Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Verplaatsing van Ajax - PEC is tegen alle gemaakte afspraken'

20 februari 2019 22:49 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Verplaatsing van Ajax - PEC is tegen alle gemaakte afspraken"; image source: Pro Shots

Toon Gerbrands is woedend op de beslissing van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verzetten naar 13 maart. Dat laat hij weten tegenover het Eindhovens Dagblad. "Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en Fox Sports gesproken", aldus Gerbrands.

De algemeen directeur van PSV gaat verder: "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed."

PSV is ook niet te spreken over de communicatie en motivatie van de KNVB. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen", geeft Gerbrands aan. "Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd."

Ook bij PEC Zwolle is woedend gereageerd. De Zwollenaren overwegen een arbitragezaak aan te spannen. PSV kijkt nog of het stappen gaat ondernemen. "Zowel voor de ploegen aan de onderkant van de competitie als aan de bovenkant is dit een kwalijke zaak", zegt de algemeen directeur daarover. "We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, Fox Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk."

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

gerbrands knvb pec gemaakte fox arbitragezaak beinvloed bluyssen bovenkant feyenoord geplukt hangende houtje kinderen kwalijke motivatie onderkant ondernemen opheldering spannen spelregels verschoven voorbereiden vroegen zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Alle afspraken gelden voor 17 clubs exclusief Ajax!
+3/-1

5 jaar geleden
Competitie vervalsing. Ongelooflijk. Wij mochten wel na Barcelona drie dagen later naar Rotterdam voor Feyenoord uit.. wat een jankers dar bij 020. Wederom bewijst KNVB haar partijdigheid.
+6/-1

5 jaar geleden
Atletico werd ook niks mee gedaan, en nu kan het ineens wel.
+4/-0

5 jaar geleden
De KNVB draait dit wss niet meer terug, ik zal jullie vertellen dat ze dik verliezen tegen Real én tegen Pec en feyenoord, dan trekken wij ff een lange neus....
+2/-0

5 jaar geleden
"Dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven" dat is elkaar helpen, en daar is iedereen in NL voor. Voor PSV is het ook gunstig als Ajax en Feyenoord in europees verband wedstrijden winnen en punten pakken. Zo kan de kapioen hopelijk straks weer direct de CL in. Maar nu wordt er aan de NL-competitie gerommeld en dat is echt helemaal fout. Ik denk dat de reactie van PSV ook met het spel van de laatste weken te maken heeft, en dat PSV uit vorm is. Als ze tegen Emmen en Heerenveen hadden gewonnen, en 8 punten voor hadden gestaan, en PSV heel goed draaide dan had PSV zich hier mogelijk wat minder druk om gemaakt.
+2/-0

 
Toch niks mis met een beetje eigenbelang dan he? ;-)
+1/-0

5 jaar geleden
De advocaat van Feyenoord deze zaak laten doen. Die wint altijd.
+5/-0

5 jaar geleden
Weet je toch met de KNVB,maar ik denk dat ze nu een fout maken er na is toch AZ uit voor de neusjes.Hopelijk breek ze dit dan wel op....En waarom heeft de rest van Nederland zo hekel aan 020 .....
+0/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Knvb heeft niet gekekeken dat ze een paar dagen later naar AZ moeten. Ach wat maakt het uit , eerste worden ze toch niet en in Madrid hebben ze geen aap kans. Wel raar dat er een paar jaar terug niks met Atletico uit gedaan werd toen PSV het vroeg.
+1/-0

5 jaar geleden
Wat we er ook van vinden, misschien moeten de mannen van van Bommel eens een potje of 5 achter elkaar winnen. Dan lult verder niemand meer over en zal Ajax wel weer van slag raken. Ik ben dat zogenaamde dominante voetbal van PSV met puntverlies echt helemaal zat.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje