Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Nu kijken of ik vast in de basis kan komen in de tweede competitiehelft'

9 januari 2019 08:28 - Algemeen Dagblad

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Érick Gutiérrez aan dat hij in het begin moeite heeft gehad met het voetbal in Nederland. "Vooral het tempo waarin alles hier gaat, in wedstrijden, op trainingen. Dat ligt veel hoger dan in Mexico. Dat had ik niet helemaal zo verwacht. Maar het is de uitdaging die ik zocht", aldus Guti.

Uiteindelijk kreeg hij afgelopen maand tegen Excelsior voor het eerst een basisplaats in de Eredivisie. "Na een reeks invalbeurten voelde ik toen voor het eerst hoe dat is, negentig minuten in het ritme van de eredivisie", zo geeft hij aan. "Daarna mocht ik binnen één week ook starten tegen Inter in de Champions League en tegen AZ. En nu kijken of ik vast in de basis kan komen in de tweede competitiehelft."

De voorkeur van de Mexicaan gaat uit naar een plek als controlerende middenvelder, waar momenteel Jorrit Hendrix en Pablo Rosario zeker zijn van een basisplek. "Het blok van die twee functioneert goed, dus snap ik dat ik me op dit moment het meest moet richten op de 10-positie, waarop Gastón Pereiro speelt. Als ik na de winterstop daar mag spelen, zou ik al heel blij zijn", zegt hij daarover.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Maar dat is toch onzin volgens Johan Derksen??
7 maanden geleden
Johan Derksen geeft er herhaaldelijk blijk van als analyticus ver achter te blijven bij bv. Bruggink en De Boer. Altijd lollig en radicaal willen zijn wordt bovendien ook wel vermoeiend.
 
7 maanden geleden
het idee alleen dat Derksen op tv komt is vermoeiend genoeg man, baaah.
7 maanden geleden
Genoeg mogelijkheden op het middenveld. Ook voor verschillende omstandigheden. Misschien Rosario naar voren als Guti achterin beter resultaat haalt.
 
7 maanden geleden
Guti op links, gaston op 10 en pablo op rechts.

Laatste nieuws