Transparent
Inloggen
Sluiten

Reinold Wiedemeijer: 'Dit waren twee fouten van Pol van Boekel'

10 februari 2019 22:03

Iedere week wordt in Dit Was Het Weekend op Fox Sports teruggeblikt op beslissingen van de arbitrage in de afgelopen speelronde. Er werd vooral veel gesproken over de twee penalty momenten tijdens FC Utrecht - PSV. Volgens Reinold Wiedemeijer had FC Utrecht een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Denzel Dumfries. "Op moment als hij uitglijdt, zie je dat hij een speler ten val brengt. De VAR zegt dat ook en zegt tegen Van Boekel dat hij het een strafschop vindt", aldus Van Boekel. "De scheidsrechter blijft altijd eindverantwoordelijk en Van Boekel vindt het geen strafschop. Maar wij vinden dit een strafschop."

Ook Luuk de Jong had volgens Wiedemeijer een strafschop moeten krijgen. "Hij houdt hem ontzettend lang vast. Dat was vorige week ook bij Vitesse - Heerenveen. Onze uitleg was toen duidelijk. Als je zo overduidelijk vasthoudt, solliciteer je overduidelijk naar een strafschop", zo gaf hij aan. "Wij vinden dit een strafschop. De VAR heeft dit ook gezegd, maar de scheidsrechter heeft direct gezegd dat hij het ook gezien heeft en het te weinig vindt voor een strafschop."

Danny Makkelie werd als VAR nu overruled door de scheidsrechter. "Als VAR ga je niet dwingend optreden. Deze week zitten we bij elkaar en zal hier over gesproken worden. Maar de scheidsrechter blijft eindverantwoordelijk en zo staat het ook in het protocol. De scheidsrechter had twee keer een strafschop kunnen geven en dat heeft hij niet gedaan. In onze ogen lijkt het erop dat hij fout zit."




Discussieer mee op de forums


Tags

boekel var wiedemeijer reinold pol utrecht arbitrage danny dumfries fox heerenveen jong makkelie overruled protocol solliciteer uitglijdt val vasthoudt vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje