PSV gelijk in Utrecht na belabberde eerste helft

10 februari 2019 18:42

PSV heeft niet optimaal weten te profiteren van de misser van Ajax zaterdagavond. Op bezoek bij FC Utrecht werd met 2-2 gelijk gespeeld. Na een barslechte eerste helft stond de thuisploeg met 2-0 voor. Na rust kwam PSV gelijk dankzij twee treffers van Luuk de Jong.

Met de wetenschap dat het concurrent Ajax op acht punten achterstand kon zetten, begon PSV zeer zwak aan de wedstrijd. Na een paar minuten was het bij de eerste kans voor FC Utrecht direct raak toen vanuit een corner de 1-0 werd binnen gekopt.

PSV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks tot kansen te komen. Het veldspel van de ploeg van Mark van Bommel was daarvoor veel te zwak. De enige grote kans die PSV voor rust kreeg was voor Gastón Pereiro, maar zijn kopbal kon over het doel worden getikt. PSV claimde bovendien tevergeefs voor een strafschop nadat Luuk de Jong lange tijd werd vast gehouden, maar tot ieders verbazing vond scheidsrechter Pol van Boekel dat geoorloofd.

Waar PSV het niet lukte om tot kansen te komen, lukte dat bij FC Utrecht voor rust nog wel een keer. Hirving Lozano verloor in een duel de bal, waarna FC Utrecht er snel uit kwam via een counter. Kerk kon alleen op Zoet af en wist op die manier voor de 2-0 ruststand te zorgen.

Na rust kwam PSV iets beter voor de dag en het ging het vol op jacht naar doelpunten. Het duurde even voordat het eenmaal raak was, omdat FC Utrecht met veel man achter de bal bleef staan. Maar toen Steven Bergwijn met een steekbal Luuk de Jong alleen voor de keeper zette, lag de bal in het doel.

PSV voerde daarna de druk veel verder op en FC Utrecht leek steeds meer moeite te hebben om het te kunnen belopen. Het leek wachten op de volkomen terechte gelijkmaker en die viel uiteindelijk vlak voor tijd. Opnieuw was het De Jong die voor het doelpunt zorgde.

De ploeg leek te hopen dat er nog een overwinning mogelijk was, maar de grootste kans zou voor FC Utrecht zijn, maar Jeroen Zoet wist de inzet van Kerk nu wel te keren.

De thuisploeg leek bovendien in de laatste minuut recht te hebben op een strafschop toen Denzel Dumfries onderuit gleed en daarmee Gustafson onderuit haalde. Op advies van de VAR ging scheidsrechter Van Boekel kijken naar de beelden, maar hij bleef bij zijn beslissing om ook hier geen penalty te geven. Het duel eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel.