Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Maxi zal volgende maand dichter bij het gewenste niveau zitten'

30 januari 2019 06:58 - De Telegraaf

PSV moet het al enkele weken doen zonder Maximiliano Romero. De spits speelt met Argentinië onder 20 om het Zuid-Amerikaans kampioenschap en zal om die reden ook zeker nog de competitiewedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Utrecht moeten missen. In gesprek met De Telegraaf geeft Mark van Bommel echter aan dat hij blij is dat Romero nu met Argentinië speelt. "Het is goed dat hij daar speelt, want dan kan hij ritme opdoen", aldus Van Bommel. "Het gaat goed met hem. Het is daar bloed- en bloedheet. Ze spelen om de twee dagen een wedstrijd. Vandaar dat hij, net als veel van zijn ploeggenoten, niet alles heeft gespeeld."

Vanwege blessureleed kent Romero een zeer ongelukkig eerste jaar bij PSV. Vooralsnog kwam hij niet verder dan een invalbeurt in de Eredivisie en in de Champions League. Daarnaast speelde hij acht keer met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. "Maxi moet eerst honderd procent fit worden. Dat is hij nog niet, maar door al die wedstrijden die hij nu speelt nadert hij dat niveau", zo geeft Van Bommel aan. "We hebben hem er een paar maanden geleden niet voor niets uitgehaald. Hij was een paar keer geblesseerd geraakt, dan weer fit en dan weer geblesseerd. Het ging op en neer. Maxi is een vrolijke jongen, maar natuurlijk was hij geïrriteerd en gefrustreerd als hij niet speelde of toen hij een paar keer niet inviel. Dat snap ik heel goed."

Argentinië onder 20 heeft in Zuid-Amerika de finalegroep weten te bereiken. Indien het bij de beste vier van de zes landen weet te eindigen, kwalificeert het zich voor het WK onder 20 dat in mei en juni in Polen wordt gehouden. "Ik geloof dat we hem dan verplicht moeten afstaan. Dat was nu niet zo, maar we hebben hem wel vrijgesteld. Zoals we dat ook met Mauro Junior wilden doen, maar die viel af voor de definitieve selectie van Brazilië", zegt Van Bommel daarover. "Voor Maxi is het nu goed dat hij minuten maakt. Als hij volgende maand terugkomt bij ons zal hij dichter bij het gewenste niveau zitten dan voorheen."

De eerste wedstrijd in de finalegroep ging vannacht met 2-1 verloren tegen Ecuador. Romero stond in de basis en werd na 65 minuten spelen gewisseld.




Tags

bommel maxi romero argentinie finalegroep amerika blessureleed bloed bloedheet ecuador eredivisie fortuna inviel jong kwalificeert mauro maximiliano polen telegraaf terugkomt utrecht vrijgesteld vrolijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Goed nieuws al blijft het natuurlijk wel afwachten. Waarom zou Maxi niet een bepalende rol in de kampioensrace kunnen gaan spelen. Ik zie als target-man nog wel een belangrijke rol voor hem weggelegd. Come on Maxi, laat het maar zien !!!
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dat weet ik wel zeker. Maxi is in de voorgaande wedstrijden al doorslaggevend geweest met doelpunten (waar tot mijn verbazing ook in dit artikel niks over wordt gezegd).
+1/-0

 
5 jaar geleden
Is de intensiteit daar niet heel anders dan bij PSV?
+1/-0

5 jaar geleden
Heel goed dat Maxi veel aan het spelen toe komt op een hoog niveau. Ik vind het jammer dat ik in de NL-voetbal-pers bijna niks lees over hoe Maxi het daar doet. PSV-Netwerk kunnen we daardoor geen verwijt maken, over dat we zo weinig over Maxi te weten komen. Als hij zeer goed in vrom komt zou je nog kunnen overwegen om De Jong op 10 te zetten, en Maxi in de spits.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@WouterErik : me dunkt dat PSV Netwerk haar eigen spelers zou moeten volgen. Volgens mij spelen ze morgen tegen Columbia. Weet iemand of dergelijke wedstrijden live of via stream te volgen zijn?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik weet niet goed waar deze wedstrijden per live-stream te volgen zijn. Ik ben wel zeer benieuwd hoe hij gaat spelen, als hij echt fit is. Als je als speler ongeveer een jaar niet speelt dan lijkt me een opstarttijd wel logisch. PSV heeft een groot bedrag voor hem betaald, en hij stond als groot talent bekend in argentinië, dus hij moet kwalileit hebben.
+1/-0

5 jaar geleden
Laten we nou ook weer niet te hard van stapel lopen, het niveau van PSV is echt nog wel een stuk hoger dan het niveau van de onder 20 van Argentinie. Begrijp me goed, ik vindt het super dat hij nu daar ritme aan opdoet, dat is in ieder geval nooit nadelig. Maar ik zie 'm echt niet nu terugkomen en een week later Luuk uit de spits spelen.
+1/-1

 
Nou zeg, daar lees ik ook nergens over, Maar hij is wel gehaald als toekomstige spits, dus mogen we best positief en enthousiast zijn?
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
De vreselijke luxe van te veel keuzes.
+1/-0

5 jaar geleden
Tja en dan hebben we ook nog de supersympathieke volledig tweebenige Sam Lammers nog die op zijn eentje onze supervijand Ajax ten val gebracht met twee goals bij sc Heerenveen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage