Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Ik denk dat we een mooie cultuur hebben opgebouwd als opleidingsclub'

15 februari 2019 07:25

Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat de ambitie van PSV om in 2020 vijftig procent van de A-selectie uit eigen jeugd te laten bestaan nog altijd staat. "Ik vind ook dat we ambitieus moeten zijn. Topsport is grenzen verleggen. Vijftig procent is een hoog percentage, maar daar moeten we vol voor gaan", aldus Faber.

PSV heeft de afgelopen jaren een flinke omslag gemaakt op het gebied van de jeugdopleiding. "De club heeft inderdaad lang het imago van koopclub gehad. Natuurlijk zijn er soms gerichte aankopen nodig om de selectie te versterken, maar er wordt ook flink geïnvesteerd in de jeugd. Met resultaat. Er is altijd al aandacht geweest voor de jeugd en door Marcel Brands is dat nog meer uitgesproken", zo geeft Faber aan. "Ik denk dat we een mooie cultuur hebben opgebouwd als opleidingsclub. We leiden onze eigen spelers op die ook daadwerkelijk basisspeler worden en uiteindelijk kampioenschappen winnen. Want daar gaat het om in de topsport."

Faber heeft genoten van de optreden van Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo in het eerste elftal. "Frisse, vaardige spelers die de bal graag willen hebben. Brabantse gemoedelijkheid is ook Brabantse brutaliteit geworden. We willen het juiste gedrag zien van jongens, het PSV-dna. Een absolute winnaar zijn en bereidheid tonen. Dát is waar PSV voor staat", zegt hij daarover. "De nadruk ligt natuurlijk op de ontwikkeling op het veld, want daar moet het uiteindelijk gebeuren. Die jongens hebben zo veel passie voor het voetbal en talent. Dan is er hier ongelooflijk veel ruimte om jezelf te ontwikkelen."

In de jaren '80 maakte Faber zelf deel uit van de jeugdopleiding van PSV. "We werden elk jaar kampioen, maar bij andere clubs braken er toch meer spelers door. Het is geweldig om nu het project dat een paar jaar geleden is opgestart te versnellen. Om spelers hoop te geven dat ze het eerste kunnen halen", aldus Faber. "Dat is het mooiste dat er is. En zeker als ze dan uiteindelijk debuteren. Dat geeft een enorme boost aan mijzelf, maar ook aan de rest van de club."




Tags

faber bereidheid braken brands brutaliteit cody dna gakpo gemoedelijkheid ihattaren imago kampioenschappen koopclub opgestart passie project telegraaf vaardige verleggen versnellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
50% eigen jeugd gaan we niet redden vrees ik maar buiten het feit dat bij eigen jeugd betere binding met de club en supporters is zijn het ook gewoon harde knaken die je omzet als je eigen jeugd goed kan verkopen, gevallen zoals Maher en Ramselaar zijn gewoon forse tegenvallers op de transfer begroting.....
+2/-0

 
50% kan zelfs niet, dat betekend 5 1/2. Ik zou niet weten hoe ze dat willen doen. Met de ajax maatstaven, zitten we er veel eerder aan.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Jawel 50% van de selectie he..;).. als het een even getal is zou het dus kunnen.
+1/-0

5 jaar geleden
Wij zijn niet bang want Faber is er weer bij.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje