Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Nu kijken of ik vast in de basis kan komen in de tweede competitiehelft'

9 januari 2019 08:28 - Algemeen Dagblad

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Érick Gutiérrez aan dat hij in het begin moeite heeft gehad met het voetbal in Nederland. "Vooral het tempo waarin alles hier gaat, in wedstrijden, op trainingen. Dat ligt veel hoger dan in Mexico. Dat had ik niet helemaal zo verwacht. Maar het is de uitdaging die ik zocht", aldus Guti.

Uiteindelijk kreeg hij afgelopen maand tegen Excelsior voor het eerst een basisplaats in de Eredivisie. "Na een reeks invalbeurten voelde ik toen voor het eerst hoe dat is, negentig minuten in het ritme van de eredivisie", zo geeft hij aan. "Daarna mocht ik binnen één week ook starten tegen Inter in de Champions League en tegen AZ. En nu kijken of ik vast in de basis kan komen in de tweede competitiehelft."

De voorkeur van de Mexicaan gaat uit naar een plek als controlerende middenvelder, waar momenteel Jorrit Hendrix en Pablo Rosario zeker zijn van een basisplek. "Het blok van die twee functioneert goed, dus snap ik dat ik me op dit moment het meest moet richten op de 10-positie, waarop Gastón Pereiro speelt. Als ik na de winterstop daar mag spelen, zou ik al heel blij zijn", zegt hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

competitiehelft gutierrez eredivisie excelsior guti hendrix inter mexico nederland pereiro rosario

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Maar dat is toch onzin volgens Johan Derksen??
+2/-2

5 jaar geleden
Johan Derksen geeft er herhaaldelijk blijk van als analyticus ver achter te blijven bij bv. Bruggink en De Boer. Altijd lollig en radicaal willen zijn wordt bovendien ook wel vermoeiend.
+3/-2

 
het idee alleen dat Derksen op tv komt is vermoeiend genoeg man, baaah.
+2/-2

5 jaar geleden
Genoeg mogelijkheden op het middenveld. Ook voor verschillende omstandigheden. Misschien Rosario naar voren als Guti achterin beter resultaat haalt.
+2/-2

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage