Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'De eredivisie is dit seizoen een permanente test in concentratie'

30 november 2018 08:47 - Algemeen Dagblad

Daniel Schwaab bevestigt in het Algemeen Dagblad dat de woorden van Mark van Bommel kloppen dat het voor PSV mentaal steeds omschakelen is van aanvallen en domineren in de eredivisie naar teruggedrongen worden in Europa. "Zo speel je thuis tegen FC Emmen en heb je verdedigend amper iets te doen. En zo is het drie dagen later 90 minuten lang alle hens aan dek tegen Tottenham. Of ene Messi komt een avondje langs...", aldus de verdediger. "Ik zie de eredivisie dit seizoen als een permanente test in concentratie. In heel veel wedstrijden komt het aan op één of twee momenten waarop je er móet staan. Ik vind dat persoonlijk wel een leuke uitdaging."

Met Schwaab in de basis lijkt PSV in Nederland bijna zeker dat het niet verliest. Pas twee keer verloor de club een wedstrijd in de eredivisie als de Duitser op het veld stond. "Ajax-uit vorig seizoen 3-0 en Willem II-uit 5-0. Zo zie je maar: áls PSV een keer verliest met mij op het veld, dan is het wel meteen stevig, haha", geeft hij lachend aan.

Schwaab is het eens dat hij dit seizoen een nóg hoger niveau haalt. "We spelen meer dan vorig jaar een passing game van achteruit, en dat pakt goed voor mij uit. Middenvelders inspelen, en soms zelfs nog een station verder de aanvallers, dat komt nu vaker voor", zegt hij daarover. "Ik vind dat ook de groei die je tegen Barcelona zag bij ons hele team: we durven óók op hun helft te voetballen, in kleine ruimtes. In september in Camp Nou en ook tegen Spurs verloren we nog heel snel de bal."

Nu PSV is uitgeschakeld in Europa komt er extra druk op de competitie. "Dat is zo, maar ik zeg: prima. Daar moet je mee dealen. De winst van onze Champions Leaguecampagne moet zijn dan we ons in een heel moeilijke poule toch goed hebben verweerd. 1-2, 2-2, 1-2 en 1-2; in vier van de vijf duels is de uitslag heel close geweest", aldus Schwaab. "Er zijn ook vijf, zes jonge spelers die zich door de CL heel snel hebben ontwikkeld, sommigen tot in jullie Nederlands elftal aan toe. Als iedereen zondag tegen Feyenoord hetzelfde brengt als woensdag tegen Barcelona, dan ben ik heel positief over een goed resultaat in de Kuip."




Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab eredivisie concentratie permanente barcelona bommel camp close dealen dek domineren emmen feyenoord game hens kuip leaguecampagne messi nederland passing spurs station tottenham verweerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik houd van dit soort aankopen. Met een redelijk onbekende naam op de proppen komen.

Okay, Schwaab heeft natuurlijk bijna 300 wedstrijden Bundesliga achter z'n naam, dat is zeker niet niks, maar dan een terugval gehad (door omstandigheden). Dat PSV dan zo'n jongen oppikt die gewoon een meer dan degelijke basisspeler wordt, prachtig!

Arias is daar een nog beter voorbeeld van. Prima scoutingswerk!
+2/-0

 
5 jaar geleden
Het wemelt in de Bundesliga van dit soort spelers die voor een bescheiden bedrag zijn te kopen. PSV had jaren geleden dit al moeten doen, onbegrijpelijk eigenlijk. Dat geldt overigens ook voor andere Nederlands clubs.
+1/-0

5 jaar geleden
Mooie gast. Spreekt hij nu daadwerkelijk Nederlands of is dit vertaald?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Hij spreekt prima Nederlands. Dat geeft wmb. ook aan dat het een gast is die zich graag aanpast aan de omgeving, waardoor je meestal ook beter uit de verf komt. Echt een prima kerel!
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Prima aankoop inderdaad en hij weet zelf verdomde goed wat hij wel en niet kan. Dat is misschien wel zijn grootste kwaliteit. Top-verdediger voor onze Mickey Mouse League, stopt de meeste aanvallers uit de eredivisie met gemak in zijn broekzak. Hou die concentratie nog 21 wedstrijden vast Swaapie en we staan weer op het stadhuisplein. Wat een afgang voor onze vrienden uit diemen zou dat zijn, met al hun miljoenen aankopen en salarissen. @eendrachtmaaktmacht
+2/-0

5 jaar geleden
Ik had mijn vraagtekens in het eerste jaar van Schwaab, maar is ontzettend gegroeid. Zoals mannie aangeeft kent hij zijn zwaktes als geen ander. Toch blijf ik ons centrale duo het zwakke punt van ons elftal vinden. Komende zomer doorselecteren en een jonge topper halen voor LCV.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind zelf het gehele kwartet centraal ons zwakke punt (Viergever, Schwaab, Hendrix, Rosario). Begrijp me niet verkeerd want ze presteren fenomenaal, maar ik vind dat PSV op deze 4 posities kwalitatief beter materiaal zou moeten kunnen hebben staan. Viergever en Schwaab zijn natuurlijk geen echte topverdedigers (groot, snel, power, etc) en Rosario en Hendrix zijn verre van complete middenvelders (techniek, handelingssnelheid). Des te groter mijn compliment naar deze jongens toe, maar ik denk dat als PSV echt vooruit wil er op deze posities doorgescteerd dient te worden (wellicht ontwikkelt Rosario zich nog tot echte topper)
+1/-0

 
Vond t al raar om Rosario te noemen, rising star.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage