Transparent
Inloggen
Sluiten

Berry van Aerle: 'Feyenoord-uit is een wedstrijd die je een keer kan verliezen'

4 december 2018 07:08 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Berry van Aerle aan niet te verwachten dat er opeens flink gewijzigd zal worden in de opstelling van PSV. "Mark is door de wol geverfd. Ik denk niet dat er gekke dingen gaan gebeuren. Zo is Van Bommel niet. Er is nu niet ineens sprake van paniek bij PSV. Sterker nog, dat heb ik in die veertien jaar als voetballer nooit meegemaakt in Eindhoven", aldus Van Aerle. "Dit is een gretige, goede ploeg. Je wint niet voor niets dertien keer op rij. Feyenoord-uit is een wedstrijd die je een keer kan verliezen."

In het seizoen 1987/1988 begon PSV met Berry van Aerle in de ploeg met 17 overwinningen op rij in de competitie. Nadat direct na de winterstop gelijk werd gespeeld tegen FC Twente volgde daarna een reactie met een 9-1 overwinning tegen FC Den Haag. "Als PSV dan vrijdag ook met 9-1 van Excelsior wint, is alles vergeten en vergeven...", geeft Van Aerle lachend aan. "Wij waren toen zo sterk en voelden ons echt onoverwinnelijk. Het was natuurlijk een superjaar, met het winnen van de Europa Cup I. Maar dan nog kan het een keer gebeuren dat je punten morst."

De huidige scout van PSV gaat verder: "Ook voor het huidige PSV is dit een leerschool, met ook een zware Champions League-reeks in de benen. Al mag dat eigenlijk geen excuus zijn. Maar ja, Feyenoord-uit is altijd lastig. Alleen de instelling in de eerste helft is verwijtbaar. Je kan niet op vijftig, zestig of tachtig procent naar De Kuip."

Van Aerle maakt zich zeker geen zorgen om PSV. "Het is wel duidelijk dat PSV en Ajax er bovenuit steken. Verliezen hoort bij voetbal. Of het nu na dertien, zeventien of twintig wedstrijden gebeurt", zegt hij daarover. "Als PSV nu bij een kleine club had verloren, was het veel erger geweest. Zo wil je een succesreeks namelijk zeker niet eindigen."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Kampioen word je dan ook tegen de kleintjes, als je dan toch een wedstrijd moet verliezen, dan maar deze.
9 maanden geleden
7* in 9 jr is inderdaad een keer verliezen ja..lastig hobbeltje
9 maanden geleden
Natuurlijk kun je (vooral uit) tegen subtoppers, zoals AZ, Heerenveen, feyenoord, Vitesse, Utrecht, enz. verliezen. Maar het gaat om de manier waarop. Je wist vooraf hoe fejenoord PSV zou bestrijden. Dat doen ze namelijk altijd op dezelfde manier met heel veel strijd, vechtlust en agressie. Bovendien heeft PSV in rdam al heel vaak verloren omdat het afgetroefd werd op die punten. Om die reden is het nogal naïef om aan te treden met een tweemans middenveld (Pereiro doet immers niet mee) en te denken dat je door goed positiespel e.d. er onderuit kunt voetballen. Dat neigt naar misplaatste hoogmoed.
 
9 maanden geleden
Inderdaad. Ik heb heel lang geroepen dat Pereiro moet blijven, omdat hij elke wedstrijd dingen doet die het verschil maken. Nu lijkt hij toch echt zijn krediet verspeeld te hebben.
 
9 maanden geleden
In potentie een geweldige voetballer, maar daarvan laat ie maar heel af en toe een beetje zien. Daarnaast mist hij elke vorm van winnaarsmentaliteit. Speelt al sinds de zomer van 2015 bij PSV en heeft zich totaal niet ontwikkeld.
 
9 maanden geleden
Dat zinnetje moet eigenlijk met kleine lettertjes "in potentie", zo'n rotwoord dat in feite nergens of overal kan.

Laatste nieuws