Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV sluit Europees seizoen af met knap gelijkspel tegen Inter

11 december 2018 19:35

PSV heeft de groepsfase in de Champions League afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van Mark van Bommel hield in Italië Internazionale knap op 1-1. Hirving Lozano zette PSV met een kopbal voor rust op voorsprong, na rust kwamen de Italianen op gelijke hoogte.

Ondanks dat er voor PSV weinig meer op het spel stond, hield Mark van Bommel gewoon vast aan zijn sterkst mogelijke opstelling en stuurde hij dezelfde elf spelers het veld op die ook afgelopen vrijdag tegen Excelsior in de basis stonden.

Na een paar minuten kreeg Internazionale de eerste grote kans van de wedstrijd nadat de Italianen konden profiteren van een foute pass van Trent Sainsbury, die zijn debuut in de basis in de Champions League maakte. De kopbal van Perisic die uiteindelijk volgde kwam op de paal.

Na dertien minuten maakte Inter achterin een fout, waardoor Steven Bergwijn de bal kon veroveren. Een voorzet van de aanvaller belandde bij de tweede paal op het hoofd van Hirving Lozano en de Mexicaan kopte de 0-1 binnen.

Inter probeerde vervolgens er alles aan te doen om minstens gelijk te maken, maar keer op keer, als het een schot op doel wist te produceren, stond Jeroen Zoet voor ze in de weg. Vlak voor rust werd PSV nog een keer gevaarlijk via een afstandschot van Bergwijn, maar doelman Handanovic kon daar redding brengen.

Na rust ging Inter steeds aanvallender spelen, omdat het minstens gelijk moest spelen om nog kans te maken op de tweede plek in de groep. Na een paar minuten in de tweede helft kreeg Icardi al een grote kans, maar Zoet wist met een schitterende redding de bal uit het doel te houden.

In de 73e minuut viel toch nog de gelijkmaker. Icardi liep goed weg uit de rug van Sainsbury en kon van dichtbij de 1-1 binnen koppen, een inzet waarbij Zoet niet vrijuit ging. Het zorgde voor veel vreugde op de tribunes, omdat met de huidige standen Internazionale als nummer twee naar de volgende ronde in de Champions League zou gaan.

Beide ploegen kregen mogelijkheden om de voorsprong te nemen, maar waren voor de goal niet zorgvuldig genoeg. Omdat Tottenham in de slotfase tegen Barcelona op gelijke hoogte was gekomen, had Inter een overwinning nodig om in de Champions League te blijven. In de laatste minuten gingen de Italianen nogmaals vol op de aanval spelen. In de vierde minuut van de blessuretijd leek Icardi vervolgens de 2-1 voor het intikken te hebben, maar dankzij een fantastische tackle van Nick Viergever werd ook die mogelijkheid voorkomen.

PSV sloot het Europese seizoen daarmee af met een gelijkspel en kan zich nu de komende maanden volledig gaan richten op de competitie met als doel om de landstitel te prolongeren.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Laten wij voor de eer gaan, Was een zware pool, Dus eer is er wat over blijft, Succes mannen.
8 maanden geleden
@Por, Dit was inderdaad een zeer zware pool. kritiek van sommige op PSV in de CL is dus niet terecht. Jaren hadden we niks te zoeken in de CL, en nu moesten Inter en Spurs echt volle bak om van ons te winnen. Spelers kunnen hun marktwaarde wel verhogen, laat Lozano maar een paar goede doelpunten maken.
 
8 maanden geleden
Hahaha nou zie ik het zelf, die zware Pool, Oeps
 
8 maanden geleden
He Porreku, doe mij maar een lekkere lichte Poolse.
8 maanden geleden
Zoetje, Zoetje, Zoetje.....daar is je momentje weer. Kan niet wachten tot Lars er is.
 
8 maanden geleden
Lag meer aan Sainsbury, Laat zijn man achter hem opkomen
 
8 maanden geleden
Zoetje moet gewoon uitkomen. Keeper moet de baas zijn in eigen 5 meter gebied en de bal was een halfuur onderweg. Niet best.
 
8 maanden geleden
De tijden dat een de Gea achtige keeper in onze goal zou staan zijn voorbij. Waar komt jou afkeer van Zoet toch vandaan? Denk je echt dat wij wel even een structureel betere doelman gaan halen? Jurjus zeker?
 
8 maanden geleden
Die betere doelman staat al onder contract, en komt komende zomer.
 
8 maanden geleden
Voor de bank! Zolang Zoet bij ons speelt komt er geen ander in.
 
8 maanden geleden
Wedden van wel. Zoet wordt zenuwachtig van een betere doelman in de selectie. Kan hij totaal niet managen. Unnerstall wordt eerste doelman, ook als Zoet blijft.
 
8 maanden geleden
Zoet is gewoonweg een heel goede keeper. Hij is terecht samen met Cillesen Oranje-doelman.
8 maanden geleden
Ja hoor, en weer komen we voor en weer gaat dit slecht aflopen......
8 maanden geleden
Minimale nederlagen, één gelijkspel en ruime nederlaag! Mogen trots zijn ondanks de 2 behaalde punten! Nu vol voor de titel!
8 maanden geleden
Die Sainsbury achterin. Om je kapot te schamen. Zet daar Obispo neer. Jongen uit de eigen jeugd die straks kapitalen op gaat leveren of voor niks de deur uit gaat lopen. Dan vervolgens Guti eruit halen voor 1 of ander Tsjechisch jochie. En dan Pereiro wisselen om tijd te rekken.
Van Bommel heeft een beetje last van de verkeerde bewijsdrang. Begin me er langzamerhand aan kapot te ergeren.
 
8 maanden geleden
ALs je eerst eens goed kijkt dan kun je zien dat Guti leeg was. Dat Pereiro nu gebracht wordt om de wedstrijd over de streep te trekken dat hoort bij topsport. Pereiro is de laatste die hier wat over moet zeggen, heeft het zelf helemaal verbruikt met zijn slaapwandel voetbal. Enige wat ik niet begreep is dat Bergwijn eruit gehaald werd. Lozano speelde echt niet goed. En dan noemen velen hem de beste, haha. Zoveel balverlies, zoveel slechte passes op het moment dat je een speler een op een met de keeper kunt zetten. Lozano valt me echt enorm tegen.
 
8 maanden geleden
Lozano zit in een klein dipje en het loopt net wat minder bij hem. Ik krijg het idee dat hij geforceert zich toch zich probeert te bewijzen waardoor er een soort extra krampachtigheid in zijn spel komt. Misschien lieten ze hem wel staan omdat ze een verkoop in de zomer vermoeden. Ik begin Bergwijn nog beter te vinden dan Lozano. Volgens mij kan Lozano het beste nog een jaar in NL blijven, tot hij echt voor de volgende stap klaar is. Guti gaat hem nog de meest fantastische ballen geven.
 
8 maanden geleden
Helemaal mee eens. Niets aan toe te voegen.
 
8 maanden geleden
@Big Paul, klein vraagje: waaraan zag je dat Guti op was, want eerlijk gezegd was dat me ontgaan. Ik ben zeer positief over Guti. Volgens mij weet hij al precies welke steekbal hij gaat geven, nog voordat hij de bal ontvangen heeft. Daardoor staat hij net op de goede positie en heeft hij net wat meer tijd over om die bal te geven, nog voordat verdedigers die pass-lijn dicht kunnen lopen. En met zijn techniek hoeven Hendrix en Rosario geen ingewikkelde dingen meer te doen, en komen die ook beter tot hun recht. Er komt een heleboel lawaai uit Hilversum dat ze in Amsterdam zo enorm goed zijn, maar ik zie PSV er nog best met die titel vandoor gaan.
 
8 maanden geleden
Dat laatste durf ik niet uit te spreken. Ik denk namelijk echt dat wij een maatje te klein zijn, zoals eerder al aangegeven door mij. Dat Guti op was zag ik aan heel zijn houding vlak voor zijn wissel en vooral tijdens zijn wissel. Is ook vrij logisch he, heeft dit seizoen misschien een keer 90 minuten gespeeld.
 
8 maanden geleden
Dat laatste durf ik niet uit te spreken. Ik denk namelijk echt dat wij een maatje te klein zijn, zoals eerder al aangegeven door mij. Dat Guti op was zag ik aan heel zijn houding vlak voor zijn wissel en vooral tijdens zijn wissel. Is ook vrij logisch he, heeft dit seizoen misschien een keer 90 minuten gespeeld.
 
8 maanden geleden
Da's ook mijn idee, maar het wordt moeilijk Bergwijn te behouden en de potentie van Lozano is duidelijk, dus clubs hebben hem liever nu ivb met latere prijs, Bergwijn heeft de betere actie en Lozano maakt makkelijker af, komt er ook bij dat Guti gehaald is om samen met Chucki een functie te bekleden, moeten ze weer uit elkaar? Wat brengt dat met zich mee?
 
8 maanden geleden
Lozano wil TEVEEL doen - hij wil de vrije trappen nemen plus ook de corners als het even kan... ook in de competitie.
Hij moet zich concentreren op het maken van doelpunten en niet op het nemen van vrije trappen en corners. Van Bommel heeft de plicht om hem te corrigeren, anders gaat
hij steeds slordiger spelen en wordt zijn rendement alsmaar minder.
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Lozano is simpelweg een beperkte en overschatte vleugelaanvaller. Z'n werklust werkt aanstekelijk, terwijl z'n scorend vermogen en snelheid prima kwaliteiten zijn. Maar veel meer is het ook niet. Lozano heeft te weinig voetbalintelligentie, waardoor hij vaak het overzicht mist, zoals ook gister weer diverse keren bleek. Daarnaast heeft hij geen individuele actie (geen passeerbewegingen), is hij niet tweebenig en fysiek zwak waardoor hij vaak en erg makkelijk valt. Ook is Lozano egoïstisch ingesteld, hoewel dat bij PSV niet per se een probleem hoeft te zijn aangezien De Jong en Bergwijn juist veel minder egoïstisch zijn.
 
8 maanden geleden
Zijn goal leek zo simpel maar was van bijzondere schoonheid als je de moeilijkheid bekijkt. Ik ga je voorspellen dat Chucky ondanks al zijn beperkingen veel geld gaat opleveren. Zijn scorend vermogen in combinatie met snelheid is voor veel clubs veel waard. Heeft veel weg van Luis Suarez.
 
8 maanden geleden
Nogmaals, zijn scorend vermogen is een belangrijke kwaliteit, wat gister ook uit het knappe doelpunt bleek. Je kunt Suárez niet met Lozano vergelijken, aangezien Suárez wél fysiek sterk is, (veel) meer techniek én voetbalintelligentie heeft. Het is nog maar afwachten wat Lozano oplevert, wat trouwens niet zoveel over z'n kwaliteiten zegt. Vincent Janssen werd b.v. voor 20 miljoen euro verkocht en dat is ook niet bepaald een wereldspits. Of neem Locadia.
 
8 maanden geleden
WAt versta jij eigenlijk precies onder voetbalintelligentie?
 
8 maanden geleden
Het komt vooral neer op spelinzicht/ overzicht, waardoor je op het juiste moment de juiste beslissing neemt.
 
8 maanden geleden
Knap dat van Bommel nu in enen binnen een uur ziet dat Guti kapot is. Bij Hendrix, Rosario en Pereiro heb ik al weken het gevoel dat die kapot zijn. Maar die mogen ook gewoon blijven staan.
 
8 maanden geleden
Op basis van wat denk jij dat Obispo verdient te spelen? Ik hoor PSV-fans geregeld schreeuwen om Obispo maar waarom? Op basis van wat? Het brengen van '1 of ander Tsjechisch jochie' geeft wel aan dat Mark van Bommel niet schroomt op youngsters te brengen. Zou Obispo onder Cocu of van Bommel niet gespeeld hebben als hij echt zo goed was of denk je dat beide coaches helemaal wappie zijn? PSV, met de GROTE Obispo in haar gelederen kreeg gisteren met 3-0 op de kloten in de Youth Leaugue. OOk heb ik PSV -2 regelmatig op de boks zien krijgen met de gigant achterin. In wezen zeg je dat Mark van Bommel er niets van begrijpt.
 
8 maanden geleden
Als Obispo nog slechter is dan Sainsbury of die andere Australische aanfluiting die we zo nodig moesten halen dan kunnen we beter die hele jeugdopleiding opdoeken. Dat scheelt vele miljoenen per jaar.
 
8 maanden geleden
Volgens mij hebben we de nodige jongere spelers die op de deur kloppen dus om de jeugdopleiding maar helemaal op te doeken lijkt me werkelijk nergens op slaan. Op basis van wat denk jij dat Obispo het beter zou doen? Geef me een paar argumenten
 
8 maanden geleden
Volgens mij begint de jeugdopleiding de laatste jaren nu eindelijk goed te werken. De resultaten daarvan gaan altijd met golf-bewegingen. Rosario heeft zich in de basis gespeeld, Lammers speelt in Heerenveen en kan naar PSV worden gehaald als De Jong weg gaat. Maalen staat klaar voor als Lozano of Bergwijn verkocht wordt.
 
8 maanden geleden
Alleen komt Rosario van Almere waar hij basisspeler was en Malen van Arsenal. Weinig met de opleiding te maken. Zoet, Bergwijn, Hendrix, Sadílek en recente klapper als Depay des te meer. Jeugdopleiding opdoeken is zo'n kul opmerking.
 
8 maanden geleden
Ik ken je persoonlijk niet, Maar ik denk dat jij en ik het niet veel slechter op deze positie zouden doen. Sainsbury kan er echt helemaal niks van. Ik vind het leuk dat van Bommel op deze manier hem, en die andere minkukel, van een riant salaris voorziet. Maar nogmaals, als we in onze jeugdopleiding, of in jong PSV geen spelers hebben lopen die minstens net zo beroerd zijn, geen miljoenen kosten aan transfersommen en salaris, dan kunnen we daar net zo goed mee stoppen.
 
8 maanden geleden
Als Obispo nog slechter is dan Sainsbury of die andere Australische aanfluiting die we zo nodig moesten halen dan kunnen we beter die hele jeugdopleiding opdoeken. Dat scheelt vele miljoenen per jaar.
 
8 maanden geleden
Als Obispo nog slechter is dan Sainsbury of die andere Australische aanfluiting die we zo nodig moesten halen dan kunnen we beter die hele jeugdopleiding opdoeken. Dat scheelt vele miljoenen per jaar.
8 maanden geleden
snap nog steeds niet wat psv in die Sainsbury ziet! tegen tottenham en tegen inter 2 goals door zijn toedoen!! vind het maar een waardeloze speler!!
 
8 maanden geleden
Beide door van Bommel meegenomen Aussies voegen weinig toe.
 
8 maanden geleden
Sainsbury doet het voor reserve centraal best goed. Dit is ook niet de positie van Obispo, die speelt het liefst links centraal achterin. Verdediger inpassen gaat langzamer dan voorin, even als een keeper. Ik kan me nog herinneren dat Ajax 2 kampioenschappen heeft verspeeld met De Ligt. Maar even iets anders, wat vonden jullie van de scheids gisteren. Hadden we zulke scheidsrechters maar een dozijn in Nederland.
 
8 maanden geleden
Beide op voorspraak van zijn schoonvader, wellicht nog net te weinig eigen ervaring!
8 maanden geleden
Puntje was zeker verdiend. Terugkijkend op de gehele CL-campagne, hebben we toch veel pech gehad, of een gebrek aan geluk..Erg jammer...
 
8 maanden geleden
Dit jaar was overduidelijk een leerproces. Wedden dat we kampioen worden en volgend aanzienlijk beter gaan presteren, zelfs in een zgn"pool des doods".
Laat Mark maar lekker doorgaan met zijn vaste waardes, want ook hij laat nu al zien dat "vaste"waardes niet ALTIJD vast zijn
 
8 maanden geleden
Die mening heb ik ook. PSV zal alleen maar groeien als team, daar is Bommel ook heel bewust mee bezig. Kijk maar bv hoe lang hij met dezelfde basis heeft gespeeld en nu pas een mutatie aanbrengt(Guti voor Pereiro). Automatismen zijn momenteel heilig bij Bommel, zelfs belangrijker dan de korte termijn. We zullen wel wat spelers verliezen eind van het seizoen, zo gaat dat simpelweg vandaag de dag, waardoor automatismen op een aantal posities er opnieuw moeten worden ingeslepen. Het is een heel intensief en complexe speelwijze die Bommel voor ogen heeft. Het vereist heel veel discipline. Je ziet dat bv. tegen Feyenoord, die als jonge honden tekeer gingen de 1e helft, waardoor de tekortkomingen op dat gebied naar boven komen. PSV is nog lang niet op het punt waar Bommel wil komen.
 
8 maanden geleden
PSV heeft, vermoed ik, het voordeel dat niet zoveel spelers zullen vertrekken in de zomer. Het systeem en de automatismen zullen dan voor een groot deel behouden blijven. Bij Ajax verwacht ik dat de helft van de basis wel zal gaan vertrekken. Ajax zal dan mogelijk 150 á 200 miljoen gaan ontvangen, maar daar heb je niet snel een ingespeeld team voor terug. Ik hoop dat Ajax door de CL en beker toch af en toe punten gaat verliezen dit jaar. PSV was tegen Feyenoord ook nog wat moe na Barcelona thuis.
 
8 maanden geleden
De tijden dat je als team/ club kunt groeien zijn in de wereld van het grote geld helaas voorbij. Een ander risico wat hier vooralsnog niet belicht wordt: hoe houdt John de Jong zich in deze wereld? Brands was een MEESTER in het smeden van schier onmogelijke deals met zijn kernspelers die toch altijd weer bij tekenden. Gaat dat John de Jong uiteindelijk ook lukken? Ik ben erg benieuwd. Het moge duidelijk zijn dat er een heel goed geraamte qua spelersmateriaal staat. Is dat over een maand of 8 nog steeds?
 
8 maanden geleden
Laat de Jong maar schuiven, men is erg tevreden.
8 maanden geleden
Too little too late. Wel geil dat wij die fucking Ita's hebben uitgeschakeld. Jammer weer dat onder meer ratje Vertonghen hiervan profiteert. Ach PSV heeft zich in loodzware poule prima gemanifesteerd. Slechts eenmaal (20 minuten) weggespeeld en, behoudens Barcelona, elke wedstrijd op voorsprong gestaan. En had alles een beetje mee gezeten en goed gevallen, had je zomaar kunnen overwinteren, in de CL welteverstaan! Nu rest er nog één schone taak: kampioen worden en daarmee een grote stap zetten richting CL volgend seizoen.

Laatste nieuws