Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'De wissel van Sadilek was een beetje nodig'

22 december 2018 23:31

In gesprek met Fox Sports gaf Luuk de Jong aan dat de eerste helft tegen AZ niet goed was. "AZ zette het zo neer dat we de oplossing niet konden vinden. We moeten daar geduldig blijven. AZ wilde niet vooruit en wij wachtten wat ze wilden doen, maar zij deden ook niks", aldus De Jong. "Wij wisten het ook niet echt, omdat zij het heel compact en klein maakten. We konden de ruimtes niet vinden. We waren ook heel slordig daardoor en durfden niet het spel te spelen."

De Jong ging verder: "We gingen op een gegeven moment meer lange ballen op mij spelen, om het veld zo uit elkaar te trekken. Daardoor meer ruimtes of de tweede bal daaronder pakken. Gelukkig viel die 1-1 ook uiteindelijk. Een beetje uit het niets, maar dat hadden we wel nodig."

Mark van Bommel greep binnen het half uur al in door Gastón Pereiro naar de kant te halen en Michal Sadilek te brengen. "De trainer maakt die keuze, maar het was een beetje nodig. We hadden veel voetballend vermogen, maar hadden ook strijd nodig", zo gaf hij aan. "Dat ontbrak een beetje en Sadilek is een jongen die dat altijd brengt. Geweldig ook voor hem dat hij die 2-1 maakt."

In de tweede helft kwam PSV anders voor de dag. "Toen ging het ook beter. Het is lekker dat je die 2-1 maakt. Want van daaruit moet AZ komen en komt er ook meer ruimte. Van daaruit konden we beter voetballen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws