Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel over opstelling tegen RKC: 'Ik zou het nu wéér zo doen'

19 december 2018 11:15 - Voetbal International

In een uitgebreid interview in de Voetbal International met de trainers van Ajax, Feyenoord en PSV én bondscoach Ronald Koeman geeft Mark van Bommel aan dat hij nog steeds achter zijn beslissing staat om in de bekerwedstrijd tegen RKC zijn volledige opstelling te veranderen. "Ik zou het nu wéér zo doen. Zal ik het jullie uitleggen? Ik heb daar goed over nagedacht. Allereerst: als die laatste vrije trap goed wordt verwerkt, winnen we die wedstrijd met 2-1", aldus Van Bommel. "Hebben we heel slecht gespeeld, maar zijn we een ronde verder en heeft niemand het er meer over. Maar het gaat om het resultaat en we vliegen eruit."

De trainer van PSV gaat verder: "Dan kom je bij het voor- en nadeel van Jong PSV. Als je 24 jaar bent, wisselspeler of je raakt geblesseerd, dan kun je in Nederland nergens voetballen. Alleen in het eerste elftal. Wij hebben een aantal jongens die daarin niet vaak meedoen, maar die we wel wedstrijdritme willen geven. Dus was deze bekerwedstrijd een mogelijkheid."

Van Bommel had bovendien niet alleen maar jeugdspelers opgesteld. "Er speelden twee internationals van Australië, één uit Mexico, een jongen uit Brazilië Onder-20, wat Jong Oranje-spelers en zelfs enkele spelers met interlands achter hun naam en een Eredivisie-keeper die voor Curaçao uitkomt", zo gaf hij aan. "Maar als je verliest, word je om de oren geslagen, terwijl als we met de basis hadden gespeeld en het was 6-0 geworden, iedereen zegt: Waarom kregen die andere jongens geen kans?"

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik ben het eigenlijk altijd met van Bommel eens en vind ook dat hij bijna altijd zinnige dingen zegt, maar hier slaat hij toch echt de plank mis. Ten eerste, het feit dat een wedstrijd thuis tegen de nummer 15(!) van de Jupiler League in de 90e minuut nog niet op slot zit, is al een schande op zich. Dus hij moet niet over het verwerken van die vrije trap beginnen. Ten tweede: hij zet een samengeraapt zooitje spelers zonder wedstrijdritme bij elkaar die nooit samen spelen. Wat moet je daar dan van verwachten? Je krijgt dan een soort Jong-PSV-effect; de ene week win je 5-1 van de koploper, een week later verlies je thuis van de nummer 12. En zo kun je er ook thuis af gaan tegen RKC. Wat hij had moeten doen is heel simpel: de basis/as intact houden door bijv. Schwaab, Viergever, Hendrix, De Jong en Bergwijn op te stellen. Dat kun je dan aanvullen met bijv. Behich, Malen, Guti, Ramselaar en Mauro. Dan had je die wedstrijd gewoon gewonnen.
 
8 maanden geleden
Bommel toch , je zou ook gewoon kunnen toegeven dat het een zof van jewelste was,en hoezo vind PSV de beker niet belangrijk? okee dan, dat zal danwel, maar in eigen huis uitgeschakeld worden door een RKC in de 16de finales? op dat moment nog ongeslagen leider in de ED ? Puur onderschatting van de tegenstander en overschatting van jezelf.
 
8 maanden geleden
Bommel gebruikt hier iets te vaak het woord 'als'.
 
8 maanden geleden
#Shevchenko, Helemaal mee eens, zie mijn stukje verderop. De as had hij moeten laten staan. Die kunnen dan de andere spelers per linie coachen. Nu waren de spelers een soort los zand, en dan kan je ook van RKC verliezen.
8 maanden geleden
Goede uitleg. Nu weten we in ieder geval dat de meeste back-ups flink tekort komen.
 
8 maanden geleden
Sorry foutief gerapporteerd.. Wilde scrollen.
8 maanden geleden
Groot gelijk heeft ie. De beker is immers geen prijs voor een topclub als PSV en dus is het logisch dat je de beker gebruikt om spelers te sparen en om anderen aan het werk te zien. Wel is het zo dat je daar eerlijk in moet zijn, zodat supporters daar rekening mee kunnen houden. Hoewel het al decennia zo is dat PSV de beker niet serieus neemt.
 
8 maanden geleden
Stel dat Ajax kampioen wordt Santa: wat vind jij dan van dit seizoen? Ik wil jouw mening als actief lid hier graag VOORAF weten, voor zoverre dat kan omdat we afhankelijk zijn van anderen en omgevingsfactoren. Doe een poging!
8 maanden geleden
Wat is het toch moeilijk ook eens je ongelijk te bekennen. Per slot van rekening zal Van Bommel toegeven dat uiteindelijk het resultaat geldt. Achteraf komen met 'als' en 'indien' heeft geen zin. Natuurlijk had hij enkele spelers rust kunnen geven, maar om nu met een haast volledig B-team het veld op te gaan... Het was gewoon een te grote gok die je tevoren ook wel had kunnen bedenken.
Iemand is groot als hij ook eens zijn ongelijk bekent.
 
8 maanden geleden
Was ik geen PSV - fan geweest dan had ik van Bommel ook een irritante zak 1e klas gevonden. Als ik zo lees wat er tussen hem en ten Hag weer is voorgevallen tijdens het VI diner (???) dan krijg ik wederom heimwee naar Cocu. Weet je wel die coach die prijs na prijs aan elkaar reeg. Ben ik hier de enige die Cocu mist? Die van Bommel irriteert me teveel.
 
8 maanden geleden
Toen Van Bommel werd aangesteld als trainer vreesde ik wel wat woedeaanvallen en conflicten, bv bij persconferenties en zo. In dat opzicht is hij me enorm meegevallen. Wat me wel tegen valt is dat hij niet op zijn idee terug komt. Hij denkt misschien dat hij dan zwak overkomt, maar de meeste mensen vinden het juist wel sterk als iemand toegeeft dat hij het fout had gezien. 11 spelers het veld in sturen die geen ingespeeld team vormen is vragen om problemen. Ook als het PSV-B tegen RKC is. Tav Cocu: Ik denk dat het best een goed moment is geweest dat Cocu is vertrokken. Dat Van Bommel het nu doet frist PSV wel op, en ik vind dat Van Bommel wel meer op de aanval speelt dan Cocu. Bommel speelt met iets meer durf naar voren. Moet ik wel bij aantekenen dat Cocu een stuk minder materiaal had dan Van Bommel nu. Die twee backs geven PSV veel meer beweging/drijging en De Jong is weer in topvorm. Voor Cocu is het ook goed om andere ervaringen in andere landen op te doen. Dan kan hij later als coach nog bij PSV terugkomen. Cocu heeft tav prijzen wel het maximale uit de ploeg gehaald, al was het wel vaak met 1-0 en dan tot de laatste minuut billenknijpen.
 
8 maanden geleden
@Tony, PS. Sinds Van Basten hem uit het NL-elftal heeft gezet heeft Van Bommel een hekel aan Ajax. Of weet jij nog een andere reden ?
 
8 maanden geleden
Het enigste wat mij interesseert is: Dat PSV in de eredivisie wint en het liefst met leuk aanvallend voetbal. En als men dan de trainer irritant vind of niet boeit mij totaal niet. PSV staat fier bovenaan en ook nog met leuk aanvallend voetbal. Ik heb al 35 jaar een kaart en ben nog nooit tot de laatste minuut bij alle wedstrijden van PSV blijven zitten als dit seizoen, dus hulde aan Mark v Bommel. En als je de wedstrijden de laatste jaren om de beker een beetje volgt dan was je net als ik lekker thuisgebleven want de beker heeft voor PSV geen waarde(zie vroege uitschakelingen eerder tegen Sparta en Utrecht) dus Mark ga zo door en zorg er voor dat ik volgend jaar weer kan genieten van minimaal 3 CL wedstrijden zoals dit seizoen. Ik heb genoten....!
8 maanden geleden
Ja of nee waar hebben we het over. Het feit blijft dat PSV gewoon van RKC had moeten winnen. Of er nu wel of geen 11 andere spelers instonden. Het was een mix van internationals, jongens die nog op het WK hebben gespeeld met jonge spelers die sowieso KKD spelen. RKC stond 15e of zoiets toen ze tegen PSV speelde.
8 maanden geleden (gewijzigd)
En bedankt hè, bijgoochem, mede namens al die kinderen op de tribunes: de potentiële supporters van de toekomst! Minachting van de beker én de PSV-supporter. Nu geen kampioenschap en er is sprake van een verloren seizoen, simple as that. Naast dat de beker gewoon een (hoofd)prijs is, kan je deze indien gewenst ook gebruiken als wisselgeld (zoals in recente kampioensjaren succesvol is gebleken: FC Utrecht in 2016 & Feyenoord in dit kalenderjaar). Speel je met een representatieve ploeg, ben je halverwege klaar en kan je gaan wisselen terwijl het je nu nodeloos extra energie kost in de vorm van een verlenging alsmede het chagrijn van een volstrekt onnodige uitschakeling (dus nog meer negatieve energie). Dus PSV, doe mij voortaan een lol: of schrijf je niet meer in of beter nog neem het toernooi serieus! Ikzelf ben er ditmaal weer ingetuind, hopelijk nu écht voor de laatste maal!
 
8 maanden geleden
Je verontwaardiging is nogal misplaatst aangezien iedereen weet dat PSV de beker niet serieus neemt. Dat weet je vooraf.
 
8 maanden geleden
Ben ik nie tmet je eens. Als je überhaupt begint aan een bekerwedstrijd tegen RKC neem je mi. het serieus.
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Al sinds mensenheugenis neemt PSV de beker niet serieus, wat de slechte resultaten in dat toernooi in de afgelopen decennia verklaart. Daarnaast zie je dat bijna elke PSV-trainer andere spelers opstelt bij bekerwedstrijden. Dus dat weet als je naar een bekerduel gaat.
 
8 maanden geleden
Snelste weg naar Europees.. Dus psv is lomp om de beker automatisch te laten schieten. Het is een echte grote prijs.
 
8 maanden geleden
Het is ook een makkelijke excuse voor als je uitgeschakeld word, Gelooft er wel echt iemand hier dat PSV het veld opgaat om zich door een RKC in eigen huis te laten naaien? Schei nou es echt uit.
 
8 maanden geleden
Echte grote prijs? Is dat een grapje?
 
8 maanden geleden
Nee dat is geen grapje. Europees kunnen wij niet mee, nationaal gokken op een titel een x of 4 per 10 jaar is leuk. En ja de beker is een echte prijs.
 
8 maanden geleden
Ook als PSV geen kampioen wordt, is de beker amper een troostprijs. Dat blijkt uit de geringe publieke belangstelling en uit het feit dat PSV-trainers in de beker vrijwel altijd met een gewijzigd team spelen.
 
8 maanden geleden
Ondanks het slechte weer tegen RKC wist PSV het stadon goed vol te krijgen (24.500). Veel jongere toeschouwers neem ik aan, je fans van de toekomst. Lekker dom om dan je hondstrouwe publiek op deze manier voor de gek te houden. Mij is die avond 1 ding heel duidelijk geworden: de PSV - selectie is beduidend minder dan die van onze grote concurrent. Als ik Mark van Bommel was zou ik echt heel snel stoppen met continu naar Ajax te kijken/ wijzen en eens gaan leren om af en toe terug te komen op besluiten. Ik kan je nu al voorspellen dat zijn krediet in Eindhoven als sneeuw voor de zon zal verdwijnen mochten we geen kampioen worden. Hartstikke leuk dat PSV veel met 5-0 wint maar in het voetbal telt maar 1 ding en dat zijn prijzen. De eerste 3 zijn aan onze neus voorbij gegaan en in Amsterdam groeit iets structureels, die lijken voorgoed bij ons weg te lopen. Straks zit je stadion continu half vol en niet alleen bij de beker.
 
8 maanden geleden
Dat er nog redelijk wat volk naar het stadion was gekomen, lag vooral aan de zeer lage prijzen (vanaf 7,50 euro). Iedereen weet dat PSV de beker niet serieus neemt. PSV-trainers spelen bijna elk seizoen met andere spelers in de beker. Dus de mensen die naar het stadion gaan en denken dat PSV de beker wél serieus neemt, zijn vooral dom. Daarnaast blijkt nergens uit dat Mark van Bommel continu naar ajax kijkt/ wijst (merkwaardige aanname).
 
8 maanden geleden
De keren dat van Bommel over Ajax gevraagd wordt reageert hij op een manier die mij, als PSV fan, verbaast maar wie ben ik. Dat hij een winnaar eerste klas is vind ik prachtig maar als trainer zou ik persoonlijk op een hele andere manier reageren. Inzake al die 'domme' mensen (wat een slechte woordkeuze man, haast des Ajax') die naar een bekerwedstrijd van PSV komen: dat zijn net zo goed fans (en fans van de toekomst) zoals jij en ik. Toon Gebrands wordt trouwens niet voor niets regelmatig op openbare avonden gewezen op de prestaties van PSV in de beker. Als PSV de beker inderdaad laat lopen kan Gerbrands beter ophouden met zijn 'topsportklimaat' gewauwel iedere keer weer. Ik ben erg benieuwd naar jouw reacties over een aantal maanden mocht PSV onverhoopt de titel mislopen!
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Als Van Bommel over ajax wordt gevraagd, praat hij logischerwijs over ajax. Da’s natuurlijk heel iets anders dan jouw aanname dat hij continu naar ajax wijst/ kijkt. Het is dom om naar een bekerwedstrijd van PSV te gaan met het idee dat PSV de beker serieus neemt. Elk jaar blijkt namelijk dat PSV de beker min of meer laat lopen, wat heel begrijpelijk is aangezien het voor een topclub als PSV geen prijs is. Ook ajax speelde gister trouwens met een elftal dat op vijf plekken was gewijzigd.
8 maanden geleden
Doordat spelers als Ramselaar, Isimat en Room het hebben laten lopen wegens motivatie denk ik en dit heeft van Bommel nogal teleurgesteld. Gezien zijn wissel in de 63e minuut als aanvoerder. En mogen allemaal in de winterstop vertrekken of willen weg. Ze hadden die pot echt niet hoeven te verliezen na een goal in de eerste minuut.
8 maanden geleden
Mensen betalen geld om Psv te zien spelen.En door weer en wind naar dat prachtige Philips stadion te gaan.Je gaat dan wel vanuit dat Psv ook de supporters/klanten iets terug willen geven met inzet en de beste opstelling.
Als Psv de beker niet serieus vindt, zeg het van te voren! Dan kunnen de mensen hun zuur verdiend geld aan iets anders uit geven.
 
8 maanden geleden
Het is een publiek geheim dat PSV de beker niet serieus neemt. Dat is al jaren zo, zo niet decennia. Kortom: Iedereen weet dat PSV de beker niet serieus neemt. Heel begrijpelijk trouwens aangezien de beker voor een topclub als PSV geen prijs is.
 
8 maanden geleden
Belachelijke Flauwekrul/kronkel, ik ga der ook vanuit dat we kampioen worden, maar met de dubbel bewijs je dat er niks te halen valt voor de rest, Zo moet een kampioen zich voelen, helemaal niks, geen kruimeltje voor de rest.
 
8 maanden geleden
@Por: het topsportklimaat van ome Toon heh. Paar keer per jaar slechts pieken.
 
8 maanden geleden
Heeft natuurlijk hélemaal niets met Toon te maken aangezien PSV de beker vrijwel nooit serieus neemt. De meeste trainers voor Gerbrands stelden een ander elftal op bij bekerwedstrijden en ook PSV-supporters lopen er doorgaans niet echt warm voor. Daarom komt PSV ook vrijwel altijd met een sterk gereduceerd tarief voor bekerduels.
 
8 maanden geleden
Ook zo'n flauwe kul, De supporters zijn minder belangstelling gaan tonen op het moment dat we telkens met een samengestelde B elftal kwamen opdagen en niet eens de kwartfinale meer overleefden en niet andersom, de supporters voelen zich ook niet graag te kak gezet.
 
8 maanden geleden
Dan weet je dus als PSV-supporter dat de club de beker al sinds mensenheugenis niet serieus neemt. Daarom is de verontwaardiging misplaatst en overdreven aangezien het algemeen bekend is dat de beker nou niet bepaald de hoogste prioriteit heeft bij PSV.
 
8 maanden geleden
Hoogmoed komt voor de val. Als Ajax doorgaat waarmee het bezig is (financieel en structureel van ons weglopen) dan is het winnen van de titel straks een stuk moeilijker dan het al was en zal het winnen ervan eerder een incident dan iets structureels zijn. Wordt de beker dan in 1x wel interessant?
8 maanden geleden
Vind het nog steeds niet veder in de beker en evt de Finale , Mark mag best zeggen dikke fout volgende keer moet het anders !!
8 maanden geleden
Als PSV de beker wint en geen kampioen wordt dan vind men dit bij PSV al tijden een zeer schrale troostprijs en wordt er ook geen feest gevierd. Van Bommel had uiteraard de helft van het eerste moeten laten staan dan was het ook nooit een probleem geweest. Verder niets dan lof voor Van Bommel; tenminste weer een coach met lef en niet dat angstige voetbal onder Cocu.
8 maanden geleden
Van Bommel heeft gelijk. Het was een heel slechte wedstrijd maar je mag van dit b-team meer verwachten. Het is geen bij elkaar geraapt zootje, want ze trainen dagelijks samen en zullen vaak in dexe samenstelling sparren met de eerste keus. Doordat het resultaat uiteindelijk slecht is, heeft van Bommel ook geen gelijk, maar dat ik kan me wel voorstellen dat hij deze keuze gemaakt heeft. Meer zegt hij niet en daarin heeft hij dus gelijk. Ik vind het zeer standvastig van hem. Met deze mentaliteit pak je uiteindelijk wel prijzen.

Laatste nieuws