Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zondag voor het eerst in historie voor competitie naar Emmen

9 januari 2019 10:59

Voor PSV begint zondag de tweede seizoenshelft met een bezoek aan Drenthe. De uitwedstrijd tegen FC Emmen staat dan op het programma. Waar PSV volle bak strijdt om de landstitel, vecht FC Emmen tegen degradatie. Halverwege de competitie staan ze op de dertiende plaats, twee punten boven een plek van de promotie/degradatie play-offs.

Een uitgebreide historie is er nog niet tussen beide clubs. FC Emmen promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in haar historie naar de Eredivisie, waardoor beide clubs elkaar in competitieverband nog niet eerder troffen in Emmen. Wel stonden ze in de beker ooit tegenover elkaar. Op 13 november 1982 won PSV met 1-7. Eerder dit seizoen won PSV de thuiswedstrijd met 6-0.

In de selectie van FC Emmen is één speler te vinden met een verleden bij PSV. Jason Bourdouxhe doorliep een groot deel van de jeugdopleiding bij PSV, maar kwam nooit in actie in het eerste elftal. Sinds deze zomer staat hij in Drenthe onder contract, maar hij wacht nog altijd op zijn competitiedebuut.


Tags

emmen historie degradatie drenthe bak beker bourdouxhe competitiedebuut competitieverband dertiende eredivisie jason jeugdopleiding landstitel promotie promoveerde seizoenshelft strijdt volle

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws