Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Regels van de Keuken Kampioen Divisie zijn te ver doorgeschoten'

26 januari 2019 08:57 - Eindhovens Dagblad

In gesprek met het Eindhovens Dagblad hekelt Ernest Faber de huidige regelgeving in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds dit seizoen mogen spelers die in het weekend in de wedstrijdselectie van het eerste elftal zitten op maandagavond niet meer in actie komen voor de belofteteams. "Ten opzichte van vorig seizoen zijn de regels te ver doorgeschoten", aldus Faber. "Jonge talenten worden nu belemmerd in hun ontwikkeling en dat kan nooit de bedoeling zijn. Komend seizoen moet hier een oplossing voor komen en daar heb ik alle vertrouwen in."

De hoofd jeugdopleiding gaat verder: "Doorstroming is het belangrijkste doel bij de jeugdopleiding en het is prettig dat Mark van Bommel zelf eerst in onze omgeving heeft gewerkt. Hij heeft duidelijk oog voor de ontwikkeling van talenten, de levensader voor Nederlandse clubs. Financieel en sportief. In het buitenland weet men dat onze opleidingsmodellen nog altijd vooraanstaand zijn. We moeten onze talenten maximaal blijven faciliteren in hun ontwikkeling. Daar wordt echt iedereen beter van. Zie het als een kans in plaats van een bedreiging, zou je tegen andere clubs telkens weer willen zeggen."


Tags

faber doorgeschoten ernest talenten bedreiging belemmerd belofteteams bommel doorstroming faciliteren hekelt levensader opleidingsmodellen vooraanstaand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Helemaal mee eens!Geen talenten dan ook geen overnames meer door "buitenlandse voetballiefhebbers"
9 maanden geleden
Helemaal mee oneens.

De jong-teams verpesten de KK-divisie met hun speciale status. Ze kunnen geen kampioen worden en spelen iedere week met een ander team. Dat is valse concurrentie en daarmee wordt de KK-divisie een soort spek&bonen-league. Zonde.
 
9 maanden geleden
En waarom? Omdat ze elke wedstrijd met andere spelers spelen? Dat valt wel mee hoor. Gewoon leeftijdsgebonden en soms nog jonger dan gemiddelde club ivm interlands! Maar als.ik je goed begrijp vind je het wel prima dat clubs overgenomen worden en zodoende zich versterken ,dat is géén competitie vervalsing?
 
9 maanden geleden
Ik ben ook zeer blij met Jong-PSV. Ik snap best dat de andere teams er een tijd wat tegen hadden ivm de oudere spelers die ook mee konden doen, maar het is gewoon zeer goed voor het opleiden van spelers en daar moeten we het in NL van hebben. Als jong-PSV naar gras gaat, en de tribunes rond het veld klaar zijn, dan gaat het er een stuk beter uit zien. Zo kunnen we onze talenten een opleiding bieden en in NL houden.
9 maanden geleden
Waarom is er niet gereageerd toen de voorstellen tot verandering werden gedaan of toen de veranderingen werden doorgevoerd? PSV wordt er nu meer geconfronteerd vanwege de afgelasting van een wedstrijd van PSV2. Door nu pas te reageren geef je een verkeerd signaal af vind ik.

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt apollo babel bang beek bergwijn blind bounce castellano depay drongelen dumfries flitsphirips hype jong koeman lissabon malen nederland oranje paul pereiro real religie roon sir tinus veltman vhtlsaw willems