Transparent
Inloggen
Sluiten

Pablo Rosario: 'Dit seizoen valt alles op zijn plek'

9 februari 2019 07:40 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Pablo Rosario aan dat hij het vorig seizoen heel moeilijk had bij PSV. Ook mentaal. "Ik vond dat ik er klaar voor was en dan is het jammer dat je minder kansen krijgt dan nu", aldus Rosario. "Maar ik zal nooit naar iemand wijzen. Het moet uit mezelf komen. Ik ben op niemand kwaad. Eerder op mezelf, want ik heb mijn plekje in het eerste toen niet af kunnen dwingen."

Vorig seizoen speelde hij regelmatig met Jong PSV. Iets wat voor de middenvelder niet altijd makkelijk was. "„Natuurlijk niet, maar ik bleef van mezelf houden", zo geeft hij aan. "Ik ben een binnenvetter. Maar als ik iets kwijt wil, dan heb ik goede mensen om mij heen. Tegen mijn familie en twee goede vrienden kan ik alles zeggen."

Rosario heeft er wel veel geleerd. "In de Eerste Divisie heb ik geleerd wat mannenvoetbal is. Dan is er geen tijd meer voor tierelantijntjes", zegt hij daarover. "Vorig jaar is het niet gelukt om mijn doel te behalen. Ik ging toen bij mezelf te rade om het dit seizoen wél te redden. Dan is het mooi dat ik dankzij de staf en mijn teamgenoten wordt beloond voor mijn harde werk. Dit seizoen valt alles op zijn plek. Dat geeft voldoening."

Meer op De Telegraaf


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Totaal niet aan zien komen dat hij een vaste kracht op het middenveld zou worden dit seizoen. Maar de basisplek is meer dan verdiend, want hij speelt echt heel erg goed. Al vond ik hem eerder in het seizoen sterker spelen, maar dat komt misschien omdat de verwachting toen lager was.
Speelt ontzettend sterk op het middenveld met zelden balverlies. Probeert altijd vooruit te voetballen. Belangrijke kracht op het middenveld naast Hendrix.
 
7 maanden geleden
Dat vind ik inderdaad ook zijn belangrijkste kracht. Hij probeert echt élke bal vooruit te spelen.
7 maanden geleden
Voor wie de documentaire nog niet kent. Via internet is bij NPO/VPRO een documentaire te zien over de dertienjarige amateurspeler Rosario voor hij bij Ajax in de jeugdopleiding terecht kwam. Daar kan je zien wat al aanwezig is aan talent.

https://www.2doc.nl/documentaires/series/hollanddoc/2012/prijs-van-de-hemel.html
7 maanden geleden
Liet vorig jaar ook helemaal niet zien klaar te zijn voor een basisplaats. Dus dan kun je wel gaan huilen, maar je moet gewoon beter worden. Zoals hij nu dus laat zien.

Laatste nieuws