Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: "PSV wil een club zijn van hard met een 'd' en hart met een 't'"

6 februari 2019 08:14 - Algemeen Dagblad

Binnen PSV hebben momenteel negentien oud-spelers een functie binnen de club. Vooral in de jeugdopleiding zijn veel voormalig voetballers actief, maar ook in het eerste elftal, de scouting, de commercie en in het management zijn oud-PSV'ers te vinden. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands is dat een bewuste keuze. "Kijk je wereldwijd, dan hebben succesvolle bedrijven de factor cultuur op één staan in hun personeelsbeleid", aldus Gerbrands in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Gerbrands gaat verder: "PSV wil een club zijn van hard met een 'd' en hart met een 't'. Wie hier zelf heeft gevoetbald, snapt precies die cultuur en het gedrag dat erbij hoort. Mark van Bommel of nu Ruud van Nistelrooy die eigen ervaring met topvoetbal doorgeven aan talenten die ze trainen bij de A1, dat is ideaal, denken wij. Waarbij uiteraard geldt: je moet ook kwaliteit hebben, iets kunnen. Anders nemen we iemand van buiten PSV."

Die omslag van veel oud PSV'ers in een functie binnen de club begon in 2013. "Alle oud-spelers van PSV stuurden we een e-mail. De strekking: als je iets wilt doen binnen PSV, kunnen wij helpen. Onder anderen Van Bommel,Van Nistelrooy, Theo Lucius en Patrick Paauwe sloegen daar op aan", zo weet voormalig hoofd jeugdopleiding Art Langeler. "Er zat van PSV-kant geen druk op. We verlangden niet dat ze meteen fulltime kwamen helpen. Nee, ze konden gerust volledig in de luwte beginnen, ontdekken of het iets voor ze kon zijn. Van Bommel heeft eerst twee jaar alleen meegekeken voor hij besloot vol voor een trainerscarrière te gaan. André Ooijer combineert trainen met commercie en Paauwe bijvoorbeeld zei na een paar jaar: 'Ik krijg er geen energie van.' Die is gestopt."

Meer op Algemeen Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ligt het aan mij of wist niemand hier dat Paauwe zijn eerste twee seizoenen bij PSV speelde? Ik moest het in ieder geval opzoeken.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zat bij hem in de klas, dus ik wist het ;-) (overigens wist ik niet hoe lang hij er heeft gespeeld)
 
7 maanden geleden
Als ik het me goed herinnert nog vrij verdienstelijk ook.
 
7 maanden geleden
Jazeker! Hij is van de generatie Fuchs, Dirkx, Van der Doelen en Van der Leegte. Aardige lichting was dat.
7 maanden geleden
Kep een harde L, maar ook een zachte G :)

Laatste nieuws