Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Als je 0-2 voorkomt, moet het klaar zijn'

20 januari 2019 16:36

Direct na de wedstrijd werd Luuk de Jong op Fox Sports gevraagd of hij een verklaring had waarom het bij PSV nog mis ging. "Je weet dat het enige dat zij doen is opportunisch spelen. De lange bal en hopen dat hij goed valt. Als je 0-2 voorkomt, moet het klaar zijn", aldus De Jong. "Dan scoren ze uit het niets, maken ze een goede goal. Dan weet je dat het nog een keer alles of niets gaat worden voor hun. Dat is wat ze de hele wedstrijd deden. Dan valt hij voor hun nog een keer goed."

De aanvoerder van PSV ging verder: "In de eerste helft ook. Dan ben je veel sterker en veel dominanter. Je krijgt een paar honderd procent kansen. Als je dan 0-2 of 0-3 maakt, is het klaar en dat hebben we nagelaten. Alsnog maak je in de tweede helft 0-2, maar als je het niet over de streep trekt, verdien je het ook niet om te winnen."

De Jong wilde de omstandigheden van het veld niet als excuus gebruiken. "Daar hebben zij ook last van. Dat mag niks betekenen. Je staat 0-2 voor. Dan is er niks aan de hand en moet je winnen, klaar. Nu moet je het jezelf heel erg aanrekenen", zo gaf hij aan. "Elk puntverlies is duur. Dat weten we. Nu zullen we er flink van balen en zullen we er over gaan praten. Dan moeten we weer door volgende week."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws