PSV op Mexicaanse avond veel te sterk voor Excelsior

7 december 2018 22:39

PSV heeft een uitstekend signaal afgegeven na de nederlaag tegen Feyenoord. Excelsior werd met 6-0 van de mat gespeeld en daarmee was de ploeg van Mark van Bommel vrij genadig. Luuk de Jong opende de score, waarna twee eigen goals van Excelsior volgden. In de slotfase scoorden Donyell Malen, Steven Bergwijn en opnieuw De Jong.

Uitgerekend op de Mexicaanse avond mocht Érick Gutiérrez zijn basisdebuut in de Eredivisie maken. Met de Mexicaan op tien trok de ploeg direct ten strijde en was het jagen op de openingstreffer. Dat duurde uiteindelijk nog ruim een kwartier, maar toen veroverde Angelino de bal na een slechte pass van doelman Stevens. De Spanjaard stoomde op aan de linkerkant en gaf de bal hard voor, waarna Luuk de Jong eenvoudig de bal kon binnen tikken.

Twee minuten later leek Hirving Lozano de ideale mogelijkheid te krijgen om de score te verdubbelen toen hij een duw kreeg in het strafschopgebied en hij zelf klaar ging staan voor de penalty. Merkwaardig genoeg greep de VAR in en werd de beslissing terug gedraaid, terwijl op de beelden duidelijk te zien was dat de Mexicaan geduwd werd.

PSV bleef jagen op de tweede treffer. Denzel Dumfries schoot op de paal, terwijl Pablo Rosario de rebound op de buitenkant van de kruising schoot. Uiteindelijk zou met nog ruim tien minuten te gaan voor de rust de volkomen verdiende 2-0 wel volgen. Een vrije trap van Lozano werd door Robin van der Meer, die een kwartier eerder nog ontsnapte na zijn duw tegen de Mexicaan, verlengd en in eigen doel gewerkt.

Na rust bleef PSV vol jagen op meer doelpunten en na een paar minuten werd het daarmee wederom geholpen van Excelsior. Lozano gaf de bal op De Jong, waarna de aanvoerder van PSV de bal breed wilde geven op de inkomende Steven Bergwijn. De bal werd echter op vrij bizarre wijze binnen gelopen door Jurgen Mattheij, waardoor het tweede eigen doelpunt van de wedstrijd een feit was.

Ook na de 3-0 ging PSV vol door in de jacht op doelpunten. Excelsior kon daar helemaal niets tegenover zetten. De Rotterdammers zouden zelfs in de gehele wedstrijd tot geen enkel schot komen. Excelsior had wel het geluk dat met name Lozano het vizier niet op scherp had, waardoor het lange tijd de schade vrij beperkt wist te houden.

In de slotfase ging het echter nog hard met de doelpunten. Eerst werd invaller Donyell Malen door Gutiérrez diep gestuurd met een schitterende steekbal. Op volle snelheid ging Malen voorbij de ingevallen doelman Damen en wist vervolgens de mooiste treffer van de avond te maken.

Gutiérrez zou in de laatste minuut van de officiële speeltijd nogmaals een assist bij mogen schrijven toen hij de bal mee gaf aan Bergwijn. De aanvaller haalde vervolgens hard uit in de korte hoek en wist daarmee de keeper te kloppen.

Gedaan was het nog niet in het Philips Stadion, omdat in de blessuretijd De Jong zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken na een assist van Malen. Een 6-0 overwinning was uiteindelijk het resultaat al had het als het iets zorgvuldiger was geweest voor het doel zelfs de dubbele cijfers in kunnen gaan.