Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ook te sterk voor AZ en als koploper de winter in

22 december 2018 21:42

PSV heeft 2018 afgesloten met een zege tegen AZ. In het Philips Stadion werd met 3-1 gewonnen. Steven Bergwijn maakte voor rust de gelijkmaker nadat AZ al snel op voorsprong kwam. Vlak na rust zorgde Michal Sadilek voor de voorsprong en via een strafschop maakte Hirving Lozano de 3-1.

Mark van Bommel koos om Gastón Pereiro weer in de basis te zetten, omdat Pablo Rosario vanwege een schorsing ontbrak. PSV begon echter uitermate zwak aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen ook op achterstand. Érick Gutiérrez verspeelde op het middenveld knullig de bal, waardoor Mats Seuntjes diep werd gestuurd. Jorrit Hendrix kreeg hem niet ingehaald, terwijl Nicolas Isimat-Mirin alleen maar achteruit liep. De aanvaller van AZ schoot van afstand dan ook op doel toen hij daarvoor de ruimte kreeg en zorgde zo voor de 0-1.

PSV kon daar aanvallend helemaal niets tegenover zetten. Het verloor vrijwel alle duels op het middenveld en het tempo lag ook veel te laag. Het zorgde al snel voor fluitconcerten in het stadion, terwijl AZ nog een paar goede kansen kreeg om de score verder uit te breiden.

Van Bommel besloot daarom om binnen het half uur al te wisselen. Pereiro werd naar de kant gehaald en vervangen door Michal Sadilek. De jonge middenvelder bracht direct veel strijd op het middenveld en PSV ging vrijwel direct beter lopen. Vlak voor rust viel de 1-1, al was dat direct de eerste grote kans van de wedstrijd. Bizot kon een schot van Hirving Lozano nog keren, maar de rebound van Steven Bergwijn ging wel in het doel.

Vrijwel direct na rust volgde de voorsprong voor PSV. Adam Maher verspeelde op het middenveld te bal, waardoor via Bergwijn een counter opgezet kon worden. Luuk de Jong werd vervolgens diep gestuurd en hij gaf uiteindelijk laag voor in het strafschopgebied. Sadilek zorgde met een hak achter zijn standbeen voor de 2-1.

Beide ploegen kregen vervolgens kansen. De beste was voor Guus Til van AZ, maar de aanvoerder van de Alkmaarders schoot hard tegen de lat. Calvin Stengs, die de pass gaf op Til, stond echter wel buitenspel, dus indien de middenvelder wel gescoord had, zou deze waarschijnlijk zijn afgekeurd. Aan de kant van PSV kregen Bergwijn en Angeliño goede mogelijkheden, maar hun schoten konden door Bizot worden gekeerd.

Met een kleine tien minuten te spelen leek het duel beslist te worden toen Ron Vlaar Denzel Dumfries haakte en scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een penalty. Lozano ging achter de bal staan en nadat ook de VAR van mening was dat de strafschop terecht was, schoot de Mexicaan de 3-1 binnen.

AZ werd vervolgens nogmaals gevaarlijk met een kopbal van Johnsen op de lat, terwijl voormalig PSV'er Gudmundsson de rebound uit kansrijke positie hard naast het doel schoot. De overwinning voor PSV kwam verder niet meer in gevaar, waardoor de ploeg met 16 van de 17 gewonnen wedstrijden als winterkampioen de Kerst gaat vieren.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws