Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Met Van Marwijk krijgt Van Bommel de beste opleiding die hij zich kan wensen'

19 januari 2019 09:20 - De Telegraaf

Wim Kieft vindt het een slimme keuze van PSV om Bert van Marwijk een rol te geven binnen het eerste elftal. Dat geeft hij aan in zijn column in De Telegraaf. "Zo kan hij de onervaren technische staf, met schoonzoon Mark van Bommel als hoofdcoach aan het roer, begeleiden, coachen en behoeden voor de traditionele beginnersfouten. Bert zorgt voor rust, hij predikt rust, doet geen rare dingen, reageert altijd rustig in plaats van impulsief", aldus Kieft. "Van Marwijk is een figuur in het voetbal waar ik iets mee heb. Ze zeggen ronduit waar het op staat en ze praten nauwelijks over zichzelf en hun eigen prestaties. Van Marwijk is altijd helder, duidelijk, eerlijk, heeft een goede voetbalvisie."

Volgens de voormalig spits van PSV is Van Marwijk ook goud waard voor Van Bommel. "Van Bommel is toch iemand die gedurende zijn carrière conflicten aan zijn kont heeft hangen. Denk aan zijn clashes met Van Gaal en Van Basten", zo geeft hij aan. "Dat het in zijn debuutseizoen relatief zo rustig is rond Van Bommel heeft te maken met de inbreng van Van Marwijk. Hij deinst er ongetwijfeld niet voor terug om zijn schoonzoon even tot de orde te roepen bij vreemd afwijkend gedrag. Bijvoorbeeld als Van Bommel weer even de voetbalprofessor gaat uithangen, die alles nog een keer uitlegt. Daar heeft hij nogal een handje van. Bert zegt dan ongetwijfeld: ’Niet doen’."

Kieft gaat verder: "Met Van Marwijk erbij krijgt Van Bommel de beste trainersopleiding die hij zich kan wensen en tegelijkertijd moet je Van Bommel z’n foutje gunnen in zijn debuutjaar."




Tags

bommel marwijk kieft schoonzoon afwijkend basten beginnersfouten behoeden clashes column conflicten debuutjaar debuutseizoen deinst gaal goud gunnen handje impulsief kont predikt roer telegraaf trainersopleiding uithangen uitlegt voetbalprofessor voetbalvisie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben blij dat PSV Bommel de kans gegeven heeft en niet gekozen heeft voor Van Marwijk met Bommel als assistent. De ondersteuning door Marwijk is geweldig. Maar ik ben nooit fan geweest van de tactische keuzes van trainer Van Marwijk.

Net als voor voetballers is het eigen niveau van een trainer vooral het gevolg van aanleg en inzet. De huidige en toekomstige prestatie van Bommel als trainer zijn daarom in de eerste plaats een gevolg van hem zelf.
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage