Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Ik help andere mensen waar ik kan'

19 januari 2019 08:42 - De Telegraaf

Waar veel spelers in de winterstop naar het buitenland afreisden voor een korte vakantie bleef Steven Bergwijn gewoon in Nederland. De aanvaller trainde samen met twee ooms door om zo optimaal klaar te zijn voor de tweede seizoenshelft. "Dan gaan we joggen, boksen, van alles eigenlijk", aldus Bergwijn in gesprek met De Telegraaf. "Ik merk dat ik er baat bij heb. En ik train niet zo heel zwaar, hoor. Vaak alleen met mijn eigen lichaamsgewicht. In de duels ben ik sterker. En voor mijn gevoel ben ik nóg sneller geworden. Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan."

Bergwijn kwam in de kerstperiode ook in het nieuws toen hij de gage die hij verdiend had met een reclamespotje doneerde aan de voedselbank in Almere. "Ik help andere mensen waar ik kan. Dat heeft er altijd al ingezeten", zegt hij daarover. "Zeker met de kerst is het leuk als mensen wat extra’s hebben. De mensen daar waren echt blij. Ze hadden het niet verwacht. Terwijl het voor mij natuurlijk een kleine moeite is."

Met de kritiek dat de huidige generatie voetballers vaak als egoïstisch wordt bestempeld, kan hij echter niets. "Heel veel mensen weten niet wat wij ervoor moeten doen en laten. Hoeveel we in onszelf investeren", zo geeft hij aan. "Mensen zien alleen het mooie werk en niet wat er achter de schermen gebeurt. Dus hebben ze makkelijk praten."




Tags

bergwijn afreisden doneerde gage generatie ingezeten joggen kerstperiode lichaamsgewicht nederland ooms reclamespotje schermen telegraaf voedselbank

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Geweldige jongen en speler! Voorbeeld voor anderen. Brands en Cocu waren een jaar of 2 geleden al zeer positief over Bergwijn, ook toen hij af en toe moeite leek te hebben om de stap te maken maar achteraf gezien was dat vertrouwen meer dan terecht!
+3/-0

 
5 jaar geleden
@Tony, Sosa en ik hebben nog op jouw discussie over Lozano gereageerd, al gelezen ?
+2/-0

 
5 jaar geleden
Yep gezien. Gesloten boek voor mij. Vanaf nu meng ik me niet meer in dit soort discussies op een dergelijke manier. Het moge duidelijk zijn dat ik een hele andere kijk op PSV en veel van haar spelers heb. Zal komen omdat ik verder van het vuur zit.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje