat interesseert mij het dat de heren aan tafel een bloedhekel aan Chucky hebben. Als hij er iedere week een paar injast en assists blijft geven mag hij wat mij betreft doen wat hij wil muv die schwalbes van eerder in het seizoen wat ook geldt voor Luuk de Jong. Heeft PSV helemaal niet nodig
+2/-2

 
5 jaar geleden
Wel mooi om al die reacties te zien Tony. Een of andere snor uit kritiek op PSV en men komt ineens allemaal uit de rukbunker of onder een steen vandaan om te reageren. Speelt PSV een pot in de Champions League en sleept het een punt uit het vuur dan reageren er anderhalve man en een paardenkop ;-)
+2/-2

 
5 jaar geleden
+1 El Pacifico. Maar don't fuck with onze 'wondercoach' of onze mooie club :-)
+3/-0

 
Ik snap niet dat er steeds meer mensen een hekel aan die zeehond BEGINNEN te krijgen, ik heb dat nmlk al zooo lang
+3/-0

5 jaar geleden
ik begin steeds meer een hekel aan Veronica inside te krijgen! vroeger was het leuk maar ik denk dat hij een 020 pyama van iemand heeft gekregen en elke avond met een harde plasser naar die ploeg zit te kijken!! echt die derksen moeten ze heel snel van de buis halen en die seniele ouwe gek in het bejaardencentrum duwen!! wat een mafkees is dat zeg!!!
+4/-0

5 jaar geleden
Dit heeft niets meer met (sport) journalistiek te maken. Dit is stemmingmakerij van een gefrustreerde bejaarde apostel van het Johan Cruijff evangelie
+6/-0

5 jaar geleden
Ik begin onderhand een hekel te krijgen aan die Derksen. Spelers, die iets meer brengen op een voetbalveld, probeert hij finaal de grond in te boren. Hij moet eerst eens naar zijn eigen persoontje kijken. Het was gewoon een rode kaart, overtreding tegen Lozano. De verdediger van Heerenveen was gewoon te laat en was derhalve terecht rood, doorgebroken speler of kent Derksen wellicht niet de spelregels.
+3/-0

5 jaar geleden
Spijtig dat de populistische mening van deze schreeuwer zoveel zendtijd krijgt. Is maar een passende oplossing voor, niet meer naar kijken. Nu niet en in de toekomst ook niet. Als hun kijkcijfers nog verder omlaag gaan, komt er vanzelf een moment dat hun podium hen ontnomen wordt.
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Programma staat helaas al een aantal jaar symbool voor de verloedering van de samenleving. Hoort eigenlijk op SBS6 thuis. Of het nou om zwarte Piet, ****'s (echt, hoe kunnen we nou ooit normaal over deze mensen praten als je ze niet eens mag benoemen?!)in het voetbal of specifieke voetballers gaat, de "heren" roepen alleen maar naar wat er in de gemiddelde voetbalkleedkamer geroepen wordt als vrouwlief niet meeluistert, of ze zich niet hoeven te schamen ten opzichte van de eigen kinderen. Doelgroep van het programma is nu eenmaal rechts, autochtoon, IQ tussen de 80 en 90. Hoor je hierbij? Top, lekker kijken en mee schreeuwen om die geweldige grappen. Hoor je daar niet bij? Niet naar kijken en niet druk om maken.
+5/-0

5 jaar geleden
Haha wat een lulkoek he. Dat hij een niet objectief kan kijken is zijn probleem, niet die van Chucky. Als er 4 scheidsrechters naar de beelden kijken en die komen samen tot de conclusie dat het een overtreding was dan kunnen we toch wel uitgaan van op zijn minst een overtreding? Dat het niet geel wordt maar rood heeft niet te maken met de overtreding maar met het moment en de plek op het veld. En ja dit was duidelijk een vrije scoringskans.

Charme van het voetbal is dat we spelers hebben die op snelheid een verdediger te slim af zijn, niet dat verdedigers trage johny van de burgerkingen kunnen bijhouden.
+5/-0

5 jaar geleden
We worden weer gehaat en dat is helemaal prima :)
+3/-0

5 jaar geleden
Dit soort onzin negeren. Wat boeit het nou?
+2/-0

5 jaar geleden
ik had al een bloedhekel aan die snor wat een eikel zeg
+1/-0

5 jaar geleden
waarom ?? omdat hij tegoed en een PSVer is !!! , Maar IK kan JOU bloed wel drinken en ik denk meerderen met mij
+1/-1

5 jaar geleden
Uitlatingen als "kleine Mexicaan of Mexicaantje" zegt alles over het beschavingsniveau van Van der Gijp en Derksen. In hun hart zijn het gewoon racisten. Onbegrijpelijk dat dit soort figuren een eigen TV show hebben.
Als baas van Veronica zou ik mij rot schamen en ik vraag mij ook af of PSV niet een klacht moet indienen.
+5/-0

 
In het verleden had hij het ook vaak over negers of die grote zwarte enz, het is een norsig nar mannetje die dankzij naar kijkcijfers hunkerende programmamakers de kans krijgt om zulke opmerkingen op tv te uiten, ziek zeik mannetje.
+1/-0

5 jaar geleden
Deze overtredingen had prima afgedaan kunnen worden met geel. Zonder VAR was het ook maximaal geel geweest (nu floot hij niet eens). Dat gelul over kaarten aannaaien klopt deels. Lozano is gewoon 3 keer zo vlug als alle verdedigers in de Eredivisie, waardoor verdedigers aan de handrem moeten trekken. Alleen het gerollebol na een overtreding haalt veel mensen - ook mij - het bloed onder je nagels vandaan. Hij heeft dit niet nodig. Ik begrijp best dat een scheids 2 keer nadenkt voordat hij fluit en eventueel wacht op een oordeel van de VAR. Want dat is ook meteen het gevaar van de VAR. De scheids durft geen fout meer te maken en wacht op een eventuele correctie van de VAR.
+1/-2

5 jaar geleden
Ik heb al jaren een bloedhekel aan dat kapsel en die kop van jou Johan, maar daar hoor je mij toch ook niet over?
+1/-0

5 jaar geleden
Dus omdat Lozano zo snel is mag je te laat zijn met een tackle?? Soms denk je alle domheid wel gehoord te hebben maar kan het toch nog stommer...
+2/-0

5 jaar geleden
Ach ja allemaal stemmingmakerij voor de kijkcijfers,waarbij het merendeel van hun publiek voor de clubs uit Amsterdam en Rotterdam komen,zodat die opmerkingen daar goed in de smaak vallen.
Zelf geef ik dit programma al jaren geen voeding meer.
+1/-0

5 jaar geleden
Nederland (inclusief Derksen) mag zijn hadnjes dichtknijpen met een Lozano in de eredivisie.

Als je een hekel krijgt aan dot soort spelers dan wil je dus echt als competitie afdalen naar een boerenkool voetbal..
+2/-0

5 jaar geleden
Ik zie liever Lozano op het veld die heel veel voetbal toevoegt aan het elftal dan Luuk de Jong die voetballend werkelijk bijna niets toevoegt. Hij is alleen bruikbaar wanneer het elftal dichtbij de zestien van de tegenstander speelt. En die rol kunnen ook andere spitsen vervullen. Zijn marginale rol zie je ook vaak in championsleague wedstrijden. Want dan komt PSV niet vaak bij de zestien. En dan heb je een rappe goed voetballende spits nodig die met Lozano en Bergwijn richting het doel van de tegenstander kan combineren.
+1/-1

5 jaar geleden
Het is echt zo droevig dit. Elke keer als PSV het goed doet wordt er een zondebok gezocht om de prestatie te kleineren. Nooit maar dan ook nooit is dit een speler van de 'populaire' andere club. [Guardado, toivonen, de jong, manolev]
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje