Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem de Vries: 'Jorrit Hendrix kan het niveau van het Nederlands elftal ook aan'

17 december 2018 08:31 - De Telegraaf

De Telegraaf-rapporteur Willem de Vries was na de wedstrijd tegen Heracles vol lof over Jorrit Hendrix. Volgens De Vries is de middenvelder klaar voor een nieuwe oproep voor Oranje. "Zeker wanneer Hendrix speelt zoals zaterdagavond. Hij was de beste man op het veld", aldus De Vries.

Hendrix speelde tot nu toe één interland voor Oranje, in september 2016 kwam hij in het Philips Stadion als invaller binnen de lijnen in een oefenwedstrijd tegen Griekenland. "Bij het Nederlands elftal is de concurrentie natuurlijk groot en de bondscoach moet keuzes maken. Dan kan een speler als Hendrix buiten de boot vallen", zo geeft de rapporteur aan. "In Almelo heeft hij wel weer laten zien dat hij echt een goede voetballer is, die in mijn optiek het niveau van het Nederlands elftal ook aankan."

Mark van Bommel vult de naam van Jorrit Hendrix bijna steevast als eerste in op zijn opstellingenformulier. "Ik kan dat begrijpen, want Jorrit is een belangrijke kracht met veel loopvermogen", zegt De Vries daarover. "Hij was overal te vinden en constant aanspeelbaar. Dat komt doordat hij de hele wedstrijd in beweging is. Bovendien was zijn passing ook goed verzorgd."




Tags

hendrix vries oranje rapporteur aanspeelbaar almelo bommel griekenland heracles opstellingenformulier optiek passing telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Hendrix is een prima controlerende middenvelder die voetbalintelligentie koppelt aan een uitstekende arbeidsethos en goede basistechniek. Bovendien voetbalt hij altijd vooruit. Daardoor kan hij ook de aanvallers bedienen, zoals bij de 0-1 tegen Heracles. Net als Viergever is Hendrix een onderschatte speler die niet de waardering krijgt die hij verdient. Je kunt je afvragen waarom spelers als vilhena wél geselecteerd worden.
+8/-1

 
5 jaar geleden
Meen je dat, Santa Cruz? Ik vind Jorrit juist de speler die nagenoeg nooit vooruit speelt. Uiteraard bevestigt, zoals zaterdag, de uitzondering de regel. Maar bijna elke bal gaat terug naar de verdediging. Wat dat betreft was het mooi dat Guti een linie terug moest. Die speelt namelijk wél bijna alles vooruit. Jorrit is een perfecte balafpakker, die altijd de verdedigende organisatie in de gaten houdt. Prima, maar in de opbouw voegt hij weinig toe. Dus dan zou ik qua Nederlands elftal eerder Rosario kiezen, al leed die zaterdag veel (gevaarlijk) balverlies.
+2/-1

5 jaar geleden
Met vlagen kan hij mee met Oranje, maar ik vind hem over het algemeen te wisselvallig.
+5/-1

5 jaar geleden
Als je Jorrit de rust bewaart is hij uitstekend en doet hij precies wat van Bommel van hem verlangt. Te vaak roeit hij echter nog de bal als een blinde kip maar voren. Zolang hij dat ook in zijn spel heeft kan hij niet mee op het middenveld van Oranje.
+2/-1

5 jaar geleden
Zeer mee eens, onderschat en ten onrechte. Voor mij een van de pijlers van onze ploeg. Respect voor Jorrit, nooit zeuren, hard werken en zeer goed in zijn rol en in de kleine ruimte.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Nooit zeuren? Kan me nog wel een interview herinneren in 1 of ander lokaal krantje waarin mijnheer min of meer een basisplek claimde en behoorlijk liep te zeuren
+2/-0

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje