Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Als je ziet hoe wij gespeeld hebben, dat zag er goed uit'

12 december 2018 00:22

Mark van Bommel was het in gesprek met Veronica eens dat PSV het toernooi met opgeheven hoofd kan verlaten. "Als je ziet hoe wij gespeeld hebben. Met lef en met durf, dat zag er goed uit", aldus Van Bommel. "Van de zes wedstrijden komen we vier keer op voorsprong. Dat kun je net niet lang genoeg vol houden, maar daarna houden we wel stand. We hebben genoeg mogelijkheden gehad waar we meer mee kunnen en moeten doen. Het is vaak een fase in een elftal, als je ziet waar we mee gestart zijn in BATE en het voetbal van nu, dat is een wereld van verschil."

Het lukte PSV echter geen enkele keer om de voorsprong vast te houden. "We spelen dan ook tegen ploegen die in de top van hun land en de competitie spelen. Wat dat betreft is het van de ene kant logisch, maar je wil het natuurlijk niet", zo gaf hij aan. "Maar we kunnen ons wel meten met deze ploegen. Dat is leuk om te zeggen als je twee punten hebt, maar zo is het wel."

Ook in Milaan zat een overwinning er in. "Als je op het laatst kijkt in de laatste fase met de mogelijkheden die we hebben, vooral de uitbraken en momenten waar je echt aan het voetballen bent. Dat is ook wat ik bedoel met lef en durf. Dat je hier ook probeert te voetballen en je eigen spel probeert te spelen", zei hij daarover. "Niet schieten van een meter of dertig, omdat je die mogelijkheid hebt, maar door voetballen en kansen creëren. De mogelijkheden om te winnen waren er, maar het is niet zo dat we uitgespeelde kansen hebben gekregen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws