Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo: 'Ik zit hier de komende jaren prima, wat mij betreft'

23 februari 2019 09:23 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo: "Ik zit hier de komende jaren prima, wat mij betreft"; image source: Pro Shots

Cody Gakpo geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat hij uitstekend op zijn plek zit bij PSV. De aanvaller was als kind al groot fan van PSV. "Ik speel al sinds mijn zesde bij PSV. Sliep vroeger onder een PSV-dekbed en had posters van de spelers aan de muur hangen. Dé wedstrijd van mijn jeugd was zonder twijfel die 10-0 thuis tegen Feyenoord. Ik was toen 11, het maakte diepe indruk. Zoiets vergeet je nooit meer", aldus Gakpo.

Meerdere keren toonden buitenlandse clubs interesse in Gakpo, maar een overstap overwoog hij nooit. "Mijn eerste contract bij PSV kreeg ik op mijn zeventiende, op dezelfde dag als mijn havodiploma. En bij de eerste wettelijke mogelijkheid om het te verlengen hebben we dat meteen gedaan", zo geeft hij aan. "Daar hoefde de club bij mij echt geen seconde over in te zitten. Ik zit hier de komende jaren prima, wat mij betreft."

De aanvaller merkte afgelopen jaren dat de jeugdopleiding van PSV professioneler werd. "We kregen ook steeds meer oud-spelers als jeugdtrainers. En, belangrijk: je kreeg voorbeelden van jongens die het redden bij het eerste", zegt hij daarover. "Memphis die doorstroomde, daarna Hendrix, Locadia, Bergwijn, Brenet. Dat gaf alles en iedereen een extra boost. PSV, de 'koopclub', durfde het nu ook aan met eigen jeugd."

Bijna een jaar geleden maakte hij als invaller zijn officiële debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Trainer Phillip zei: Mauro, Derreck en Cody, warmlopen. Ik dacht: oh... Die andere twee kwamen erin en de klok tikte door. Het was nog zes minuten. Ik mocht omkleden, maar stond nog lang bij de zijlijn. Schiet op nou, dacht ik, straks fluit-ie af!", aldus Gakpo. "Gelukkig speelde ik twee minuten mee. We wonnen. En Ajax speelde die dag gelijk tegen ADO. Zo konden we een beslissende stap zetten naar het kampioenschap. Laat het morgen ook maar zo uitpakken voor ons."




Tags

gakpo cody feyenoord ado bergwijn brenet dekbed derreck doorstroomde durfde havodiploma hendrix jeugdtrainers kind koopclub locadia mauro muur overwoog sliep tikte warmlopen zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik kan wel genieten van Gakpo,zie hem eigenlijk meer voor de nummer 10 positie dan op de vleugels, de hype van Ihattaran ga ik niet in mee maar ze kunnen beide aardig ballen mooi voor volgend seizoen.
+1/-0

Aan het eind van het seizoen mag je weer op de Platte kar.
+2/-1

5 jaar geleden
Ik heb genoten van zijn voorzetten vandaag. Leuk dat er weer jeugd van PSV ook echt door weet te breken. Ik vind het heel goed dat PSV met Jong-PSV in de 1e divisie speelt, want zo worden die jonge spelers goed voorbereid op PSV-1 en kunnen ze veel sneller aanhaken.
+1/-0

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage