Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ook te sterk voor AZ en als koploper de winter in

22 december 2018 18:26

PSV heeft 2018 afgesloten met een zege tegen AZ. In het Philips Stadion werd met 3-1 gewonnen. Steven Bergwijn maakte voor rust de gelijkmaker nadat AZ al snel op voorsprong kwam. Vlak na rust zorgde Michal Sadilek voor de voorsprong en via een strafschop maakte Hirving Lozano de 3-1.

Mark van Bommel koos om Gastón Pereiro weer in de basis te zetten, omdat Pablo Rosario vanwege een schorsing ontbrak. PSV begon echter uitermate zwak aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen ook op achterstand. Érick Gutiérrez verspeelde op het middenveld knullig de bal, waardoor Mats Seuntjes diep werd gestuurd. Jorrit Hendrix kreeg hem niet ingehaald, terwijl Nicolas Isimat-Mirin alleen maar achteruit liep. De aanvaller van AZ schoot van afstand dan ook op doel toen hij daarvoor de ruimte kreeg en zorgde zo voor de 0-1.

PSV kon daar aanvallend helemaal niets tegenover zetten. Het verloor vrijwel alle duels op het middenveld en het tempo lag ook veel te laag. Het zorgde al snel voor fluitconcerten in het stadion, terwijl AZ nog een paar goede kansen kreeg om de score verder uit te breiden.

Van Bommel besloot daarom om binnen het half uur al te wisselen. Pereiro werd naar de kant gehaald en vervangen door Michal Sadilek. De jonge middenvelder bracht direct veel strijd op het middenveld en PSV ging vrijwel direct beter lopen. Vlak voor rust viel de 1-1, al was dat direct de eerste grote kans van de wedstrijd. Bizot kon een schot van Hirving Lozano nog keren, maar de rebound van Steven Bergwijn ging wel in het doel.

Vrijwel direct na rust volgde de voorsprong voor PSV. Adam Maher verspeelde op het middenveld te bal, waardoor via Bergwijn een counter opgezet kon worden. Luuk de Jong werd vervolgens diep gestuurd en hij gaf uiteindelijk laag voor in het strafschopgebied. Sadilek zorgde met een hak achter zijn standbeen voor de 2-1.

Beide ploegen kregen vervolgens kansen. De beste was voor Guus Til van AZ, maar de aanvoerder van de Alkmaarders schoot hard tegen de lat. Calvin Stengs, die de pass gaf op Til, stond echter wel buitenspel, dus indien de middenvelder wel gescoord had, zou deze waarschijnlijk zijn afgekeurd. Aan de kant van PSV kregen Bergwijn en Angeliño goede mogelijkheden, maar hun schoten konden door Bizot worden gekeerd.

Met een kleine tien minuten te spelen leek het duel beslist te worden toen Ron Vlaar Denzel Dumfries haakte en scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een penalty. Lozano ging achter de bal staan en nadat ook de VAR van mening was dat de strafschop terecht was, schoot de Mexicaan de 3-1 binnen.

AZ werd vervolgens nogmaals gevaarlijk met een kopbal van Johnsen op de lat, terwijl voormalig PSV'er Gudmundsson de rebound uit kansrijke positie hard naast het doel schoot. De overwinning voor PSV kwam verder niet meer in gevaar, waardoor de ploeg met 16 van de 17 gewonnen wedstrijden als winterkampioen de Kerst gaat vieren.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga graag de Kerst in met 5 punten voorsprong, dus hup PSV en hup Utrecht !
Ben benieuwd hoe die trage Vlaar tegen onze snelle spitsen speelt. Wel jammer dat bij ons Swaab door Isimat vervangen is.
 
8 maanden geleden
Ik heb toevallig begrepen van een leerling van mij (die werkt bij PSV), dat Swaab's fraulein nogal moeite heeft met het wonen in NL. Daardoor is zij (met de kidz) weer vertrokken nach Deutschland, maar Swaabje is altijd hier. Nu is fraulein boos op Herr Swaab, dus ik verwacht dat hij na het seizoen zeker weg gaat, als het niet al in de winterstop is. Het loopt nie lekker daar..

Verder verwacht ik eigenlijk een ingecalculeerde overwinning. AZ is flink verzwakt t.o.v. afgelopen jaar, dus mag geen probleem vormen. Ik ben eerder benieuwd hoe Utrecht morgen voor de dag gaat komen? Die klappen er meestal wel op tegen Ajax. Hopelijk wordt het idd 5 pnt, maar eerst zelfs maar eens winnu.
 
7 maanden geleden
Kijk dat is nog goede inside info ! Dank Raimundo. Ze moeten Swaab in de winter absoluut niet laten gaan. Zeer belangrijke en solide speler voor dit PSV. Het verschil tussen Deutschland en NL is niet zo groot, dus het zou me niet verbazen als er eigenlijk nog diepere problemen spelen. Als spelers als Lozano zich hier prima kunnen vestigen dan zou mevr. Swaab dat ook moeten kunnen.

Mooi dat Van Bommel weer een jeugdspeler door laat breken. Dat scheelt John de Jong weer wat werk deze zomer, en het is lekker goedkoop. jeugdopleiding dus gewoon behouden. Nu hopen op een stunt van Urecht morgen.
 
7 maanden geleden
Niet alles draait om voetbal. Als heimwee in het spel is, dan wordt het een moeilijke zaak. Ik kan me voorstellen dat Schwaab het seizoen af wilaken, maar ook dat hij zijn huwelijk niet op het spel wil zetten. Mogelijk wordt het toch een eerder afscheid. Dat is jammer maar wel begrijpelijk.
8 maanden geleden
Man man man wat een stelletje makke lammetjes zeg! Hebben we nog nooit van druk zetten gehoord?? Die sadilek zorgt tenminste nog voor vuur in het 11 tal. Gutiérrez en hendrixs is helemaal drama, zoveel balverlies en 0.0creativiteit!
8 maanden geleden
Ik zit niet in het stadion inderdaad maar hoe in godsnaam kun je je eigen speler (Isimat) uitfluiten?
 
8 maanden geleden
Helemaal mee eens! Zeer lage actie.
Vind uitfluiten van je eigen spelers sowieso een slecht teken.
In de rust ok, maar niet tijdens de wedstrijd
 
7 maanden geleden
Omdat het een waatdeloos geval eerste klas is. Telkens die bal breed of terug spelen. Aanpakken die handel. Topclub he, wakker worden achter die tv daar.
 
7 maanden geleden
Ben het niet met je eens. Ik vind dat je als supporter altijd achter je club en/of speler(s) zou moeten staan, ongeacht hoe goed of slecht iemand dan ook is. Deze jongen kan gewoon niet beter en is dan ook-afgezien van zijn mandekkers kwaliteiten-al helemaal geen opbouwer. Dat hij überhaupt op wordt gesteld is toch echt te danken aan Bommel denk je niet? Dat geeft je dan ook geen vrijbrief om dan maar klakkeloos een willekeurige speler uit te fluiten. Supporters die hun eigen spelers uitfluiten zijn wat mij betreft grote leeghoofden. Onze spelers verwachten steun, in voor-en tegenspoed!
 
7 maanden geleden
Isimat speelt bijna niet in de PSV, dus ik vind het wel logisch dat hij wat zuinig speelde.
 
7 maanden geleden
Ik ben blij dat onze wondercoach er iets van gezegd heeft want wat van Bommel zegt of doet wordt door 99% van de fans met gejuich ontvangen. Het was niet des PSV's en ik had het gevoel dat ik naar een wedstrijd van de Anja's keek
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ahanja ik weet welk club je bedoeld, hahaha, zoo belachelijk je eigen speler uitfluiten.
 
7 maanden geleden
Waarom haal je altijd ajax erbij, ajax-fobie?
 
7 maanden geleden
Omdat ze daar hun eigen spelers uitfluiten en omdat het onze enige concurrent is. Ik houd van benchmarken.
 
7 maanden geleden
Vrijwel alle supporters fluiten hun eigen spelers/ club wel eens uit, zeker niet alleen bij ajax. Veelzeggend dat je overal ajax bij betrekt.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat laatste zou wederom bewijzen hoe anders ik in het leven sta dan de gemiddelde Nederlander. Ik heb noot en zal nooit een PSV'er uitfluiten, zeker niet na 20m in een seizoen waarbij we, op een enkele wedstrijd na, alles winnen en nog goed voetbal spelen ook. Ik was niet verrast dat van Bommel er iets over opmerkte. Zoals hij dat ook deed over Adam Maher. Elders door jou betiteld als een 'slapjanus'. Heb jij ergens in de 1e helft een duel tussen hem en Jorrit Hendrix gezien waarbij Maher erin kleunde alsof er geen morgen bestond? Wie was er in dat duel de slapjanus? Ik wens jou en je geliefden fijne feestdagen!
 
7 maanden geleden
Niemand praat het uitfluiten van je eigen spelers/ ploeg goed, maar feit is dat het overal gebeurt en niet alleen bij ajax. Het klopt dat maher een slapjanus eerste klas is, wat hij ook bij Twente liet zien (praat anders eens met Twente supporters). Dus omdat maher welgeteld één keer erin kleunde, zou hij géén slapjanus zijn? In zijn PSV-periode ging hij werkelijk élk duel uit de weg. Het is natuurlijk geen toeval dat maher overal is mislukt.
 
7 maanden geleden
Onzin, natuurlijk deed hij dat niet goed, maar hij heeft het ook wél goed gedaan en is één van de kampioenen van vorig seizoen. Gewoon de speler waarderen. Hij is terecht wissel, maar verdient alle steun als hij speelt, want WIJ zijn PSV.
 
7 maanden geleden
Inderdaad, shame on You die gelijk maar gaat fluiten. Isimat is absoluut een PSVer.
7 maanden geleden
Wat kan ik chagrijnig worden van al die mafkezen die eigen spelers uit fluiten, daar gaan ze echt niet beter van ballen. Goed dat Sadilek flink op de deur klopt, mooi het winterkampioenschap binnen. Nu Utrecht nog winnen van Ajax, zou een mooi kado zijn!
 
7 maanden geleden
Nee dit accepteren haha lol. Terecht aangepakt door een wel heel groot deel. Duidelijk.
7 maanden geleden
En wederom: Zoetje, Zoetje, Zoetje toch.....alweer van afstand. Die moet je gewoon hebben, matig stuk ...... .
 
7 maanden geleden
Saai. Altijd die zelfde reactie bij een willekeurige tegengoal.
7 maanden geleden
Toch nog een lekkere overwinning. Maar de basis is heel smal. Opbouwen met Isi, Dumfries en Hendriks is dramatisch. Ik hoop dat er in de winterstop wordt geïnvesteerd in een betrouwbaar centrum dat kan opbouwen.
7 maanden geleden
Zooooooo blij dat we uiteindelijk gewoon als nr. 1 de 'rust' in gaan. De winterstop had mega-lang geduurd als die sterrenclub morgen de koppositie van ons zou hebben afgepakt. Het was lang geleden, maar vanavond was weer eens een billenknijp-thuiswedstrijd. Ik wordt wel schijtmoe van die pers die dan allemaal lopen te zeiken over die penalty. Hij wordt toch gewoon duidelijk aangeraakt ?! Okee, z'n benen worden niet onder zijn lichaam weggetrapt maar krullebol Vlaar zet zijn been tussen de benen van Denzel in. Duidelijk te zien in elke herhaling. Vreemd dat die Koevermans ook zo liep te janken daarover. Forza PSV; fuck de sportpers in dit land !
7 maanden geleden
Voor veel spelers is de winterstop heel welkom zo te zien. En Pereiro en Isimat snel verkopen. De jeugd verdient meer een kans, kandidaten genoeg!
 
7 maanden geleden
Inzake Isimat: Schwaab is de laatste weken continu afwezig door wat voor reden dan ook. Onze gigant Sainbury schijnt na de winter een aantal weken afwezig te zijn. Wie stellen we dan op bij afwezigheid Schwaab, schorsingen of blessures? Jean Loel?
 
7 maanden geleden
Of zo´n fluitert uit het publiek met een pot bier en een peuk in de hand, Zo'n betweterd dat meent het voetbal te hebben uitgevonden recht vanuit de tribune?
 
7 maanden geleden
Nee man Porreku, die moet lekker blijven fluiten. Zeker straks in februari als het echt koud is en we de moeiijkere wedsrijden van het jaar krijgen.
7 maanden geleden
Tja, was lange zit de eerste helft. AZ had het door. Laat Isimat aan de bal. Daarmee is alle verrassing, snelheid en diepte uit het spel van PSV. Heb je dan ook nog een middenveld dat uit balans is met een lui ogende Peirero en Guti maar zeker ook Hendrix die het ook niet wisten en je hebt een gemankeerd PSV.
Gek eigenlijk dat zo'n ventje van 19 jaar het wel kan opbrengen om hard te werken en de bal aan de juiste kleur af te geven.
Al met al een super 1e helft competitie. Slechts 2 helften onder de maat. Gister de 1e en tegen Feyenoord de 1e helft. Kan je toch alleen maar meer dan tevreden mee zijn lijkt mij.
7 maanden geleden
Niet alles draait om voetbal. Als heimwee in het spel is, dan wordt het een moeilijke zaak. Ik kan me voorstellen dat Schwaab het seizoen af wilaken, maar ook dat hij zijn huwelijk niet op het spel wil zetten. Mogelijk wordt het toch een eerder afscheid. Dat is jammer maar wel begrijpelijk.
 
7 maanden geleden
@planb: fantastische grap !! Je hebt helemaal gelijk.
 
7 maanden geleden
@planb: fantastische grap !! Je hebt helemaal gelijk.
7 maanden geleden
Fijne Kerstdagen en een Supergelukkige Nieuwjaar (2019) Allemaal !!!
 
7 maanden geleden
Jij ook al het goed gewenst bro. Binnenkort weer eens afspreken!

Laatste nieuws