Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeroen Zoet: 'Strijden om de titel blijft het allermooiste in onze sport'

23 februari 2019 09:15 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Jeroen Zoet: "Strijden om de titel blijft het allermooiste in onze sport"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Jeroen Zoet aan te genieten van de spanning die komt kijken bij de strijd om de landstitel. "Strijden om de titel blijft het allermooiste in onze sport. Elke keer is het weer anders, hoewel een dosis ervaring in dit soort weken natuurlijk wel helpt", aldus Zoet. "Feyenoord komt nu naar ons toe en van die wedstrijd weet je dat het er thuis wat anders aan toe gaat. Dit is hoe dan ook een topper en dat merk je bijvoorbeeld aan de sfeer die onze supporters in het stadion creëren."

De doelman hoopt dit seizoen voor de vierde keer gehuldigd te mogen worden als landskampioen van Nederland. "Bij ons lopen voldoende spelers rond die precies weten wat ze in alle fases van de competitie moeten doen, dus ook nu we al in het tweede deel van de competitie zitten. Tegenslagen kom je in een seizoen altijd tegen, maar wij blijven een team", zo geeft hij aan. "Dat wil niet zeggen dat alles goed gaat. We zijn kritisch op elkaar en proberen onszelf te verbeteren. Daarbij zijn we wel een eenheid en in staat om na een 2-0 achterstand ook terug te komen. We zijn het hele seizoen in de eredivisie nooit helemaal uit de wedstrijd geweest. Telkens wisten we nog iets te forceren en meestal met succes."

Sinds de winterstop lijken de tegendoelpunten bij PSV wel een stuk makkelijker te vallen. "We kijken allemaal naar verbeterpunten voor elkaar en voor onszelf. Dat er nu meer invliegt dan voor de winterstop valt natuurlijk niet te ontkennen", zegt Zoet daarover. "Dat hebben we goed geanalyseerd en we hebben er vertrouwen in dat het de komende weken beter gaat. Ondanks de lastige wedstrijden hebben we onze voorsprong sinds de winterstop verdubbeld en dat geeft een goed gevoel."

Hoe zijn toekomst er na dit seizoen uitziet, weet hij nog niet. "Dit is mijn zesde seizoen in het eerste elftal en elk jaar kijken we in de zomer hoe het ervoor staat. Dan neem ik samen met de club een beslissing en gaan we er een jaar vol voor met zijn allen. Nu is alles erop gericht om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen", aldus Zoet.




Tags

zoet allermooiste titel dosis eenheid eredivisie feyenoord invliegt landstitel nederland ontkennen topper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
5 jaar geleden
Je was me voor! Meneertje afstandschot!
+1/-2

 
Nou zeg, Jeroen heeft punten gepakt, en niet zo'n beetje.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Zoet heeft inderdaad al vaak en veel punten gepakt, maar het lijkt dat na de winterstop elk schot op goal een tegendoelpunt is. En daar zaten een aantal houdbare ballen tussen...
+2/-0

 
5 jaar geleden
Vrouwtje zwanger. Zou ze lastig zijn?
+2/-0

 
5 jaar geleden
En Tony, topkeepertje he. Laat me niet lachen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Na de winterstop helemaal niks gepakt! Geen ballen en punten! Klinkt misschien lullig maar gewoon realiteit!
+2/-1

 
5 jaar geleden
Wel erg opportunistisch dit. Het kan niet altijd goed gaan natuurlijk en Jeroen heeft volgens mij genoeg krediet opgebouwd om het vertrouwen te houden. Het raakt een keer op natuurlijk, maar nu nog zeker niet.
+4/-0

5 jaar geleden
Zoet, hou je muil aub. Elke bal van afstand is raak. Richt je op jezelf ipv op de media. Drol.
+1/-2

5 jaar geleden
Dan wordt het tijd dat je toch eens wat pakt.
Een paar leuke reddingen maar wat zat je er weer naast bij die goal van 010
+1/-0

5 jaar geleden
Hele modale keeper. Hoop dat er een club komt voor hem. Mag Unnerstall het daarna met een mogelijk nieuwe keeper uitvechten.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje