Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'De ontwikkeling die Stevie doormaakt gaat sneller dan normaal'

17 december 2018 08:20 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf gaf Mark van Bommel aan blij te zijn met hoe Steven Bergwijn zich ontwikkelt. "De ontwikkeling die ’Stevie’ doormaakt, gaat sneller dan de normale weg bij een talent van zijn leeftijd", aldus Van Bommel. "Over zijn laatste seizoen onder Phillip Cocu kan ik niet oordelen, omdat ik hem toen niet dagelijks meemaakte, maar je ziet dat Bergwijn elke keer stappen zet, snel progressie boekt en veel leert."

Bergwijn is daar volgens de trainer van PSV zelf verantwoordelijk voor. "Hij is een speler die heel bewust bezig is met zijn ontwikkeling, fysiek en hij wordt steeds sterker", zei Van Bommel daarover. "Hij maakt gemakkelijk goals en weet waar hij moet lopen, wanneer hij in de bal moet komen of juist wegblijven, en ziet ook het spel tussen de linies."

De ontwikkeling van Bergwijn is volgens Van Bommel 'geweldig'. "Wij zijn super tevreden over hem en inmiddels speelt hij ook bij het grote Oranje. Ja, belangstelling zal er zijn voor Steven, komende winter al, maar wij kunnen ’nee’ zeggen. Ook komende zomer", zo gaf hij aan.




Tags

bommel bergwijn cocu meemaakte oranje telegraaf wegblijven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Bergwijn heeft (veel) meer talent dan Lozano, maar ook Bergwijn laat doorgaans te weinig zien. Neem de wedstrijd tegen Heracles. Het doelpunt was geweldig, maar verder kwam Bergwijn niet echt in het stuk voor.
+2/-1

 
Ik vind beide spelers Lozano en Bergwijn van speciale klasse, de een heeft wat de andere minder heeft, de weergaloze acties van Bergwijn, het opjagen van de tegenstander van Lozano zijn specialiteiten waar menige liefhebbers van watertanden.
+5/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Maar Lozano is een vleugelaanvaller zonder passeerbewegingen die bovendien niet tweebenig is, fysiek zwak en weinig voetbalintelligentie heeft. Bergwijn heeft wél passeerbewegingen, is fysiek een stuk sterker, maar is ook niet tweebenig, terwijl z'n voetbalintelligentie ook niet overhoudt. Beide vleugelaanvallers laten i.m.o. doorgaans te weinig zien.
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Lozano heeft zeker wat speciaals. Maar ben het met Santa Cruz eens dat hij geen passeerbeweging heeft en fysiek flink stappen moet maken. Dat is toch wel handig voor een top-aanvaller. De goal die Bergwijn zaterdag maakte, had Lozano volgens mij nooit gemaakt. Waarschijnlijker is dat de tegenstander er met rood vanaf was gevlogen.
+4/-1

 
5 jaar geleden
Voor mijn gevoel zit Lozano nu net in een dipje en loopt het nu net wat minder bij hem. Hij komt bij mij wat geforceert over omdat hij zich zo graag wil bewijzen. Dat zit zijn techniek nu wat in de weg. Ik hoop dat hij na de kerst wat losser gaat spelen, en hij weer hele beslissende acties gaat maken. Hij kan niet passeren zoals Bergwijn maar wel beslissend afmaken.
+3/-2

5 jaar geleden
Goede voetballer die Bergwijn, maar ik vind toch nog dat hij te weinig brengt. Hij moet eerst een dragende deler worden. Dat is hij nu nog niet. Lozano is op dat gebied veel verder. Bergwijn is alleen technisch beter.
+2/-1

5 jaar geleden
80 miljoen gaat PSV niet voor hem krijgen, maar het punt dat Bergwijn een goed bedrag op moet gaan brengen is wel gemaakt. Ik denk ook dat hij naar een heel hoog niveau toe kan groeien, maar die 80 miljoen kan pas als hij van bv Liverpool naar bv Real gaat. Ik hoop dat het een verstandige jongen is die niet druk met het maken van transfers bezig is. PSV heeft met de CL-voorronde kunnen spelen hem wel wat te bieden. Ik hoop dat hij nog een jaar bij PSV blijft om zich in de CL verder te ontwikkelen, en hij zijn plek in het NL-elftal zeker wil stellen. Daarvoor moet hij veel bij zijn club spelen. Maar als hij in de halve finale en finale vanm de Nations-leage goede acties maakt dan is hij deze zomer weg. Ik gok dan op 40 á 50 miljoen.
+2/-1

 
Bergwijn/Lozano missen ieder een beetje van wat de ander heeft.
+1/-0

 
5 jaar geleden
@Por, maar samen toch een goede combinatie om tegenstanders in NL dol te draaien of eruit te sprinten.
+1/-0

 
Dat is zo, en ze groeien internationaal ook, weil wel zien wat het word in de toekomst, er is kapitaal om ze evt nog een jaartje te behouden.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Zoals tegen Feyenoord een paar welen terug?
+1/-1

5 jaar geleden
Volgens The Guardian is Lozano op dit moment nr98 van beste voetballers. Met FdeJong 92, De Ligt 89 en Memphis 84. Bergwijn zal nu nog net buiten de beste 100 zijn.

Al met al lijkt me genoemden bedragen bij Ajax te hoog en bedragen bij PSV te laag.
+2/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje