Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem de Vries: 'Jorrit Hendrix kan het niveau van het Nederlands elftal ook aan'

17 december 2018 08:31 - De Telegraaf

De Telegraaf-rapporteur Willem de Vries was na de wedstrijd tegen Heracles vol lof over Jorrit Hendrix. Volgens De Vries is de middenvelder klaar voor een nieuwe oproep voor Oranje. "Zeker wanneer Hendrix speelt zoals zaterdagavond. Hij was de beste man op het veld", aldus De Vries.

Hendrix speelde tot nu toe één interland voor Oranje, in september 2016 kwam hij in het Philips Stadion als invaller binnen de lijnen in een oefenwedstrijd tegen Griekenland. "Bij het Nederlands elftal is de concurrentie natuurlijk groot en de bondscoach moet keuzes maken. Dan kan een speler als Hendrix buiten de boot vallen", zo geeft de rapporteur aan. "In Almelo heeft hij wel weer laten zien dat hij echt een goede voetballer is, die in mijn optiek het niveau van het Nederlands elftal ook aankan."

Mark van Bommel vult de naam van Jorrit Hendrix bijna steevast als eerste in op zijn opstellingenformulier. "Ik kan dat begrijpen, want Jorrit is een belangrijke kracht met veel loopvermogen", zegt De Vries daarover. "Hij was overal te vinden en constant aanspeelbaar. Dat komt doordat hij de hele wedstrijd in beweging is. Bovendien was zijn passing ook goed verzorgd."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Nee Jorrit is geen basis materiaal in oranje. En op de bank zitten kan die thuis ook en zich focussen op psv.
 
8 maanden geleden
Yo Bro, en toch zou ik hem eens de kans gunnen zich op dat niveau te testen, kan best meevallen imo, Heeft volgens mij bij PSV niet slecht internationaal gedaan.
 
8 maanden geleden
Bro, ik vind dat hij het voor psv goed doet. Echter zou hij bij mij op de bank plaats nemen. Bij oranje verwacht ik een hoger niveau qua spelers. Jorrit is een goede Stofzuiger met een redelijk goede in speel pass. Ik vind het niets bijzonders
 
8 maanden geleden
Hendrix speelt een prima seizoen, en gaat net als veel spelers bij PSV mee in een lijn omhoog dankzij prima werk van van Bommel. Vergeet niet dat PSV tegen een paar topteams in Europa speelde in de CL en het helemaal niet slecht deed. Of hij in Oranje past hangt maar af van hoe Koeman hem dan zou gebruiken. Neem bv. Wijnaldum die niets klaarspeelde onder Hiddink en Blind, terwijl hij bij Liverpool wèl goed speelde. Toen Koeman zag dat hij veel beter vanuit een vaste opdracht een zone voor zijn rekening neemt ipv mandekking was hij ineens heel goed in Oranje. Hendrix zou mi. in deze positie ook goed kunnen functioneren.
 
8 maanden geleden
Ten koste van wie moet die opgesteld worden dan?? Postbode frenkie speelt bij elke coach. Wijnaldum is vele malen functioneler tov hendrix. En de roon lijkt mij ook boven Jorrit in de pikorde te staan.


Wat is het prima werk van van bommel? Vooralsnog liggen we Europees eruit, zijn we door rkc op ons nummer gezet en hebben we in de competitie onze eerste echte uittest verloren. Ja we staan 1 met een geweldig doelsaldo, maar ligt dat aan mvb of aan de zwakke broeders in de competitie??
 
8 maanden geleden
Verder alles goed Sosa? :) Kijk naar het spel van Psv en je ziet gewoon dat het niveau en stabiliteit omhoog aan het gaan is(ook bij ajax trouwens). Ik denk niet dat Bommel verantwoordelijk was voor de loting van de CL waardoor we in deze poule belandden. Dat buiten ajax de anderen zwakkere broeders zijn, heeft mi. te maken niet alleen met betere spelers, maar zeker met het aanhaken van ajax en Psv op het gebied van tactiek en speelwijze richting de Europese top (dat zijn ze echter nog niet). Dat doen Bommel en tenHag gewoon heel goed. Kijk hiervoor naar pressing en compactheid die ik in alle andere eredivisie clubs mis. de En zeker, ook geld speelt een grote rol. Mbt. Oranje, Frenkie de Jong is een totaal andere speler, dus die haal je er niet uit voor Hendrix. Vraag was of Hendrix geselecteerd zou moeten worden voor Oranje. Ik vind van wel, en Wijnaldum staat in de pikorde nog voor, maar dat betekent niet dat hij ook z'n minuten kan maken in Oranje.
 
8 maanden geleden
Waar zeg ik dat bommel verantwoordelijk is voor de cl loting?? Hij is wel verantwoordelijk voor de afgang tegen rkc. Jammer dat je daar niets over zegt.

Jorrit tikkie breed hoort gewoon niet in oranje. Geeft niets dst jij hem heilig verklaard, maar beetje objectieve kijk kan wel.
 
8 maanden geleden
Ik kom niet vaak in ons stadion maar vanachter mijn TV heb ik een week of 8 het gevoel gehad dat Jorrit echt totaal uit vorm was. Het begon meteen na de een na laatste interland break. Hij was een paar dagen in Spanje en presteerde daarna tm Feyenoord uit minder dan in het begin van het seizoen toen ik hem inderdaad goed vond spelen. Persoonlijk heb ik veel meer met Rosario die, naar mijn bescheiden mening, fysiek sterker is. Rosario is zo’n typische moderne middenvelder. Speler naar mijn hart.
 
8 maanden geleden
Guti/gaston/Rosario zou idd een perfect middenveld zijn.
 
8 maanden geleden
Ik vind Rosario ook een heel goede speler met veel talent. Hopelijk kan hij dit niveau verder volhouden en groeien dan heb ik er veel vertrouwen dat het goed komt en wordt hij een belangrijke speler. Ben het niet met je eens mbt Hendrix. Ook Bommel is zeer positief over hem.
 
8 maanden geleden
De vormdip van Hendrix was vergelijkbaar met de vrije val van de Bitcoin. Je zag hem zonder zelfvertrouwen spelen en domme kaarten uit frustratie pakken. Hartstikke leuk dat van Bommel tevreden is (heb ik nooit gehoord: bron?), ik ergerde me kapot aan zijn domme balverlies en tikke breed spel. Zal aan mijn persoonlijke voorkeur voor een ander soort type middenvelder liggen zullen we maar zeggen.
 
8 maanden geleden
Yep, RKC was een enorme blunder van Bommel en misplaatste arrogantie. Mbt CL, jij zei dat we eruit liggen daar. Dat head meer met de tegenstand te maken. PSV haalde eruit wat er in zat.
 
8 maanden geleden
Blunder van zoet vergeten tegen inter? Psv heeft niet alles eruit gehaald wat erin zat.

Gaston naait 2 ballen op de paal en 1 op de lat. Hangen die dan doe je goede zaken.

Dus psv heeft niet alles eruit gehaald.

Inzake hendrix, leuk dat jij hem geweldig vind, maar gaat het verder wel goed met je?
 
8 maanden geleden
Ik vind Hendrix een prima speler voor PSV in NL. Maar ik heb wel het gevoel dat PSV ook echt zijn top-niveau is, en hij alleen voor PSV een goede speler is als hij goed in vorm is. Bij Guti heb ik het gevoel dat er veel meer mogelijkheden in die speler zitten, zo ook bij Rosario en helemaal bij bv Bergwijn. Pereiro zou ook een enorm goede speler kunnen zijn, als hij een keer geen slaaptabletten voor de wedstrijd in zou nemen ;-)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Hendrix is een prima controlerende middenvelder die voetbalintelligentie koppelt aan een uitstekende arbeidsethos en goede basistechniek. Bovendien voetbalt hij altijd vooruit. Daardoor kan hij ook de aanvallers bedienen, zoals bij de 0-1 tegen Heracles. Net als Viergever is Hendrix een onderschatte speler die niet de waardering krijgt die hij verdient. Je kunt je afvragen waarom spelers als vilhena wél geselecteerd worden.
 
8 maanden geleden
Meen je dat, Santa Cruz? Ik vind Jorrit juist de speler die nagenoeg nooit vooruit speelt. Uiteraard bevestigt, zoals zaterdag, de uitzondering de regel. Maar bijna elke bal gaat terug naar de verdediging. Wat dat betreft was het mooi dat Guti een linie terug moest. Die speelt namelijk wél bijna alles vooruit. Jorrit is een perfecte balafpakker, die altijd de verdedigende organisatie in de gaten houdt. Prima, maar in de opbouw voegt hij weinig toe. Dus dan zou ik qua Nederlands elftal eerder Rosario kiezen, al leed die zaterdag veel (gevaarlijk) balverlies.
8 maanden geleden
Met vlagen kan hij mee met Oranje, maar ik vind hem over het algemeen te wisselvallig.
8 maanden geleden
Als je Jorrit de rust bewaart is hij uitstekend en doet hij precies wat van Bommel van hem verlangt. Te vaak roeit hij echter nog de bal als een blinde kip maar voren. Zolang hij dat ook in zijn spel heeft kan hij niet mee op het middenveld van Oranje.
8 maanden geleden
Zeer mee eens, onderschat en ten onrechte. Voor mij een van de pijlers van onze ploeg. Respect voor Jorrit, nooit zeuren, hard werken en zeer goed in zijn rol en in de kleine ruimte.
 
8 maanden geleden
Nooit zeuren? Kan me nog wel een interview herinneren in 1 of ander lokaal krantje waarin mijnheer min of meer een basisplek claimde en behoorlijk liep te zeuren
 
8 maanden geleden
Ja toen jankte die behoorlijk. Dat was net zo erg als de werkweigering van locadia.

Maar voor een tikkie terug en een bal afpakken kan je hem wel gebruiken.

Laatste nieuws