Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Als je afspraken maakt, moet je die nakomen'

22 februari 2019 16:03 - Twitter NOS Voetbal
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Als je afspraken maakt, moet je die nakomen"; image source: Pro Shots

Ook Mark van Bommel werd gevraagd naar zijn mening over het verplaatsen van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle. Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf hij daarover zijn mening. "Allereerst vind ik het goed dat de KNVB meedenkt met clubs die in Europa voetballen. Maar niet op deze manier", aldus Van Bommel, zo valt te zien op het Twitter-account van NOS Sport. "Als je afspraken maakt, moet je die nakomen. Als je die wilt veranderen, moet je daarover in overleg met de clubs."

Door het verplaatsen van de wedstrijd is er nu een oneerlijke competitie. "Niet alleen voor ons. Ook voor PEC en voor de clubs in de hele competitie. Het heeft te maken met degradatie, play-offs en het kampioenschap", zo gaf hij aan. "Nogmaals, een goed initiatief, maar niet op deze manier."




Tags

bommel nakomen pec degradatie knvb meedenkt nos oneerlijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Je hebt het allemaal in eigen hand dus niet piepen maar erop klappen. Zal moeilijk genoeg worden zondag. Las dat Berghuis net vader geworden is. Dat hij maar lekker nachten wakker licht die linkmiegel
+1/-1

 
5 jaar geleden
Dit staat los van eventueel piepen. Gewoon een duidelijk standpunt. PSV is voor de aanpassing maar niet op deze manier.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Niet piepen? De goede man geeft slechts z'n mening over een onrechtvaardige gang van zaken.
+2/-2

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
PSV moet gaan voetballen en op die manier de titel pakken. Dat hebben we in eigen hand. Alles eromheen niet waarbij komt dat veel ‘decision makers’ sowieso een voorkeur voor een andere club hebben. In Rotterdam hebben ze een heel mooi lied over geen woorden maar daden. Dat vind ik in deze wel toepasselijk. Laat Gerbrands maar lekker lullen over randzaken etc etc.
+2/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
PSV moet gaan voetballen en op die manier de titel pakken? Ja, hoe anders.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Het moge duidelijk zijn dat ik dat zogenaamde ‘dominante’ voetbal waar jij het continu over hebt beu ben en normaal voetbal wil zien met spel (snel) vooruit ipv dat tikkie breed en achteruit. Onze coach moet maar een oplossing vinden tegen een versterkte verdediging van onze tegenstanders. In dergelijke wedstrijden komt de sleutel vaak ook op het middenveld te liggen. Die 3 staan er niet alleen om maar wat balletjes tegen te houden. De zogenaamde slag op het middenveld is zowel defensief maar zeker ook offensief......
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Domineren heeft niets te maken met alleen maar breed en terug te spelen. Merkwaardige misvatting. We zijn het gebrek aan creativiteit allemaal beu en daarom wordt het tijd dat de aanvallende middenvelder en de vleugelaanvallers hun basistaken naar behoren uitvoeren.
+2/-2

 
5 jaar geleden
Ik mag hopen dat er aan een Plan C gewerkt is tijdens alle besloten trainingen. Ik zie die zogenaamde dominantie van je niet. Ik zie tegenstanders die de bus parkeren met als HET voorbeeld Utrecht., daarbij komt dat er op de belangrijkste PSV’ers veelvuldig dubbele dekking wordt toegepast waardoor er wel degelijk veel heen en weer gepast werd. Ik had gehoopt dat anderen een opening zouden vinden maar het enige wat lijkt te werken is alle ballen hoog op Luuk de Jong. Een dominant PSV zonder veel kansen noem jij het, ik betitel het liever als een veels te voorspelbaar, totaal niet creatief team waarbij anderen het simpelweg niet in zich hebben om iets te forceren. En dat voor een top team.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Met heel veel woorden zeg je niet veel meer dan dat het PSV aan creativiteit ontbeert.
+1/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Naar mijn mening is ons middenveld veels te statisch, zeker nu tegenstanders zich nog meer ingraven en, daar waar noodzakelijk, dubbele dekking toepassen. Vandaar al die hoge ballen op Luuk de Jong omdat men er niet door komt. Ik hoop dat er aan een Plan C gewerkt wordt want het aan het begin van het seizoen geroemde PSV spel (Plan A) werkt niet meer.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Alsof tegenstanders zich pas sinds na de winterstop ingraven tegen de koploper. Alsof de vleugelaanvallers pas sinds na de winterstop met rugdekking te maken krijgen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik heb nog geen team zo defensief zien spelen als Utrecht terwijl PSV al veel langer tegen zogenaamde rechterrijtje clubs meer moeite lijkt te hebben dan tegen voetballende teams. Jij bent fan van het middenveld, ik niet. Totaal niet zelfs. Jaag je PSV op dan hebben we ook moeite. Let maar op 31 maart. Ik sta er niet van te kijken als we daar een forse jas krijgen, net als vorig jaar. Dat zogenaamde defensieve blok van ons kan er niet onderuit voetballen.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Nogmaals: Het is niet zo dat alle ploegen na de winterstop opeens tegen PSV super verdedigend spelen en dat de vleugelaanvallers opeens met rugdekking te maken hebben. De meeste niet-topclubs passen zich áltijd aan tegen PSV. Zolang de aanvallende middenvelder en beide vleugelaanvallers onvoldoende brengen, is het lastig kansen creëren.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Het ‘traject’ daarvoor loopt al niet maar je blijft het niet zien. Dingen als een voor assist etc hoeven niet persee van een nummer 10 te komen, in tegendeel maar ik stop ermee.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Onlogisch om het falen v/d creatieve spelers op het bordje v/d verdedigende/ controlerende middenvelders te leggen. Het is niet voor niets dat Pereiro en Lozano regelmatig worden gewisseld, en Hendrix & Rosario vrijwel nooit.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Zet de cijfers van Ajax middenvelders eens af tegen dat statische zooitje van ons. Zelfs Frenkie de Jong scoort er 4 in de conpetitie. Halen Rosario en Hendrix samen nog niet in 5 jaar. Triest zooitje man
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Ook vandaag waren Pereiro, Bergwijn en Lozano (behoudens z'n doelpunt) wéér anoniem. Niet gek dat Pereiro wéér gewisseld werd, deze keer zelfs al in de rust.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Helemaal mee eens, ook al is het competitievervalsing niet zeiken gewoon doen wat je moet doen, en dat is kampioen worden!
+1/-0

5 jaar geleden
Dit is klank klare taal en zo hoort het . Als de KNVB met Pec had gesproken vooraf , weet ik zeker dat dit in goede orde was verlopen en geen problemen. Misschien zou men wel een andere datum kunnen kiezen nu moet PEC 3 wedstrijden binnen acht dagen spelen . Niet fair lijkt me
+1/-0

5 jaar geleden
De KNVB richt zich tav het verplaatsten nu op een wedstrijd van Ajax die ze waarschijnlijk toch gaan verliezen. Dat heeft niet zoveel zin. Ik hoop dat de KNVB zich gaat richten op de wedstrijden voor het zich plaatsen voor de CL of EL. Daar gaat het op halen van de Groeps-fase. Verder moeten ze eens gaan overwegen om ploegen die de groepsfase toch niet gaan halen, mogelijk maar niet in te schrijven. Het klint wat bot en drastisch, maar die halen alleen maar het gemiddelde naar beneden dat Ajax en PSV bij elkaar voetballen.
+1/-1

 
5 jaar geleden
#Wouter, klinkt leuk. Maar als je in overweging neemt dat de subtop ook de weg naar boven moet kunnen vinden moet je dit zeker niet doen,toch!
+2/-0

 
5 jaar geleden
@EhvForever. Ik zou graag zien dat de subtop van NL in Europa speelt. dat gun ik ze van harte. Maar de realiteit is dat zeer weinig van de subtop het lukt om de groeps-fase te halen, omdat ze ergens in de voor-rondes al uitgeschakeld worden. Dan halen die clubs het gemiddelde alleen maar naar beneden, en dalen we op de lijst ipv dat we stijgen met nog minder kans op CL. Er komt volgens mij een extra soort EL voor dit soort clubs, dus hopelijk kunnen ze binnen een paar jaar daar aan mee doen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
zover reikt mijn kennis niet, maar een AZ of Utrecht moet met dit materiaal toch een keer de voorrondes kunnen overleven en dan scoren we wel.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Als ze het elftal intact weten te houden, wellicht wel. Maar dat is nou juist het probleem. Vlak voor de voorronden en tijdens vertrekken er spelers en zijn de vervangers niet direct binnen of niet ingespeeld etc.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Me dunkt dat een club als Heracles of Willlem 2 wel degelijk in Europa wil strijden ondanks dat de kans klein is dat ze de voorrondes overleven. De KNVB mag het hun fans niet ontnemen door dergelijke ploegen maar niet in te schrijven. Dat zou van de zotte zijn.. Waarom zou Ajax geen kans hebben in Madrid? Al zouden ze gelijkspelen, dan haal je al punten voor Nederland. Daarbij wil ik wel optekenen dat het schenden van afspraken schandalig is, om welke club het ook gaat.
+1/-1

 
5 jaar geleden
@Tony, Ik weet dat het een zeer forse beslissing zou zijn, die ook veel weerstand op zou roepen. Het zou ook oneerlijk zijn naar fans van de midden-clubs. Maar als het alternatief is dat we steeds verder zakken, en zakken, dan mag er ook over forse stappen nagedacht worden. De Russen hebben jaren lang alleen hun beste 3 teams ingeschreven, en niet al hun plekken benut. Zo stegen ze stap voor stap op de lijst. Dat heeft me toen wel aan het denken gezet, vandaar dat ik het idee hier aan jullie voorleg. Als kleine clus 3 voorrondes moeten spelen, en PSV en Ajax ook nog twee voorrondes om de CL te halen, en het NL-voetbal europees afhaakt, dan hebben we ook een groot probleem.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage