Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Uiteindelijk hebben we een punt gewonnen of misschien verdiend gelijk gespeeld'

12 december 2018 00:11

In gesprek met Veronica kreeg Luuk de Jong de vraag of PSV een punt gewonnen had of twee verloren. "Uiteindelijk een punt gewonnen of misschien verdiend gelijk gespeeld. We hebben veel strijd geleverd. Bepaalde fases in de wedstrijd, ook na rust, hadden we bepaalde fases, waren we rustig aan de bal en was ons spel beter, waardoor we mogelijkheden konden creëren", aldus De Jong. "We konden er niet goed doorheen komen vaak, omdat zij ook heel sterk zijn. Zij waren ook veel aan het drukken. Uiteindelijk is het lekker als je een punt pakt hier. Maar als je 0-1 voor staat, wil je ook winnen graag."

Uiteindelijk kijkt de aanvaller positief terug op het Europese seizoen. "Mensen kijken hoeveel punten je gehaald hebt. Maar als je ziet hoe wij een paar wedstrijden gespeeld hebben, moeten we het team een heel groot compliment geven. We hebben een paar heel goede wedstrijden op de mat gelegd. Natuurlijk wil je meer punten halen en is het zonde dat je maar twee punten gehaald hebt. Maar al met al hebben we hier als team veel van geleerd en gaan we dit meenemen naar de competitie en naar de toekomst toe."

De aanvoerder kreeg de vraag of de ploeg ook per wedstrijd gegroeid was. "Tegen Barcelona speelden we thuis heel erg sterk. Vandaag weet je dat je uit een iets andere tactiek moet toepassen. Proberen af en toe wat druk te zetten, maar het is moeilijk. Zij blijven er ook goed uit voetballen en vaak hervatten ze het spel snel. Toch hebben we onze uitbraken gehad", zei hij daarover. "Iedere wedstrijd zijn we gegroeid als spelers en als team zijnde. Hopelijk kunnen we het seizoen nu heel mooi afmaken en volgend jaar weer Champions League spelen."

De focus kan nu volledig op de competitie. "De beker was natuurlijk verschrikkelijk balen, dat mag niet gebeuren. Hier in de Champions League uitgeschakeld worden is ook geen schande. Je wil natuurlijk altijd meer als topsporter. Nu gaan we vol voor de competitie", aldus De Jong. "We hebben onszelf laten zien in verschillende wedstrijden. We zijn ook vaak voorgekomen. Uiteindelijk kost dat veel energie en hebben we het niet altijd vol kunnen houden. Ook omdat de tegenstanders heel veel kwaliteiten hebben. Het is goed dat we ons met ze hebben kunnen meten, maar zonde dat we niet meer punten hebben gehaald."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws