Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV vergeet zichzelf te belonen en is ook uitgeschakeld voor Europa League

28 november 2018 19:43

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Ondanks dat de ploeg een hoop goede kansen kreeg, werd het 1-2 voor Barcelona. Luuk de Jong maakte de enige PSV treffer.

PSV begon nog uitstekend aan de uitwedstrijd. Binnen een paar minuten kon doelman Ter Stegen met moeite een vrije trap van Gastón Pereiro uit het doel houden en wist hij een schot van Luuk de Jong ook net te stoppen. Binnen het kwartier had bovendien Pereiro de paal geraakt en kreeg ook Pablo Rosario een goede mogelijkheid.

Barcelona kwam steeds iets beter in de wedstrijd en begon ook aan te drukken. Lionel Messi probeerde het een paar keer vanaf de rand van het zestienmeter gebied, maar zijn schoten konden door Jeroen Zoet eenvoudig gestopt worden. De beste kansen voor Barca kwamen via hoekschoppen, waarbij eerst Pablo Rosario en daarna Angelino op de lijn redding wist te brengen.

De ploeg van Mark van Bommel leek te moeten overleven om ongeschonden de rust te halen, omdat Barcelona steeds meer overwicht over de wedstrijd kreeg. In de laatste minuut werd PSV via een vrije trap echter gevaarlijk, maar een kopbal van Luuk de Jong ging op de lat, terwijl Denzel Dumfries de rebound op de paal schoot.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Barcelona had de bal, maar via de tegenstoot werd PSV meerdere keren opnieuw gevaarlijk. Na een uur spelen lag de bal opeens achter Jeroen Zoet in het net. Lionel Messi had de bal, leek onmogelijk op doel te kunnen schieten, maar wist op schitterende wijze de 0-1 te maken.

Tien minuten later viel de definitieve beslissing toen een vrije trap van Messi door Gérard Pique werd verlengd en in het doel belandde.

PSV bleef wel aandringen. Een schot van Bergwijn ging net naast het doel, terwijl Lozano de beste mogelijkheid kreeg. De Mexicaan kwam een op een met Ter Stegen, maar de Duitse keeper wist wederom zijn doel schoon te houden.

De volkomen terechte aansluitingstreffer zou wel alsnog vallen toen Luuk de Jong zijn vierde Europese treffer van dit seizoen binnen kopte. PSV probeerde nog alles op alles te zetten om de gelijkmaker te forceren, kwam meerdere keren gevaarlijk in de buurt van het doel, maar gescoord werd er niet meer. Door de nederlaag is PSV ook uitgeschakeld voor de Europa League. Omdat Tottenham Hotspur won van Internazionale had PSV een overwinning tegen Barcelona nodig gehad om nog een kansje te maken.




Discussieer mee op de forums


Tags

barcelona jong messi pereiro rosario stegen zoet aandringen angelino bergwijn bommel dumfries gerard internazionale kansje lozano ongeschonden pique rand rebound schoon spelbeeld tegenstoot tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
PSV speelt weer met de Jong. Ik had graag drie snelle voetballende spitsen voorin gezien die met elkaar kunnen voetballen en combineren dan Luuk de Jong die voetballend werkelijk weinigs toevoegt. Zeker wanneer PSV op eigen helft moet spelen.
+1/-14

5 jaar geleden
Zoetje, Zoetje, Zoetje.......het is behelpen met die kerel op doel. In de korte hoek mag je nooit verslagen worden. In de lucht weer naast de bal aan het graaien en als klap op de vuurpijl zijn grootste mankement weer zichtbaar: bal panklaar in de voeten van de tegenstander stompen.
+3/-13

 
Helaas kan ik niet beide likes van jou der af knallen, tjonge tjonge jonge, Zo afgeven als t ff niet meezit, er waren ook goeie dingen te zien, toch?
+11/-1

5 jaar geleden
Als PSV zo zelfs Barcelona durft op te jagen, en ook echt goed voetbal laat zien, dan gaat dat zondag tegen Feyenoord ook lukken. Dit PSV is zeer goed op elkaar ingespeeld, heeft geen zwakke spelers meer, en heeft genoeg zelfvertrouwen om ook in de kuip gewoon hun eigen spel te spelen. Jammer dat ze vaak pech hadden in de CL maar dit moet ze zoveel vertrouwen en ervaring geven dat ze in de competitie Ajax voor moeten kunnen blijven. Per wedstrijd vind ik ze meer geslepen spelen, en ze kunnen met dezelfde 11 een aantal systemen goed uitvoeren.
+8/-0

 
5 jaar geleden
Jammer - PSV had 3 goals kunnen en moeten maken.
Denk dat ze tegen Feyenoord niet zo veel kansen krijgen als tegen Barcelona.
+1/-3

5 jaar geleden
PSV heeft 5 wedstrijden hard gewerkt en het publiek vermaakt maar komt simpelweg tekort op dit niveau. Dagelijks wordt duidelijk dat geld het internationale voetbal regeert. Bergwijn kan beter nog een jaartje blijven, Chucky zal vertrekken maar zou, wat mij betreft, beter via de suptop richting de top moeten gaan, Hendrix lijkt verder en verder weg te zakken. Zou ik bij een goed bod verkopen. Pereiro speelde goed maar het blijft continu hetzelfde met hem: zwak, ziek en misselijk met goede wedstrijden tegen betere tegenstanders. Luuk de Jong lijkt zowel fysiek en mentaal sterker dan ooit, ik zag hem gisteren sleuren alsof zijn leven ervan afhing. Heeft PSV een Plan B trouwens? Erg benieuwd hoe we de zware maand december doorkomen.
+6/-0

 
Je noemt hier een paar waarheden bro, vooral Luuk, helaas is het ff over Europees, nou kampioen worden en volgend jaar zijn we stappen verder.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Luuk op 10 (op het middenveld) en dan Maalen of Romero centraal in de spits is toch al een plan-B ?
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dan speel je hetzelfde systeem. Ik denk meer aan een 5-3-2 zoals Cocu PSV wel eens liet aantreden.
+1/-0

 
5 jaar geleden
@Tony. Ik moest even nadenken. Bij het PSV onder Cocu was het centrum met Isimat duidelijk een zwakke plek, en dus moest die in de CL worden aangepast en kwam er 5-3-2. Maar Viergever is een veel slimmere speler die niet 'hapt' en zijn 16 uit rent zoals Isimat bij Barca-uit wel deed. Daarom past van Bommel zijn verdediging niet aan. Het enige plan-B dat ik gezien heb was Luuk naar het middenveld en dan voorin met Lozano en Bergwijn, dus 4-4-2. Maar omdat dit jaar op elke plek een goede speler staat verwacht ik niet veel aanpassingen. Ben wel benieuwd wanneer Guti op het middenveld in de basis komt.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Niet helemaal met je eens @tony. PSV had de pech in een heel sterke poule te komen. Waarbij ook Inter en Spurs ook nog eens helaas een goed seizoen draaien. Ik zag dat de Mos gevraagd werd op tv of ajax meer punten gehaald zou hebben dan PSV. Interessantere vraag mijns inziens zou zijn of PSV in de poule van ajax ook overwinterd zou hebben. Ik vermoed van wel, omdat buiten thuis tegen Spurs, PSV erg goed voor de dag kwam.
+2/-0

5 jaar geleden
Wat opvalt dat PSV conditioneel sterk is... op het einde zag je dat Barcelona vermoeid begon te raken en gas terug nam - terwijl PSV extra gas af.
Door de prima conditie en wilskracht maakt PSV in de slotminuten en blessuretijd dikwijls een doelpunt.
+3/-0

5 jaar geleden
@ PSVan bommel: Luuk voegt weinig toe?!? Kijk je met je sluitspier?? Is al wekenlang PSV's beste!
+2/-0

 
5 jaar geleden
Wat ook ik zeer goed aan Luuk de Jong vindt is dat hij goed kan verdedigen in de eigen 16. Het is zinvoller op Luuk op 10 te hebben, en dat hij als extra verdediger erbij kan staan, dan als je bv Isimat inbrengt. De meeste mensen kijken zo naar de min-puntjes van Luuk, en te weinig naar alles dat hij wel goed doet.
+2/-0

5 jaar geleden
Zo efficient als je in de competitie zijn geweest, zo inefficient is het in Europa. We missen dus die echte klasse maar dat is geen schande gezien ons budget.
+1/-0

5 jaar geleden
Hebben geweldig gespeeld. Vergeet niet dat Barca een aantal spelers heeft die tot de absolute wereldtop behoren. Tja dat Messi Hendrix te snel af is en in de korte hoek inschiet en daarmee ook Zoet verrast is geen schande.
Hadden voor rust al met 3-0 voor kunnen staan. Helaas dat gebeurde niet.
Gelijkspel was gelet op de verhoudingen in het veld meer terecht geweest.
Al met al 5 wedstrijden gezien. Geen één keer weggespeeld of het moet de tweede helft in Barcelona zijn. Wat ik wel jammer vind is de uitschakeling in beker waardoor je nu alleen nog voor kampioenschap kan gaan. Juist nu je een heel goede selectie hebt is dat te weinig in deze fase van het seizoen.
+3/-0

 
5 jaar geleden
"geen een keer weggespeeld". 2e helft tegen de Spurs vergeten ? Rest van de wedstrijden hebben ze het geweldig gedaan natuurlijk.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje