Transparent
Inloggen
Sluiten

Luc Nilis: 'Luuk de Jong heeft zich geweldig teruggevochten'

6 december 2018 08:13 - VI.nl

In gesprek met Voetbal International geeft Luc Nilis aan erg gecharmeerd te zijn van Luuk de Jong. "Twee jaar geleden waren ze Luuk de Jong nog buiten aan het schreeuwen in Eindhoven. Maar hij is mentaal zo sterk. Op de bank gezeten, aanvoerdersband ingeleverd. Maar geweldig teruggevochten", aldus de voormalig PSV'er. "Met zijn talent als nummer 9 zal hij altijd komen bovendrijven. Luuk heeft er alweer een heleboel in liggen, met die beauty tegen Heerenveen vorige week als toetje."

Ondanks dat Nilis in zijn loopbaan veel geweldige doelpunten maakte, was hij nooit zo acrobatisch als De Jong bij de omhaal tegen Heerenveen. "Ik zou mijn nek gebroken hebben, denk ik", zegt hij daarover.

De huidige assistent-trainer van VVV Venlo is ook overtuigd van de toekomst van Sam Lammers. "Die gaat volgens mij óók een grote toekomst tegemoet", zo geeft hij aan. "In Heerenveen kan hij nu minuten maken, van daaruit kan hij straks weer verder. Hij heeft alles in zich: prima mentaliteit, een heel goede trap in beide benen en hij bewaart de rust waar nodig."

Meer op VI.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
De Jong is een geweldenaar en zó belangrijk voor het team. Bijzonder knap hoe hij zich na die lange vormcrisis heeft teruggeknokt. Bovendien lijkt De Jong een erg prettige persoonlijkheid in de groep en een echte leider. Niets dan lof voor Luuk de Jong.
9 maanden geleden
Dat vind ik ook van Luuk de Jong, hij gebruikt nou de ervaring dat hij heeft opgedaan en speelt zowat totaalvoetbal, is niet meer afhankelijk van alleen het koppen, meer inzicht en intelligentie, hulde Luuk.
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik lees net een artikel waarin Stan Valcks zegt dat Nilis niet echt happy bij PSV was en 'dat ze hem maar wat lieten zwemmen'. Ik had het idee dat zo'n vrije rol om de spitsen te trainen juist het geen was dat hij wou. Jammer dat hij bij PSV is weggegaan. Je hoort spelers soms vertellen hoe veel ze van hem geleerd hebben tav traptechniek. Als Nilis rond de 16 een vrij trap ging nemen, dan konden de medespelers al naar de middenlijn lopen om de tegenstander de aftrap te laten nemen.
 
9 maanden geleden
Idd, welke Club laat nou zo'n man lopen, en wat zou de reden mogen zijn? Vind het van de zotte.
 
9 maanden geleden
Psv heeft Luc Nilis niet laten lopen, hij wilde zelf graag naar VVV. Daar is niets mis mee, Psv heeft hem prima opgevangen en een kans gegeven om weer actief te worden in het voetbal. Wegen scheiden zich, maar hij is gewoon nog aanwezig in het stadion tijdens wedstrijden. Psv heeft veel goede trainers, Nilis is misbaar.

Laatste nieuws