Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV gaat Sports Performance Center bouwen op De Herdgang

22 december 2018 07:56 - PSV.nl

PSV gaat in samenwerking met St. Anna Zorggroep een Sports Performance Center bouwen op De Herdgang. Dat heeft de club zelf bekend gemaakt. Het center wordt een 'uniek concept' gericht op blessurepreventie, prestatieverbetering en sportmedische innovatie en topsporters, hobbysporters en het bedrijfsleven zullen hiervan profiteren.

Voor PSV is een Sports Performance Center een zeer waardevolle toevoeging aan het trainingscomplex. "Wij zijn altijd op zoek naar die paar procentjes winst en innovatie is een kernwaarde van PSV. Daarnaast zijn wij ons zeer bewust van onze rol binnen de regio", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "We leveren graag een bijdrage aan het verhogen van de vitaliteit in ons achterland. Binnen dit centrum gaan we samen met St. Anna Zorggroep fors inzetten op sportinnovatie en baanbrekend onderzoek. De kennis die we daar opdoen zal de topsport verder brengen en vervolgens ook de ‘gewone’ sportliefhebbers, maar ook het bedrijfsleven in de regio. Zij zullen massaal profiteren van hetgeen we op De Herdgang straks ontwikkelen."

Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep, sluit zich bij deze woorden aan. "Al bijna 50 jaar zijn wij als Zorggroep betrokken bij PSV. Als medisch partner werken wij intensief samen aan de gezondheid van de spelers", zo geeft ze aan. "Met dit initiatief verdiepen en verbreden wij onze samenwerking en bundelen wij onze krachten op het gebied van sportgezondheid en prestatieverbetering ten behoeve van alle sporters."

Ook Wart van Zoest, medisch manager TopSupport en hoofd medische staf van PSV, vindt het een uitstekend plan. "Ik zie een dergelijk center als een prachtige aanvulling op TopSupport, het medisch sportgezondheidscentrum van de St. Anna Zorggroep. Het biedt echt kansen om onze kennis en ervaring over sporters en hun sportfitheid uit te breiden. Daarnaast is het een geweldige impuls voor de Herdgang op het gebied van sportinnovaties in de volle breedte", zegt hij daarover.

Vrijdag werd in het Philips Stadion door Gerbrands en Wolf een intentieverklaring getekend. De plannen zullen in de komende maanden verder worden uitgewerkt en hierbij zal nadrukkelijk gekeken worden naar mogelijke partners uit de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven die willen samenwerken. De eerste geïnteresseerde partijen hebben zich al gemeld.

Meer op PSV.nl


Tags

center herdgang zorggroep anna performance bedrijfsleven medisch gerbrands innovatie kennis prestatieverbetering regio sporters topsupport wolf achterland baanbrekend behoeve bestuur blessurepreventie breedte breiden bundelen centrum geinteresseerde gericht gewone gezondheid gezondheidszorg hetgeen hobbysporters impuls ingrid intensief intentieverklaring kernwaarde krachten manager massaal onderwijs onderzoek opdoen philips procentjes raad samenwerken sportfitheid sportgezondheid sportgezondheidscentrum sportinnovatie sportinnovaties sportliefhebbers sportmedische stadion staf toevoeging toon topsport topsporters trainingscomplex uniek verbreden verhogen vitaliteit volle voorzitter waardevolle wart zoest

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Mooie ontwikkeling!! Ik ben wel erg benieuwd hoeveel % winst voor de ontwikkeling per topsporter is.


Off: Zou dit de laatste innovatie vanuit de koker van Art zijn?
10 maanden geleden
Top mooi om te lezen psv gaat door blijf niet stil zitten ..
10 maanden geleden
Ik moet hierbij aan Romero denken. Ik hoop dat door zeer veel kennis dicht bij huis zo'n speler misschien een beter traject kan doorlopen. Die is nu toch een jaar geleden al gekocht ? Weet iemand goed hoe het nu met hem gaat ?

Laatste nieuws