Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Qua punten was het minder, maar qua spel hebben we het goed gedaan'

13 december 2018 08:56 - De Telegraaf

Denzel Dumfries kan terug kijken op een uitstekende start bij PSV. In gesprek met De Telegraaf kon hij echter niet zeggen welk rapportcijfer hij zichzelf zou geven. "Ik ben daar sowieso niet zo van. Op school haalde ik vaak slechte cijfers. Ik vind het lastig om bijvoorbeeld ’voldoende’ te zeggen, want ik houd er niet van om uitgeschakeld te worden", aldus Dumfries na de wedstrijd tegen Internazionale. "Ik ga ook zeker niet met een big smile weg hier na een gelijkspel. We zijn allemaal topsporters. Dan kan je pas echt tevreden zijn als je wint."

In het veld deed Dumfries er alles aan om te winnen. "Zo hoort het toch? Je klapt er van beide kanten op. Het is alleen maar mooi als het thuispubliek je uitfluit. Die sfeer in zo’n stadion, dat is geweldig om mee te maken", zo gaf hij aan.

Dumfries was het niet eens met de opmerking dat PSV 'zijn hand niet hoeft om te draaien' voor de wedstrijden in de Eredivisie. "Daar schuilt juist het gevaar in. We moeten waken voor onderschatting", zei hij daarover. "Het mag ons niet overkomen dat we verslappen na dit soort wedstrijden in Europa, maar we zijn ervaren en volwassen genoeg om daar goed mee om te gaan."

De international van het Nederlands elftal heeft afgelopen jaar veel mooie momenten meegemaakt. "Dat geeft een goede boost om zo door te gaan de rest van dit seizoen. In de Champions League leer je dat dingen in een split second worden beslist", aldus Dumfries. "Qua punten was het minder, maar qua spel hebben we het goed gedaan. Uiteindelijk is dat tweede puntje nog mooi meegenomen. Een puntje staat ook weer zo zielig…"


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Mentaliteit om van te smullen, deze jongen komt er zekurrr

Laatste nieuws