Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem Vissers: 'Zichtbaar is de invloed van Mark van Bommel op PSV'

18 februari 2019 09:09 - Volkskrant

In zijn wekelijkse column in de Volkskrant is Willem Vissers lovend over Mark van Bommel. In september gaf hij al aan dat hij verwacht dat Van Bommel de beste Nederlandse trainer wordt sinds Louis van Gaal en Vissers staat nog steeds achter die woorden, al was hij Ronald Koeman iets te makkelijk vergeten. "Hij oogt als een echte trainer, een strijder, een voetballer eigenlijk nog, wiens transformatie tot trainer bijna is voltooid. Zichtbaar is zijn invloed op PSV, door de strijd vooral: bij 3-0 jagen op 4-0, bij een achterstand jagen op de gelijkmaker. Nooit opgeven, hoe matig het spel ook is, hoe simpel de tegendoelpunten ook vallen. Gedurfd wisselen", aldus Vissers. "Al die late doelpunten van PSV zijn geen toeval. Ze zijn opdracht, ze zijn passievruchten. Ze zijn gevolg van de aanwezigheid van Luuk de Jong, de man die in zijn eentje een aanval kan bemannen."

Vissers heeft echter ook kritiek op Van Bommel, die hij omschrijft als de Simeone van Maasbracht. "Hij heeft van het eens zo vriendelijke, open trainingscomplex de Herdgang een dichtgetimmerd bastion gemaakt, met talloze trainingen achter gesloten deuren. Wie in het buitenland werkte als voetballer, zoals hij, is besmet geraakt met het virus van beslotenheid, vloekend met de open voetbalcultuur in Nederland. PSV neemt op die manier iets van zijn grimmigheid over", zo geeft hij aan.

De chef-sport van de Volkskrant gaat verder: "Van Bommel gaat ook nog een keer een arbitrale douw krijgen. Zaterdag was daar alvast een gele kaart voor opmerkingen. Het heeft hem ook nog weinig tegengezeten. Hij moet nu de strijd aan met vedette Hirving Lozano, gewisseld tijdens de rust in Friesland. Van Bommel zegt dat PSV beter speelt dan voor de winterstop. Dat is onzin. Dat zegt hij ook om zijn elftal vertrouwen te geven, nu het moeilijkste deel van het seizoen is aangebroken."

Meer op Volkskrant




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel vissers jagen volkskrant aanwezigheid arbitrale bastion bemannen beslotenheid besmet chef column dichtgetimmerd douw friesland gaal gedurfd grimmigheid herdgang jong koeman lozano maasbracht nederland omschrijft onzin oogt opgeven passievruchten simeone strijder talloze transformatie vedette vloekend voetbalcultuur voltooid vriendelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Beetje overreacted benadering , kom nou, om later te kunnen zeggen dat je gelijk had?
+2/-1

 
5 jaar geleden
Zolang de schaal naar Eindhoven gaat heeft iedereen gelijk! Maar voordat zover is moet er nog héél veel gebeuren.
+2/-0

5 jaar geleden
Met uitzondering van de journalistieke PSV-volgers en de enkele dagelijkse fans zal niemand zich storen aan een hele week besloten trainingen.

Volgende week gaan de hekken weer open.
+3/-0

5 jaar geleden
Als het kampioenschap je top prioriteit is, dan ga je niet met Gapko, Malen en Ihattaren proberen om een 2-0 achterstand te repareren. Van Bommel zijn prioriteit is om deze jongens onder moeilijke omstandigheden ervaring te laten opdoen, want er zal na dit seizoen een leegloop plaats vinden. De eerste prijs is binnen PSV speelt volgend voorronde Champions League en ik ben bang dat dit de enige prijs is, maar wel een heel belangrijke.
+2/-3

 
5 jaar geleden
Ik heb ook meer en meer het idee dat van Bommel de lange termijn belangrijker vindt dan wat dan ook. Benieuwd hoe lang de perceptie rondom hem zo positief blijft maar vooral ook wat er met de transferbalans van PSV gaat gebeuren. Er lijken een paar flinke ketsers aan te komen. Als je ziet hoe de pikorde per minuut lijkt te wisselen. Is Guti gekomen voor de gezelligheid of moet hij straks Schwaab als bbq koning van het team opvolgen?
+3/-3

 
5 jaar geleden
@klok.
Ik vond het een geweldige actie afgelopen zaterdag.
De eerste helft was bagger/schandelijk slecht.
Waar de meeste lagen te zeuren over Cocu dat hij "de jeugd minder kans gaf" doet van Bommel dit nu wel.
Respect voor deze actie
+6/-0

 
5 jaar geleden
De wissels waren hetzelfde als tegen FCU. Toen ook 2-0 achter. Met oa Ihattaran en Gakpo van 2-0 naar 2-2
Tegen SCH weer. Dus vBommel zal erbij blijven dat hij gelijk had met de wissels....
+1/-0

5 jaar geleden
Gewoon een opinie die hout snijdt. Niks mis mee.
+2/-0

5 jaar geleden
Vissers is niet bepaald favoriet van mij, maar hier valt geen speld tussen te krijgen.

Het is heel simpel: PSV moet kampioen worden. Anders kan, wat mij betreft, MvB niet gauw genoeg opdonderen.
+2/-7

 
5 jaar geleden
Nou nou nou. Heel Nederland is het erover eens dat ze in Amsterdam een (veel) sterkere selectie hebben dan wij. Het zou dan ook geen schande zijn om geen kampioen te worden. Daarnaast moet je een beginnende trainer wat tijd gunnen. Cocu was in zijn eerste jaar ook ruk, maar daarna kwamen de prijzen.
+5/-1

5 jaar geleden
Heerlijk, de Simeone van Maasbracht.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Het valt zwaar tegen na de winterstop. Buitenspelers totaal uit vorm , middenveld wat niet scoort en verdedigers die niet kunnen verdedigen. Man man wat laat die Angelino zich keer op keer aftroeven. Nu ook weer bij de 1-0 van Heerenveen . De 2-2 van Emmen was ook zijn schuld. Het is nog 4 punten maar na komend weekend is de voorsprong nog 2 punten. Kan die v Bommel wel zeggen dat het beter is maar hij weet zelf wel beter.
+3/-1

 
5 jaar geleden
Knap hoor, jouw vooruitziende blik.....
+1/-0

5 jaar geleden
Van Bommel zijn wissels zijn elke keer logisch en meteen ook raak. Dat is geen toeval. Hij geeft de jeugd niet alleen een kans maar die pakken deze ook. Knap hoor, dat hij Lozano terecht durfde te wisselen. had Cocu inderdaad nooit of te nimmer gedaan. Jeroen Zoet houdt de laatste tijd erg weinig tegen. Daar is iets mee aan de hand denk ik. Ik hoop dat tegen Feijenoord het lek boven komt drijven. PSV heeft erg veel pech met de VAR en elke keer afgekeurde goals waar 020 zoals gewoonlijk aan alle kanten in Nederland wordt bevoordeeld. Maar goed dat was altijd al.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Nou... Pereiro eruit halen ten faveure van Ihattaran was wel een flinke misser wat mij betreft. Rosario en Hendrix op het middenveld werkt gewoon niet als je een achterstand moet goed maken.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Het lijkt inderdaad wel of Rosario en Hendrix van buiten categorie zijn. Ik vind Hendrix erg beperkte speler. Pereiro veeeeeeel beter.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Dat blok van vier Hendrix-Rosario-Schwaab-Viergever voor de keeper dient ook niet om doelpunten te maken maar om doelpunten te voorkomen. Dat is heel wat anders. Van Bommel gelooft daarin net als van Marwijk Daar stapt hij nooit van af. Een middenvelder die zowel in dat blok zijn rol trouw speelt als echt goed kan voetballen, ja die kan PSV nooit lang houden. Ik dacht Guti zo iemand was maar van Bommel ziet dat blijkbaar niet zitten. Ik blijf het prachtig vinden, Schwaab wisselen tegen een aanvaller Malen. Lozano. van Bommel is juist het levende bewijs dat een trainer wel degelijk wat uitmaakt. Hij doet het echt geweldig goed vind ik. En het zal best een paar keer verkeerd uit gaan pakken.
+1/-0

 
5 jaar geleden
@vlijmen: de partner van Zoet is zwanger. Zou dat een reden kunnen zijn? Ik heb anders geen flauw idee.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dat zou best eens kunnen. Interessant. Wist ik niet. Hij is niet helemaal wakker tijdens de wedstrijden. Jeroen Zoet is geen buitencategorie maar voor PSV begrippen toch een behoorlijke keeper en zit nu wel vaak mis.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Het vrouwtje van Hendrix ook..... je kunt wel zien waar ze druk mee zijn ????????????????????
+2/-0

5 jaar geleden
Hoe serieus moet je het voetbal-journaille in NL nog nemen? Tijd zal leren hoe goed van Bommel als trainer is/wordt. Ik heb daar wel hoop op voor wat het waard is.
+2/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje