Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV presteert de laatste jaren uitstekend in Utrecht

7 februari 2019 15:44

Zondag wacht voor PSV een uitwedstrijd in Utrecht als de plaatselijke FC de tegenstander is. FC Utrecht is niet goed uit de winterstop gekomen, omdat alle drie de wedstrijd verloren gingen. De ploeg van trainer Dick Advocaat is daarom afgezakt naar de zesde plek in de competitie. Vorige week ging het in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 onderuit tegen PEC Zwolle.

PSV presteert de laatste jaren goed in de Galgenwaard. De laatste vijf uitwedstrijden tegen FC Utrecht werden namelijk allemaal gewonnen. De Eindhovenaren presteren over het algemeen uitstekend in Utrecht, omdat van de 48 eerder gespeelde competitiewedstrijden er maar 9 verloren gingen. 24 keer ging PSV als winnaar terug naar Eindhoven, terwijl het duel 15 keer gelijk eindigde.

De grootste zege in Utrecht werd vorig seizoen behaald. Mede dankzij vier treffers van Jürgen Locadia werd met liefst 1-7 gewonnen. Hirving Lozano, Marco van Ginkel en Steven Bergwijn maakten de andere doelpunten, waarbij de treffer van Bergwijn van grote schoonheid was. Ook in het seizoen 1989/1990 werd met dezelfde cijfers gewonnen. Toen was het Romário die vier doelpunten wist te maken.

Bij FC Utrecht spelen twee spelers met een verleden bij PSV, maar beide spelers zullen zondag niet in actie komen. Riechedly Bazoer speelde jarenlang in de jeugdopleiding van PSV tot hij besloot om naar Ajax te vertrekken. Hij speelt nu op huurbasis in Utrecht, maar hij is geschorst vanwege een rode kaart. Ook Oussama Tannane speelde in de jeugdopleiding van PSV. Hij is uit de selectie gezet van FC Utrecht vanwege meerdere incidenten op de training en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Op de bank van FC Utrecht zitten ook twee bekenden voor PSV. Hoofdtrainer Dick Advocaat was twee periodes de hoofdtrainer van PSV en wist daarin eenmaal de landstitel en de Amstel Cup te veroveren. Onder zijn leiding wist PSV drie keer de Johan Cruijff Schaal te winnen. Assistent van Advocaat is Željko Petrović. Hij speelde in de eerste periode dat Advocaat trainer was bij PSV twee seizoenen in Eindhoven.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws