Transparent
Inloggen
Sluiten

Jorrit Hendrix: 'Met Pablo Rosario liep het vanaf het begin en bleef het lopen'

10 januari 2019 08:10 - Eindhovens Dagblad

Sinds dit seizoen vormt Jorrit Hendrix samen met Pablo Rosario een blok op het middenveld. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft de middenvelder aan dat dit direct vanaf de start al goed ging. "Met Pablo liep het vanaf het begin en bleef het lopen. Zowel verdedigend als aanvallend denk ik dat we een goed blok vormen", aldus Hendrix. "We hebben weinig woorden nodig om elkaar iets duidelijk te maken. Doet hij een stap naar rechts, dan ga ik mee die kant op en als ik naar links stap doet hij dat weer."

De middenvelder zag op het trainingskamp in Zwitserland afgelopen zomer, toen hij vanwege een blessure nog niet met de groep trainde, dat de trainingen ook anders zijn tegenwoordig. "Bij de partij- en positiespellen ligt de nadruk op het omschakelen en zo kom je ook aan de benodigde hoeveelheid loopwerk", zo geeft hij aan. "Als je die vieze meters nu traint, ben je straks ook in staat om dat in de wedstrijden te doen. Vanaf de zijkant heb ik in juli al kunnen observeren wat de bedoeling was en wist ik snel wat er gevraagd werd."

Hendrix is inmiddels alweer aan zijn zesde seizoen in het eerste elftal bezig en is in de buurt van een record. Indien PSV de komende twee competitiewedstrijden tegen FC Emmen en FC Groningen wint en hijzelf in actie komt, is hij de speler met het hoogste winstpercentage in de Eredivisie ooit van spelers die meer dan 100 wedstrijden gespeeld hebben. Momenteel blijft Johan Cruijff de middenvelder nog net voor. Hendrix hecht daar echter weinig waarde aan. "Joshua Brenet werd vorig jaar ook gekoppeld aan zo'n statistiek, omdat hij heel lang geen wedstrijd had verloren", zegt hij daarover. "Voor mezelf geldt dat ik altijd probeer op een positieve manier mijn steentje bij te dragen. Dat dat resulteert in zoveel overwinningen is mooi, maar een topclub wint meestal wel de wedstrijden."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Veel wedstrijden worden op het middenveld beslist en dus is het cruciaal dat je daar de baas bent. Om die reden is een verdedigend blok met twee controlerende middenvelders met daarbij een creatieve middenvelder een goed recept. Hendrix en Rosario vormen een prima verdedigend blok en beide spelers kunnen ook goed (mee)voetballen. Helaas heeft PSV geen creatieve middenvelder (Pereiro zou dat moeten zijn), maar wellicht kan Gutiérrez die rol invullen.
6 maanden geleden
Jorrit is het type speler waar andere clubs net geen behoefte aan denken te hebben, vind ik ten onrechte.
6 maanden geleden
Laatste maanden is er niet echt een blok Jorrit! Het liep gesmeerd maar het werd voorspelbaar, tegenstander die anders hingen spelen en wij er steeds meer moesten zoeken naar oplossingen en daarbij vond ik Jorrit één van de zwakkere schakels in het 11tal. Sleur sloop erin met wekenlang dezelfde 11! Hopelijk heeft de winterstop ons goed gedaan en vlammen we weer want 2 punten voorsprong is weinig en kan zo ingehaald zijn! Come on you boys!
 
6 maanden geleden
Ik denk precies hetzelfde over wat je over de afgelopen dagen zegt maar dat wordt hier als vloeken in de kerk gezien door sommigen. Waarom zou Koeman nog niet voor hem gekozen hebben bijvoorbeeld? Die geeft alles en iedereen een kans en staat er met een open vizier in.
 
6 maanden geleden
Sommigen willen het misschien niet zien ik weet niet, of zijn snel tevreden! Ajax zit ons op de hielen en de automatische piloot moet weer gevonden worden voor de komende wedstrijden! De vraag hoe we allebei de winterstop uit komen!
6 maanden geleden
Nuchtere vent, goeie speler!
6 maanden geleden
Een simpele en nuchtere analyse leert ons dat die jongen hard werkt en dat het daar bij blijft.
 
6 maanden geleden
De aversie tegen Hendrix gaat ver hè.
 
6 maanden geleden
En als het kan wordt Art Langeler er ook graag bijgesleept. Waarom? Geen idee.
 
6 maanden geleden
Art is een held die de jeugdopleiding weer smoel gegeven heeft!! Daar gaat psv nog veel plezier van beleven!
 
6 maanden geleden
Hohohohoho, dat ben ik heh. Ik heb kritiek op beiden inderdaad zoals jij dat hebt op Sanders, Brands, Hiddink en weet ik wie nog allemaal. Of zoals jij je voorkeur had voor Faber als trainer boven Cocu.
 
6 maanden geleden
Nee hoor ik vind het een harde werker niet meer niet minder! Die beste jongen is al 6 jaar selectie speler van psv 1,dat doet die geweldig natuurlijk. Maar kan jij mi uitleggen waarom hij door de laatste 3 bondscoaches niet of nauwelijks opgeroepen wordt? 6 jaar psv en nog geen transfer? Hoe komt dat dan?
6 maanden geleden
Mijn favoriet bij de selectie. Nuchtere goede gast zonder rare maniertjes of babbels. En altijd voorop in de strijd. Ondergewaardeerd door velen maar zo'n statistiek zecht veel over zijn werkelijke waarde voor het team. Ik weet nog dat ie een keertje niet mee deed vorig jaar. In Tilburg meen ik...

Laatste nieuws