Transparent
Inloggen
Sluiten

Michal Sadílek: 'Ik heb in december drie keer moeten speechen'

6 januari 2019 13:39 - VI.nl

In gesprek met Voetbal International blikt Michal Sadílek terug op afgelopen maand. De Tsjechische middenvelder maakte zijn debuut in zowel de Eredivisie als Champions League en maakte ook al zijn eerste doelpunt. "Ik heb in december daarom drie keer moeten speechen", aldus Sadílek. "Na mijn doelpunt heb ik vooral gezegd hoe blij ik was. Ik zei: 'Chucky bedankt voor de assist', maar het was Luuk. Dus dat kreeg ik nog wel even te horen van onze aanvoerder, haha."

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam de middenvelder al vroeg als invaller in het veld tegen AZ. "Ik liep drie minuutjes warm en toen moest ik er ineens in. We stonden achter, het liep niet echt lekker voor ons, en de trainer wilde wat veranderen. Gelukkig gebeurde dat ook en wonnen we", zo geeft hij aan. "De goal maakte ik achter het standbeen, het was bewust, maar wel met het nodige geluk. Toch heb ik ook vaker zo gescoord op training. Na de wedstrijd in de kleedkamer was iedereen zo blij."

Sadílek wordt qua spel vaak vergeleken met Mark van Bommel. "Dat is een groot compliment", zegt hij daarover. "Ik kende hem natuurlijk als speler, heb hem in de Champions League gezien. Een grote voetballer, zijn passie en inzet, echt geweldig. De trainer was een speler die op het randje speelde en er af en toe overheen ging. Zo ben ik ook. Ik wil alles doen om te winnen, dan hoort een klein beetje gemeen zijn er af en toe bij."

De Tsjech ziet daarin nog wel een punt die hij moet verbeteren. "Ik heb nu in vier wedstrijden ook al drie kaarten gehad. Dat is te veel", aldus Sadílek. "Ik moet er meer opletten zonder mijn kracht te verliezen. Dus beter positie kiezen en op het juiste moment in de duels komen. Dat wil ik beter ontwikkelen."

Meer op VI.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws