Transparent
Inloggen
Sluiten

Pol van Boekel: 'Ik sta nog steeds achter mijn beslissingen'

10 februari 2019 21:54

Scheidsrechter Pol van Boekel werd op Fox Sports gevraagd naar enkele momenten tijdens de wedstrijd. Van Boekel bleef na het zien van de beelden van mening dat hij het steeds bij het rechte eind had. "Ik zag dat Letschert Luuk de Jong vasthoudt. Ik heb gecommuniceerd naar de VAR dat ik zie dat er vast gehouden wordt, maar dat ik het te weinig vond voor een strafschop. Op dat moment gaat de VAR zijn werk doen en hij heeft aan mij bevestigd dat wat ik gezien heb klopt", aldus Van Boekel. "In de slowmotion lijkt het erger dan het is. Als je het op normale snelheid kijkt is het stukken minder. Je kan hem geven, maar je hoeft hem niet te geven."

Van Boekel werd ook gevraagd naar een moment vlak voor de 2-0 bij een tackle op Hirving Lozano. "Voor mij is dit honderd procent spelen van de bal", zo gaf hij aan. "Je ziet dat Van Overeem de bal speelt en vervolgens gaat Utrecht in de counter en maakt 2-0. Ik snap de discussie nu ook niet op dit moment."

Ook het moment in de laatste minuut vond de scheidsrechter geen strafschop. "Ik zie dat Dumfries wegglijdt en vervolgens komt er contact met Gustafsson. Dat is precies zoals ik het communiceer met de VAR. Ik hoor in mijn oortje dat het beter was om zelf te kijken om te beoordelen of het precies zo gaat zoals ik het beleefd heb. Ik zie dat het precies hetzelfde is", zei hij daarover. "Ik zie dat Dumfries wegglijdt en vervolgens is er contact. Maar als je wegglijdt is heel ongelukkig. Ik blijf erbij dat het hetzelfde is als met Luuk de Jong. Je kan hem geven."




Discussieer mee op de forums


Tags

boekel pol var wegglijdt dumfries jong communiceer counter fox gecommuniceerd gustafsson letschert lozano oortje overeem rechte slowmotion utrecht vasthoudt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje