Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Ik heb een fantastisch half jaar achter de rug'

23 januari 2019 08:01 - Voetbal International

Voor Denzel Dumfries is het eerste half jaar bij PSV voorbij gevlogen. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "Maar soms, als ik even de rust neem om terug te kijken, dan geniet ik en ben ik trots op wat ik nu al heb neergezet", zo geeft hij aan. "Direct basis- speler, zoveel wedstrijden winnen, mijn debuut in de Champions League en ik ben international geworden. Ik heb een fantastisch half jaar achter de rug."

Vier jaar geleden speelde hij nog bij de amateurs van Barendrecht. "Ik moest leren omgaan met bepaalde zaken. Pas bij Sparta kwam ik voor het eerst in aanraking met betaald voetbal op een wat lager niveau. Voordat ik met Sparta kampioen werd in de Jupiler League, zat ik veertien wedstrijden op de bank. Niet spelen bij het eerste, dat moet je meemaken als jonge voetballer", zegt hij daarover. "In de Eredivisie speelde ik vervolgens met Sparta tegen degradatie. Dat moet je ook ervaren, het geeft namelijk weer een heel andere benadering van wedstrijden. Toen ik naar Heerenveen ging, ging ik voor het eerst uit huis. Ik leerde op eigen benen staan, dat is heel belangrijk. En vandaar ging ik naar PSV. Ik heb elke stap heel bewust beleefd en goed gevoeld wat ik ervan moest leren."

Dumfries heeft altijd vertrouwen gehad in zijn eigen kwaliteiten en wist zeker dat hij het ging redden. "Ik wist dat ik profvoetballer zou worden en ik heb het tegen iedereen gezegd: Ik weet het zeker, ik haal het Nederlands elftal. Dat wist ik", aldus Dumfries. "Ze dachten allemaal: Die spoort niet. Maar ik heb het steeds verkondigd. De mensen die het niet in mij hebben gezien, zijn beperkt geweest in hun visie."

De verdediger gaat verder: "Ze keken alleen naar mij op dat moment, maar ze hadden verder moeten kijken. Hoe kan hij zich ontwikkelen? Ik vind dat iedereen zo naar zichzelf moet kijken, jezelf niet beperken tot een klein iemand. Je moet omhoog kijken, niet naar beneden. Wat kan ik bereiken, wat is mijn potentie en hoe ga ik daar komen? Ik wist precies wat ik moest doen om bepaalde stappen te zetten."

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Hij kan zo motivational speaker worden als hij stopt met voetballen. Geweldig verhaal natuurlijk. Ik ben één van die mensen met een beperkte visie blijkbaar want ik had dit echt niet zien aankomen. Genieten!
8 maanden geleden
Geweldige drive en een beest in het veld. Moet wel 'rustiger' worden in bepaalde situaties maar met zijn instelling en drive kan hij nog best eens ver gaan komen.
8 maanden geleden
Algemeen bekend dat ik een keer tegen PSV gruwelijk baalde van zijn grote bek tegen een PSVer, maar oo wat geniet ik van zijn inzet bij ons nou ;-)
7 maanden geleden
Ik had niet verwacht dat hij het niveau van psv zou hebben, maar hij valt mij tot op heden niet tegen! Hij doet het goed!
7 maanden geleden
Voor ons was het ook een fantastisch jaar met Denzel, geweldige drive die speler. Absoulte meerwaarde!
7 maanden geleden
Uitstekende aankoop en een prima rechtsback met fysieke kracht en een goede arbeidsethos. Soms nog wat druistig, maar zonder meer een prima vervanger van onze Colombiaanse geweldenaar.

Laatste nieuws