Transparent
Inloggen
Sluiten

Gertjan Verbeek: 'Trainer Mark van Bommel verdient wat mij betreft een compliment'

21 december 2018 08:24 - Eindhovens Dagblad

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Gertjan Verbeek aan te genieten hoe PSV dit seizoen speelt. In januari had hij het nog over 'schijtbakkenvoetbal' toen PSV in Enschede met 0-2 won van FC Twente, waar hij op dat moment hoofdtrainer was. "Misschien klonk het wat hard, maar ik vond het gewoon een topclub onwaardig dat ze een 0-1 voorsprong gingen verdedigen. Dat deden ze in veel meer wedstrijden", aldus Verbeek. "Dat PSV probeerde na een goal amper nog om verder te gaan. Niks tegen Phillip Cocu hoor, het is echt knap wat hij heeft gepresteerd. Maar het voetbal sprak mij vaak niet aan."

Verbeek gaat verder: "Dit jaar zie ik een heel ander PSV. Een ploeg die mij boeit en trainer Mark van Bommel verdient wat mij betreft een compliment. Dit team gaat na een 2-0 nog op zoek naar de 3-0, de 4-0 en als het kan nog meer. Daarvoor is voetbal bedoeld en ga je als supporter naar het stadion."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Qua spel zeer zeker en vooral qua beleving wat in de selectie leeft. Maar persoonlijk heb ik veel meer met prijzen dan met mooi spel. Een combinatie van beiden is fantastisch maar of dat lukt is vers 2
 
7 maanden geleden
Mooi spel moet inderdaad een bonus zijn. Het gaat uiteindelijk om de prijzen. Gelukkig denken ze daar in Amsterdam anders over. Maar ik moet toegeven, dit seizoen worden we tot nu toe getrakteerd op mooi spel én resultaten. En dat is ook wel eens leuk.
 
7 maanden geleden
Nog geen prijs gewonnen heh! Mocht de titel niet gehaald worden (wat ik niet uitsluit) dan is het wat mij betreft een mooi K seizoen ondanks leuke wedstrijden. Van Bommel wordt wekelijks toegezongen alsof hij weet ik wat al gewonnen heeft maar wat mij betreft beoordelen we hem aan de finish op basis van prijzen.
 
7 maanden geleden
Ik vind dat je de vooruitgang die PSV heeft gemaakt ook wat los tov het wel of geen prijs behalen moet beoordelen. PSV haalt werkelijk een record aantal punten bij elkaar en ik zie ze dat na de winter ook doen. De enige reden dat het nog spannend is is dat Ajax ook fenominaal presteert. Als PSV en Ajax beide met 90 punten of meer eindigen dan hebben ze beide een fenominaal jaar gehad, en als je dan pech hebt dan pak je die prijs net niet. Het voetbal is echt vooruit gegaan en met deze punten was PSV onder normale omstandigheden bij de carneval al kampioen geweest.
 
7 maanden geleden
Ik ben erg benieuwd naar de reacties als de Anja's onverhoopt kampioen zouden worden. Benieuwd of mensen dan nog zo positief zullen zijn.
 
7 maanden geleden
Ik zou er zeker ziek van zijn als Ajax kampioen wordt. Maar ik denk dat door het spel in NL en in de CL de spelers zich aan elkaar optrekken en er zo voor zorgen dat ze allemaal meer waard worden. Zelfs Swaab en Viergever spelen op een niveau dat ik nooit van ze had verwacht. Door het hogere niveau gaat de naam PSV er ook op vooruit, en dat is goed tav het aantrekken van nieuwe spelers. In dat opzicht ben ik ook zeer benieuwd naar wat TD John de Jong gaat doen deze zomer.
 
7 maanden geleden
Prima verwoord WouterErik. Zoals Bommel al vaker heeft aangegeven is hij met een traject bezig met een duidelijk doel waar hij naar toe wil. Bommel heeft zichtbaar veel opgestoken bij de clubs waar hij gevoetbald heeft. Buiten de domme blooper tegen RKC en misschien 1 à 2 punten meer in de CL, gaat het eigenlijk heel goed. 3 verliespunten en een geweldig doelsaldo. Toekomst zal leren of de lijn doorgetrokken kan worden, ik ben daar wel positief over. Een kampioenschap is een bevestiging daarvan (hoewel ajax een zware concurrent is).
 
7 maanden geleden
@pvh25, dank voor je opmerking. Ik ben ook zeer benieuwd wie er kampioen gaat worden. Ik vind het wel jammer dat het kampioenschap geen directe plaatsing voor de CL geeft, en er in die zin dus geen echte beloning aan vast zit. Wel een groot feest in Ehv natuurlijk !
 
7 maanden geleden
De tijd zal leren in hoeverre onze belangrijkste spelers dat traject samen met van Bommel zullen afmaken. Im the end ben je als coach erg afhankelijk van je materiaal. Je moet voor de gein eens kijken naar de relatief korte contracten die veel jongens nog maar hebben. John de Jong kan aan de bak. Zag je schrijven dat ze intern zeer tevreden zijn over onze TD. Vond hem verbaal recent bij de tafel van Kees zeer sterk maar ben tevens zeer benieuwd naar zijn daden. Zie de volgende link: https://www.transfermarkt.nl/psv-eindhoven/vertragsende/verein/383
7 maanden geleden
Het is maar net welke prioriteit op welke moment aan de orde komt, Gertjan zat op dat moment op de schopstoel en uite iets wat dat geen enkel eigenwijs mens terug gaat draaien.
 
7 maanden geleden
Precies. Verbeek probeert zich hier nu als een soort voetbalconnaisseur te positioneren en daarmee zijn oncollegiale opmerking te legitimeren.

Feit is dat hij naar PSV zat te trappen om zo de aandacht te verleggen van zijn falen bij Twente naar wat behoudend spel bij PSV. Uiteraard pakt de media zo'n opruiende opmerking over PSV gretig op.

Verbeek had zich beter met zijn eigen club kunnen bemoeien en zich moeten afvragen hoe de Twente-supporter de vrije val van FC Twente richting degradatie heeft ervaren onder zijn leiding. Degratie is - om met zijn woorden te spreken - zo'n club 'onwaardig'.
7 maanden geleden
Heel fijn dat Verbeek Van Bommel een compliment geeft, echt super fijn. Mijn Kerst kan niet meer kapot, yess!!
7 maanden geleden
Ik denk dat het een groot verschil is of je PSV voor de T.V. volgt of iedere 14 dagen in het stadion zit. Ik was blij dat er een einde kwam aan de succesvolle periode van Cocu. Ik ga nu weer met plezier naar Eindhoven want er is weer beleving en spelvreugde.
7 maanden geleden
Verbeek heeft gelijk dat het 'voetbal' van PSV al járen van een bedroevend niveau was, vooral in de periode van Cocu deed het armoedig geploeter pijn aan de ogen. PSV hoeft niet mooi of aanvallend te voetballen, maar het moet simpelweg van een fatsoenlijk niveau zijn. Goed uitgevoerd verdedigend of countervoetbal is prima, denk b.v. aan Atlético. Gelukkig is dit seizoen het voetbal een stuk beter en je ziet regelmatig goede aanvallen en combinaties. Mede daardoor wint PSV z'n wedstrijden ook regelmatig overtuigend en ruim.
7 maanden geleden
Allemaal een momentopname,ten eerste zoals wageninger al aangeeft,hoe Verbeek zijn eigen falen probeert te verbloemen door af te geven op het verdedigende spel van Psv,ten tweede zijn we een jaar verder,waarin er na wederom zwarte cijfers te hebben gescheven,meer kwaliteit is binnen gehaald.
Een Brenet of Angelino is een wereld van verschil,waarbij je met de huidige selectie inclusief kwaliteitsimpulsen minder snel achteruit loopt.
7 maanden geleden
Verbeek speelde zelf net zo goed schijtbakkenvoetbal. Het klopt niet dat PSV altijd een magere voorsprong verdedigde, maar die wedstrijd tegen Twente zat er gewoon niet meer in. En dan kiest een toptraine eerst voor de drie punten. Niks mis de mee en nog steeds zeer oncillegiasl van de slechte verliezer GJ. Voor mij heeft hij sindsdien afgedaan.

Laatste nieuws