Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong nog een doelpunt verwijderd van honderdste voor PSV

25 januari 2019 14:31

Luuk de Jong kan tegen FC Groningen zijn honderste doelpunt in het shirt van PSV gaan maken. Dat zocht Omroep Brabant uit. De aanvoerder scoorde tot nu toe 99 doelpunten in 188 officiële wedstrijden. In de Eredivisie scoorde hij 81 keer, 5 keer wist hij in de beker te scoren, 2 doelpunten werden gemaakt in de Johan Cruijff Schaal, terwijl De Jong ook 11 doelpunten wist te maken in Europees verband.

Op de all-time topscorerslijst van PSV staat De Jong op een 14e plaats. Met 394 doelpunten over alle competities is Willy van der Kuijlen uiteraard de topscorer aller tijden. Indien De Jong zijn doelpuntenmoyenne van de eerste seizoenshelft weet vast te houden, kan hij een plek in de top-10 veroveren. Momenteel staat Kees de Visser met 106 doelpunten op die plek. De Jong heeft komende maanden minstens 7 doelpunten nodig om dat aantal te evenaren of verbreken.

Voor De Jong is FC Groningen echter een van zijn minst favoriete tegenstanders. Tot nu toe wist hij in de competitie pas één doelpunt te maken tegen de Groningers, op 23 november 2014. Met elf treffers is PEC Zwolle zijn favoriete tegenstander.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws