Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'In de tweede helft moet je blij zijn dat je die wedstrijd wint'

26 januari 2019 23:05

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het spel van zijn ploeg in de tweede helft hard achteruit ging. "Zeker tot aan de goals speelden we fantastisch. Maar ik probeer dat al vaker uit te leggen en dat is eigenlijk niet uit leggen, op een keer is er een moment en ben je het kwijt. Dat zijn van die details en dat was de tegengoal", aldus Van Bommel. "Dan raak je uit je ritme en omdat je maar één goal voor staat, blijft het moeilijk. In de tweede helft moet je blij zijn dat je die wedstrijd wint."

Gevraagd werd aan de trainer van PSV hoe je weer terug in het ritme kan komen. "Soms is het een speler die een overtreding maakt op het juiste moment waarbij je de bal speelt en je de speler meeneemt. Dat zijn van die klutsmomenten. Of een goede aanval, een goal of een counter. Een ingooi van de tegenstander die ze knullig verspelen", zo gaf hij aan. "Het is vaak niet uit te leggen, maar dat zijn van die momenten dat je terug kan komen in de wedstrijd. Net zoals dat je de wedstrijd zo kan weggeven."

Volgens Van Bommel lukt het niet altijd om weer in dat ritme te komen. "Ik heb zelf ook die wedstrijden gespeeld en dan denk je ook 'hoe kan dat?'. Dat zijn vaak van die momenten. Je moet er alles aan doen om te zorgen dat je geen tegengoal niet tegen krijgt", zei hij daarover. "Het klinkt heel gek, maar soms moet je die 2-1 dan gaan verdedigen. Je moet niet voor je eigen goal gaan hangen, maar de wedstrijd wel over de streep trekken. En dan heb je geluk dat die bal op de lat valt."

In de laatste minuut haalde Van Bommel Donyell Malen van het veld, die in de slotfase van de eerste helft juist was ingevallen. "Het is rot voor Donyell, maar ik wilde daar een speler hebben die vlak ging spelen, waardoor je meer grip op de wedstrijd kreeg", aldus Van Bommel. "Donyell is wat aanvallender, maar elke keer viel de bal verkeerd en in dat gat wilde ik Sadílek zetten."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws