Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Denzel Dumfries heeft zich ongelooflijk goed en snel ontwikkeld'

2 januari 2019 08:29 - VI.nl

In een uitgebreid gesprek in Voetbal International tussen de vier toptrainers in Nederland geeft bondscoach Ronald Koeman aan vol lof te zijn over Denzel Dumfries. "Hij heeft zich ongelooflijk goed en snel ontwikkeld", aldus Koeman. "In mei liep hij met nog wat jongens van Jong Oranje stage bij ons. Ik ben eerlijk: toen zag ik het niet. Maar als je wat hij destijds liet zien, afzet met wat hij nĂș brengt, dan is het verschil gigantisch."

Mark van Bommel is het daar volledig mee eens. "Het beste voorbeeld is wat dat betreft Bate Borisov-uit. Zijn allereerste Champions League-wedstrijd. Denzel was echt onder de indruk van alles, zenuwachtig, speelde ballen zomaar over de zijlijn. En kijk hoe hij zich binnen een paar maanden heeft ontwikkeld", zo geeft hij aan. "Door die wedstrijden met Oranje en de Champions League is het ongelooflijk hard gegaan. Het is altijd de vraag: gaan spelers mee in het niveau of haken ze af. Denzel gaat mee."

Meer op VI.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Denzel is echt een voorbeeldprof. Zijn wil om te winnen en het beste uit zichzelf te halen gecombineerd met een soort beide benen op de grond-mentaliteit en de begeleiding bij PSV zullen hem nog ver brengen.
7 maanden geleden
En hij lijkt mij bovendien een erg aardige jongen.
7 maanden geleden
Voorafgaand aan het seizoen was ik absoluut niet overtuigd van deze jongen. Hardwerkende draver zonder enig voetballend vermogen. Ik moet zeggen dat hij mij overtuigd heeft en een goede rechtsback is voor ons.
7 maanden geleden
Mooie praatjes, maar Koeman liet hem anders mooi buiten de basis in de laatste wedstrijd tegen Duitsland. Moet het nog zien, zou mij niet verbazen als straks toch weer Tete speelt.
 
7 maanden geleden
Tete speelde die wedstrijd volgens mij zeer matig, dus ik denk dat Dumfries er wel weer in komt te staan. Verder is hij een ingespeeld koppel met Bergwijn, en hebben Frenkie de Jong en Blind weinig echte power in hun spel.
7 maanden geleden
Dumfries heeft zich geweldig ontwikkeld in korte tijd. Een geweldige aankoop evenals onze linksback Angelino!

Laatste nieuws